Uber aandelen

Uber is een bedrijf dat uit de Amerikaanse stad San Francisco via een app een alternatieve taxidienst aanbiedt. Uber werd in 2010 opgericht. Vlak na oprichting maakte het bedrijf een stormachtige groei door. Vier jaar later werd de waarde van Uber al geschat op 12 miljard euro. Datzelfde jaar was de app al te gebruiken in bijna 130 steden in 37 landen. Inmiddels staat het stedenaantal al op meer dan 500.

Sinds de oprichting is de onderneming flink uitgegroeid en momenteel wordt Uber al op $62 miljard gewaardeerd. Binnenkort gaat Uber naar de beurs en als belegger is het zeker interessant om de mogelijkheden van deze beursgang te bekijken.

Uber aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Uber verwachtingen – De toekomst van Uber

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Uber verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Uber

Uber werd in 2009 opgericht in San Fransico, daar bevindt zich ook nog steeds het hoofdkantoor. De oprichters van Uber zijn Travis Kalanick (38 jaar) en Garrett Camp (36 jaar), beide zijn interessante ondernemers die ook al actief waren voordat ze Uber oprichtten. De ondernemers vonden dat het makkelijker moest worden om een Taxi te bereiken/bestellen en hierbij moest het ook mogelijk zijn om beoordelingen van anderen te bekijken. Er werd dan ook een gebruiksvriendelijke applicatie gebouwd die dit alles mogelijk maakte. Via de app is het mogelijk om de dichtstbijzijnde taxi te vinden en deze te boeken. Vervolgens wordt de rit betaald via een creditcard en klanten kunnen hun beoordeling achterlaten. In juni 2010 vond de grote test plaats en San Fransico was de eerste stad waar het mogelijk werd gemaakt om gebruik te maken van de diensten van Uber.

Uber bleek een succes te zijn en sloeg goed aan in San Francisco. Travis en Garrett besloten daarom dan ook om Uber verder uit te laten rollen in andere steden. In juni 2012 was Londen aan de beurt. In december 2012 werd Uber ook in Amsterdam beschikbaar gestelt, later volgden Rotterdam en Den Haag. Er werd vervolgens ook een onderscheid gemaakt tussen verschillende taxidiensten, deze diensten zijn:

  • UberX: gewone wagens
  • UberBlack: limousinedienst
  • UberLux: luxewagens
  • UberSUV: SUV’s
  • UberTaxi: gelicenseerde taxi’s
  • UberPop: niet-gelicenseerde taxi’s

Uber vandaag de dag

Momenteel is Uber actief in meer dan 50 verschillende landen en 250 verschillende steden. De onderneming groeit nog steeds erg hard, maar er is ook veel kritiek op Uber. Deze kritiek heeft vooral te maken met de dienst UberPop. Als u gebruik maakt van UberPop krijgt u met een taxi chauffeur te maken die geen licentie heeft. De kosten voor de taxi zijn dan ook veel lager, maar deze dienst is sinds juli 2014 wel illegaal in Nederland. Gelicenseerde taxi chauffeurs zijn niet blij met de komst van UberPop en hebben er dan ook voor gezorgd dat UberPop het in Nederland een stuk lastiger heeft. In andere Europese landen is UberPop ook verboden. Toch vecht Uber door en wij van aandelenkopen.nl zijn benieuwd hoe dit zich allemaal verder gaat ontwikkelen.

Uber platform

Vandaag de dag wordt Uber door miljoenen chauffeurs en passagiers gebruikt. Op het Uber platform krijgt de chauffeur toegang tot tienduizenden passagiers die Uber gebruiken om van A naar B te komen. Met de innovatieve app wordt de chauffeur gekoppeld aan de dichtstbijzijnde gebruiker die op zoek is naar een taxirit. Zo maken de chauffeurs die via Uber rijden meer betaalde ritten per uur en staan ze gemiddeld minder lang stil.

Rit via Uber

Op die manier is het voor Uber partners dan mogelijk om een voorspelbare omzet te behalen en om, na aftrek van kosten, meer geld over te houden in verhouding tot het reguliere personenvervoer. De app voor de chauffeurs (Driver App) is sinds kort volledig vernieuwd. In juni dit jaar werd bekendgemaakt dat er meer dan 10 miljard ritten zijn gemaakt door de chauffeurs van de taxi- en bezorgingsdiensten van Uber. Een echte mijlpaal. Er werd gekeken naar alle ritten die gemaakt zijn in de 21 landen waarin Uber actief is.

Bestellen van een Uber

Het bestellen van een Uber is eigenlijk heel simpel. U start met het openen van de app en geeft aan waar u naartoe wilt. De app gebruikt uw locatie, dus de chauffeur weet waar hij u moet ophalen. Er is een foto van de chauffeur te zien, inclusief details van het voertuig en op de kaart is te zien wanneer de chauffeur arriveert. Betalen kan met creditcard en in sommige steden contant, Android Pay, PayPal en andere betaaldiensten. Per e-mail ontvangt u een betalingsbewijs. Na de rit kunt u de chauffeur beoordelen en feedback geven om Uber te helpen verbeteren.

