United Stated Oil Fund aandelen

United States Oil Fun aandeel

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

United Stated Oil Fund verwachtingen – De toekomst van United Stated Oil Fund

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de United Stated Oil Fund verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

United Stated Oil Fund aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in United Stated Oil Fund? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de United Stated Oil Fund  koers, de verwachtingen en toekomst van United Stated Oil Fund  en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in United Stated Oil Fund aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in United Stated Oil Fund aandelen. Als je United Stated Oil Fund aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers United Stated Oil Fund – Wat is de waarde van aandelen United Stated Oil Fund ?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van United Stated Oil Fund kost. Het aandeel United Stated Oil Fund is te vinden op de beurs NYSEARCA, de afkorting op de beurs is USO.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is DEGIRO  zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een United Stated Oil Fund  aandeel te kopen in Nederland.

United Stated Oil Fund kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een United Stated Oil Fund  aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in United Stated Oil Fund en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van United Stated Oil Fund . Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen United Stated Oil Fund  kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Wat is United States Oil Fund?


Het United States Oil Fund is een ETF die de prijs van ruwe olie probeert te volgen. Deze ETF was jarenlang een stabiele, veilige investering, maar die tijd lijkt definitief achter ons te liggen. Echter heeft het USO na het inslaan van de coronacrisis serieuze klappen gekregen. Strategische bijsturingen drongen zich op, maar deze veranderingen in aanpak kunnen niet meteen op veel bijval rekenen van beleggers. Volgens het management waren deze wel nodig om het USO een toekomst te bieden. Wat is er nu exact gebeurd? Welke wijzigingen werden doorgevoerd? En zorgen deze veranderingen ervoor dat het United States Oil Fund opnieuw een interessante belegging wordt?

Hoe werkt het USO?

Het USO onderscheidt zich onderscheidt zich van een ETN (exchange-traded note) doordat het een eigendomsvordering vertegenwoordigt op onderliggende effecten die zich in het fonds bevinden. Dit wil zeggen dat Het fonds zelf investeert in futures contracten die op futures exchanges verhandeld worden, en dat bij afloop van deze contracten, het USO in feite ook de fysieke olie zou moeten overnemen. Daar heeft het fonds uiteraard geen interesse in (en letterlijk ook de capaciteit noch ruimte voor), dus is het verplicht om de contracten net voor afloop ervan te verkopen.

Het probleem van USO

In een normale economie werkt dit systeem prima. Echter zijn er tijdens de coronacrisis in 2020 enkele serieuze hiaten van deze werking komen bovendrijven.

Omwille van de impact van de coronacrisis daalde de vraag naar ruwe olie, maar grote producerende landen zoals o.a. Rusland en Saudi-Arabië, deden niets om de productie te verminderen. Hierdoor kwam er dus een onevenwicht tussen vraag en aanbod.

Dat terwijl de oliesector al hard getroffen werd door de crisis, want in veel landen lag de transportindustrie zelfs grotendeels stil, een belangrijke afzetmarkt voor olie. Hierdoor daalde de aandelenprijs van elk bedrijf in de oliesector, en dus ook die van het USO. Veel investeerders zagen dit als een instapmoment, en plots kreeg het USO heel wat kapitaal binnen dat ze meteen weer moesten investeren in nieuwe futures, maar deze waren dus hun waarde verloren. Dat leidde ertoe dat futures met zware verliezen van de hand gedaan werden en de olieprijs zelfs een tijdje negatief stond: olieproducenten moesten letterlijk afnemers betalen om hun olie over te nemen.

De oplossing die geen oplossing is

Als reactie hierop maakte het USO enkele ‘strategische’ wijzigingen aan hun aanpak. Vanaf nu zullen ze geen futures meer kopen die binnen de maand verlopen, maar ook contracten met een duurtijd van 12 maanden. Daarnaast hebben ze ook aangegeven om ook futures te kopen van andere benzine, diesel, natural gas, en andere niet-petroleumproducten. Dit voorkomt misschien wel een debacle als dat van 2020, maar hierdoor is het USO geen ETF in olie meer, maar één in algemene grondstoffen.

Daarnaast zal het USO in de toekomst meer en meer met negatieve roll yield (het verschil tussen de winst of het verlies van een futures contract en de wijziging in de prijs van de onderliggende waarde) geconfronteerd worden.

Er is ook goed nieuws

Anderzijds kan het de strategische koersverandering ook positief uitpakken. Door de investering in andere grondstoffen is het USO meer gespreid en minder kwetsbaar voor schommelingen in de oliesector. Daarnaast worden sommige van deze grondstoffen, zoals bijvoorbeeld natural gas, een waardevolle toekomst voorspeld.

United States Oil Fund kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Het United States Oil Fund heeft sinds de coronacrisis heel wat klappen gekregen. Niet enkel door de crisis in de oliesector zelf, maar ook omwille van het businessmodel dat het fonds hanteerde. Strategische bijsturingen bieden kansen, maar maakt het USO ook weer op andere vlakken kwetsbaar. Om deze reden is het USO, eens een redelijk veilige belegging, opeens een speculatieve ETF geworden. Investeren doe je dus best als je een lange horizon hebt en een agressieve beleggingsstrategie.

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in United States Oil Fund een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van United States Oil Fund.

United Stated Oil Fund aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.