Vapiano aandelen

Vapiano is een Duitse pizza- en pastaketen die het mogelijk maakt om tegen relatief lage prijzen een lekkere Italiaanse hap te kunnen eten. Zelf al eens bij Vapiano gegeten? Ga dat eens doen! Zeker een aanrader. Het is zeer waarschijnlijk dat Vapiano al dit jaar naar de beurs gaat. Doe ook mee met deze beursgang!

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Vapiano verwachtingen – De toekomst van Vapiano

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Vapiano verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Vapiano aandelen kopen

Het kopen van Vapiano aandelen kan interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Handelen in Vapiano aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 (*CFD service. 80,5% verliest geld.). Hier kunt u al beleggen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. Zo weet u zeker of instappen bij Vapiano interessant is. Bekijk tevens de plannen van deze internationale restaurantketen voor de toekomst.

Over Vapiano

Vapiano opende haar deuren voor het eerst in 2002 in Hamburg, Duitsland. Het bedrijf werd opgericht door Friedemann Findeis, Gregor Gerlach, Kent Hahne en Klaus Rader. De naam Vapiano komt van het Italiaanse gezegde ‘’chi va piano, va sano e va lontano’’. In het Nederlands vertaald gaat het om de zin: ‘’wie rustig en ontspannen leeft, leeft langer en in goede gezondheid’’. Het concept werd bedacht door een Italiaanse Duitser.

Na de oprichting van de quickserviceformule heeft het bedrijf de daaropvolgende jaren een aantal strategische acquisities gedaan. Tevens is er verspreid over Europa een groot aantal nieuwe restaurants geopend. Vapiano wist zo een flinke omzetstijging te realiseren.

Het eerste restaurant werd geopend in Hamburg. Sinds de oprichting is Vapiano hard gegroeid. Op dit moment zijn er 185 verschillende restaurants waar gasten voor een bescheiden bedrag terecht kunnen voor een lekkere Italiaanse maaltijd. De 185 vestigingen bevinden zich in 30 verschillende landen op 5 verschillende continenten.

Alleen al in Nederland zijn er verschillende Vapiano vestigingen. Waaronder in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Tilburg en Eindhoven. Inmiddels zijn er meer dan 200 Vapiano vestigingen in 33 landen, verspreid over 5 continenten. In de toekomst zullen daar nog veel meer vestigingen bijkomen. In maart dit jaar is het 10e restaurant geopend in Utrecht. Vorig jaar ging Vapiano voor de online bezorging al samenwerken met fooddistributienetwerk Foodora.

Typerend voor Vapiano restaurants

Typerend voor Vapiano restaurants zijn de lange houten tafels waaraan wordt gegeten. Ze benadrukken het communicatieve aspect van Vapiano en het idee van aandacht voor elkaar. Het idee is dat vrienden, familie en mensen die elkaar net hebben ontmoet, ontspannen kunnen genieten. Naast de lange tafels zijn er de potjes met kruidenplanten waarmee de consumenten zelf aan tafel hun gerechten van verse kruiden kunnen voorzien.

Italiaanse gerechten

Vapiano staat bekend om de Italiaanse gerechten zoals pizza’s, pasta’s, antipasti’s en salades. De gerechten worden rechtstreeks besteld bij de chef-kok, midden in het restaurant. In het zicht van de consument worden de gerechten dan klaargemaakt. De keten onderscheidt zich vooral van andere foodformules door topkwaliteit producten middels een open keuken snel en vers te bereiden. De internationale restaurantketen biedt een verleidelijke combinatie van verse producten, een hip interieur en een handig betaalsysteem. De bestellingen worden elektronisch bijgeschreven op een betaalpas waarmee bij vertrek gemakkelijk alles in een keer kan worden afgerekend.

Beursnotering Frankfurter beurs

Vorig jaar kreeg Vapiano zijn beursnotering aan de Frankfurter beurs. Er werd een bedrag van 184 miljoen euro opgehaald. De waarde van Vapiano kwam daarmee op 553 miljoen euro. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt voor verdere uitbreiding in vooral Duitsland en Frankrijk evenals het overnemen van andere bedrijven.

Formule verbeteren en verspreiden

De komende jaren wil Vapiano zijn formule verder verbeteren en verspreiden. Zo is het bedrijf bezig met het openen van kleinere vestigingen (Mini-Vapiano) waar pasta’s, pizza’s en salades kunnen worden meegenomen voor onderweg. De app die het bedrijf in 2017 uitbracht moet het bovendien makkelijker maken om met een smartphone of tablet eten te bestellen.

Verwachtingen Vapiano

Naar verwachting wordt er aan het eind van 2019 een nieuw Vapiano restaurant geopend in het nieuw te realiseren deel van het straks overdekte winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam. Het wordt een grote shoppingmall naar Amerikaans model. Jaarlijks zal dat ongetwijfeld voor enorm veel consumenten zorgen.

Beleggen in Vapiano

Beleggen in Vapiano zou een interessante keuze kunnen zijn. Nog steeds maakt het bedrijf grote sprongen en is het hard op weg om nog groter te worden. Ons advies is zeker om een goede fundamentele analyse te doen. Mocht u nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het verstandig om bepaalde belegstrategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt de CFD-broker Plus500 het mogelijk om met 40.000 euro oefengeld te experimenteren.

Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig een demo account aan op de website. Ideaal wanneer u eerst eens uw persoonlijke handelskwaliteit wilt verbeteren. Met uitgebreide indicatoren en grafieken moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen bij Vapiano kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.   

De Vapiano beursgang!

Het is de bedoeling dat Vapiano nog dit jaar naar de beurs gaat. Door de beursgang is het mogelijk om het aantal vestigingen in de periode tot eind 2020 naar 330 te brengen. Het kapitaal dat vrijkomt door de beursgang maakt het ook mogelijk om de afhaal- en bezorgmogelijkheden verder uit te breiden. Het management heeft interesse om ook veel vestigingen in de VS neer te zetten. Ze hebben hoge verwachtingen van de mogelijkheden die daar liggen. Misschien wordt Vapiano wel het nieuwe Subway?

CEO Jochen Halfmann zei in een toelichting het volgende: “In de afgelopen 15 jaar zijn we succesvol gegroeid als private onderneming en vandaag de dag zitten we in de unieke positie om te profiteren van de verwachte groei binnen het fast casual dining segment”

Tussen 2014 en 2016 wist Vapiano de omzet met 28% per jaar te laten toenemen. In 2016 kwam de omzet uit op €250 miljoen. Het brutobedrijfsresultaat kwam in 2016 uit op €28,6 miljoen. Het is bij de beursgang de bedoeling om voor 85 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven. Daarnaast zullen bestaande aandeelhouders ook hun aandelen verkopen, waardoor er bij de beursgang van Vapiano nog meer aandelen beschikbaar zullen komen.

 

Vapiano aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Vapiano? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Vapiano koers, de verwachtingen en toekomst van Vapiano en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Vapiano aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Vapiano aandelen. Als je Vapiano aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Vapiano aandeel te kopen.

Vapiano kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Vapiano aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Vapiano en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Vapiano. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Vapiano kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Vapiano aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.