Verschillende Uber opties

Voor het bepalen van de rit heeft u nog keuze uit een aantal opties. Zo is er uberX. Dat is de meest betaalbare individuele optie. U gaat dan snel en simpel van A naar B. Dan is er ook nog uberPOOL. Geld wordt dan bespaart, aangezien u reist met anderen die dezelfde kant op gaan. Voor meer comfort tijdens de taxirit is er uberBLACK. Er kan dan een luxe voertuig worden gekozen. Er zijn ook nog andere opties. Bijvoorbeeld wanneer u met een grote groep reist of wanneer er speciale instapmogelijkheden nodig zijn.

Zelfrijdende auto’s

Dit jaar ontsloeg Uber daarentegen zo’n 100 chauffeurs. De betreffende chauffeurs hielpen met het testen van zelfrijdende auto’s in de Amerikaanse steden San Francisco en Pittsburgh. Eerder dit jaar staakte Uber de testen met autonome voertuigen, nadat een zelfrijdende auto in Arizona een dodelijk ongeluk had veroorzaakt. Verschillende investeerders sturen aan op het afstoten van de tak voor zelfrijdende auto’s, nadat Uber onverwacht grote kwartaalverliezen heeft gemeld.

Laatste kwartaalcijfers

Elk kwartaal investeerde Uber de afgelopen 1,5 jaar tussen de 125 en 200 miljoen dollar in zijn afdeling die werkt aan zelfrijdende auto’s. Uber leidt ondertussen flink verlies. Afgelopen kwartaal kwam het bedrijf uit op een ruime 890 miljoen dollar. Echter was dat dezelfde periode van vorig jaar een bedrag van ruim 1 miljard dollar. Het eerste kwartaal van dit jaar wist Uber nog een zeldzame winst in de boeken te zetten. Dat was grotendeels te danken aan de verkoop van buitenlandse bezittingen.

Nelson Chai

Inmiddels is Nelson Chai benoemd tot financieel directeur. Eerder is Chai in dienst geweest bij Warranty (verzekeraar), Merrill Lynch (zakenbank) en NYSE Euronext (beursbedrijf). Uber noemt de man een geweldige partner in het proces om een publiek bedrijf te worden. Vanaf september moet hij het bedrijf klaar gaan stomen voor een beursgang. Wij van Aandelenkopen.nl houden u uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Starten met beleggen

Wanneer u wilt starten met beleggen, kan dat door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Deze betrouwbare online broker maakt het mogelijk om in allerlei aandelen, grondstoffen, obligaties, indexen et cetera te handelen. En het mooie is, dat kan al met een bedrag van 100 euro. Meer geld inleggen kan natuurlijk ook. Onthoud wel dat u alleen moet beleggen met geld wat u kunt missen. Maak altijd gebruik van zowel de technische als de fundamentele analyse om op verstandige wijze te handelen op de beurs.

De Uber beursgang

De snelle groei van Uber heeft ook een financieringsbehoefte gecreëerd. In juni 2014 vond er een financieringsronde plaats waarbij $1,2 miljard werd opgehaald. Tijdens deze financieringsronde werd echter maar een klein gedeelte van Uber ingezet. Hierdoor werd Uber gewaardeerd op $62 miljard.

De verwachtingen zijn groot en er bestaan nog veel groeimogelijkheden in deze markt. Uber wil nog verder gaan uitbreiden naar Europa en daarnaast wordt er ook gekeken welke mogelijkheden er bestaan op de Aziatische markt. Doordat er zulke groeimogelijkheden bestaan zijn er ook veel geïnteresseerden in deze onderneming. Google, Blackrock en Baidu hebben een belang in Uber genomen, ook de oprichter van Amazon ziet Uber wel zitten en heeft privévermogen in Uber zitten.

Volgens ingewijden is het goed mogelijk dat Uber in 2015 een omzet van $10 miljard heeft behaald. Deze omzet kan de komende jaren nog veel verder gaan oplopen en als belegger is het dan ook erg interessant om te kijken wat de mogelijkheden zijn met deze beursgang. De aandelenmarkt zit de laatste tijd in een flinke opgaande trend en veel beleggers zien alles weer rooskleurig in. De kans is dan ook groot dat de Uber beursgang een groot succes gaat worden. Er is nog geen datum bekend, maar de beursgang vindt waarschijnlijk dit jaar of begin volgend jaar plaats. We houden u hierover op de hoogte.

Uber aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Uber? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Uber koers, de verwachtingen en toekomst van Uber en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Uber aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Uber aandelen. Als je Uber aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Uber aandeel te kopen.

Uber kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Uber aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Uber en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Uber. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Uber kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Uber aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.