Van Lanschot aandelen

Van Lanschot is een private bank, waar particulieren met een groot vermogen terecht kunnen voor het vermogen hiervan. Het is officieel een bank, al heeft men een andere insteek dan de grote commerciële banken die zich bijvoorbeeld richten op het verstrekken van leningen zoals hypotheken en het aanbieden van verzekeringen.

In plaats daarvan richt Van Lanschot zich veel meer op het beheer van opgebouwd vermogen en zorgt het er met institutionele beleggers voor dat er een aantrekkelijk rendement ontstaat. Van Lanschot heeft de laatste tijd enkele klappen te verwerken gekregen, maar lijkt de zaak inmiddels weer op de rit te hebben en de weg naar boven weer in te kunnen slaan.

Van Lanschot aandelen

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Van Lanschot verwachtingen – De toekomst van Van Lanschot

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Van Lanschot verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Van Lanschot

Van Lanschot is de grootste private bank in de Benelux, wat betekent dat het bedrijf ook buiten Nederland actief is. De bank werkt onder andere in België en in Luxemburg, al lijken die markten voor een groot deel op Nederland.

Van Lanschot is een van de oudste onafhankelijke banken in Europa, die de financiële crisis op een goede wijze heeft kunnen doorstaan. Er kwamen na enkele jaren nog enkele lijken uit de kast, maar deze hebben voor Van Lanschot uiteindelijk niet tot de grote problemen geleid die we kennen van een aantal andere banken. De dienstverlening van Van Lanschot richt zich op de institutionele beleggers en de particulieren met een groot vermogen. Het lijkt erop dat deze groep weer groeit, waardoor Van Lanschot een goede tijd tegemoet kan gaan zien en de kans bestaat dat ook het aandeel zich verder positief zal ontwikkelen.

Van Lanschot aandelen

Het aandeel van Van Lanschot ontwikkelt zich de laatste tijd op een behoorlijk stabiele manier, al was dat zelfs vorig jaar nog niet het geval. Halverwege 2013 was er sprake van een koers van zo’n €17,50. De koers viel vervolgens terug naar minder dan €15, bijvoorbeeld als het gevolg van verschillende momenten waarop Van Lanschot negatief in het nieuws kwam. Dit heeft er uiteindelijk echter niet toe kunnen leiden dat de bank daadwerkelijk in de problemen kwam. In plaats daarvan heeft er aan het eind van 2013 juist een belangrijke stijging van de koers van het aandeel van Van Lanschot plaatsgevonden. De koers liep op naar een hoogtepunt boven de €20, al heeft de bank die waarde vervolgens niet vast kunnen houden.

Begin 2014 is de koers teruggelopen naar ongeveer €18 – €19, een koers die het aandeel nu al een aantal maanden vast weet te houden. Er is sprake van minder heftige schommelingen, waardoor Van Lanschot een interessant aandeel lijkt voor beleggers die op zoek zijn naar een min of meer stabiele koers. Aan de andere kant is Van Lanschot natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen op de verschillende financiële markten. De laatste tijd lijken die markten weer wat tot rust te zijn gekomen, wat betekent dat ook Van Lanschot minder te maken krijgt met risico’s met het oog op de koers van het aandeel. Het lijkt wat dat betreft de moeite waard om de bank mee te nemen in een analyse, al is er sprake van relatief weinig geografische spreiding.

 

Van Lanschot aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Van Lanschot? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Van Lanschot koers, de verwachtingen en toekomst van Van Lanschot en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Van Lanschot aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Van Lanschot aandelen. Als je Van Lanschot aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Van Lanschot – Wat is de waarde van aandelen Van Lanschot ?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Van Lanschot kost. Het aandeel Van Lanschot is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is VLK.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Van Lanschot aandeel te kopen.

Van Lanschot kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Van Lanschot aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Van Lanschot en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Van Lanschot. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Van Lanschot kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Van Lanschot aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.