Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Uber Technologies aandelen

Uber Technologies Inc, beter bekend als Uber Technologies, is gevestigd in Verenigde Staten aan 1455 Market St Fl 4, 94103-1355, te San Francisco. De CEO van het bedrijf is Dara Khosrowshahi.

 

Het Uber Technologies Inc-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $26,61, de hoogste koers was $26,87 en de laagste koers was $26,02. De slotkoers was $26,40 en is daarmee met 1,93% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Uber Technologies cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Uber Technologies-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Uber Technologies kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Uber Technologies aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Uber Technologies? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Uber Technologies-koers, de verwachtingen en toekomst van Uber Technologies en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Uber Technologies-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Uber Technologies-aandelen. Als je het Uber Technologies-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Uber Technologies Koers - Wat is de waarde van aandelen Uber Technologies

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Uber Technologies was. The stock Uber Technologies can be found of the abbreviation of the exchange is UBER.

Beurskoers Uber Technologies | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Uber Technologies verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat gaat Uber doen in de toekomst?

Uber is een zeer innoverend technologiebedrijf en het is een van de grootste taxi platformen ter wereld. Uber was een van de voorlopers in zijn markt en het is daarom interessant om te kijken wat de toekomst van Uber te bieden heeft.
  • Een emissievrij platform
De belofte van Uber is om voor 2040 een emissie vrij platform te zijn. Hiervoor heeft het bedrijf ook een plan opgesteld. Zo moeten er in 2025 honderdduizend Uber partners overgestapt zijn op elektrische auto’s. Ook moet de hele stad Amsterdam alleen 100% elektrische ritten aanbieden. In 2030 moeten de grote steden in Europa, Canada en de VS emissie vrij zijn. In 2040 is het doel opgesteld dat alle ritten van Uber wereldwijd 100% emissie vrij worden uitgevoerd.
  • De ontwikkeling van auto’s
Op het gebied van vervoersmiddelen wil Uber blijven innoveren. Echter is er met de zelfrijdende auto in 2018 een dodelijk ongeluk voorgevallen. Uber heeft de divisie die aan de techniek van zelfrijdende auto’s werkt verkocht aan Aurora. Ook heeft Uber aangegeven dat ze vanaf 2023 gebruik willen maken van vliegende auto’s. Echter heeft Uber ook dit bedrijfsonderdeel verkocht, namelijk aan Joby Aviation. Ondanks dat Uber de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en vliegende auto’s heeft verkocht, heeft het in beide bedrijven geïnvesteerd. Als deze auto’s op de markt komen worden ze ook op het platform van Uber ingezet, dit is dus zeker wel de toekomst van het bedrijf. Sinds 10 mei 2019 is Uber actief op de beurs. De aandelenkoers is sindsdien flink gaan schommelen. Binnen een korte tijd hebben er sterke fluctueringen plaats gevonden. In maart van 2020 had de koers het all-time dieptepunt bereikt, terwijl aan het einde van datzelfde jaar het hoogste punt tot dan toe heeft plaats gevonden. Wat we in de toekomst van de aandelen kunnen verwachten is lastig te voorspellen. Wel is Uber een bedrijf dat zeer toekomstgericht is en zich focust op innovatie. De aandelen van Uber bieden een sterke groeipotentie en dit kan zeker een investering zijn voor de lange termijn. De onvoorspelbaarheid en het feit dat de koers in januari relatief gezien hoog is, brengen wel een risico met zich mee. Als u interesse heeft in het investeren in Uber aandelen, dan raad ik aan om het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf te blijven volgen. In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen. Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Uber verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Uber

Uber werd in 2009 opgericht in San Fransico, daar bevindt zich ook nog steeds het hoofdkantoor. De oprichters van Uber zijn Travis Kalanick (38 jaar) en Garrett Camp (36 jaar), beide zijn interessante ondernemers die ook al actief waren voordat ze Uber oprichtten. De ondernemers vonden dat het makkelijker moest worden om een Taxi te bereiken/bestellen en hierbij moest het ook mogelijk zijn om beoordelingen van anderen te bekijken. Er werd dan ook een gebruiksvriendelijke applicatie gebouwd die dit alles mogelijk maakte. Via de app is het mogelijk om de dichtstbijzijnde taxi te vinden en deze te boeken. Vervolgens wordt de rit betaald via een creditcard en klanten kunnen hun beoordeling achterlaten. In juni 2010 vond de grote test plaats en San Fransico was de eerste stad waar het mogelijk werd gemaakt om gebruik te maken van de diensten van Uber. Uber bleek een succes te zijn en sloeg goed aan in San Francisco. Travis en Garrett besloten daarom dan ook om Uber verder uit te laten rollen in andere steden. In juni 2012 was Londen aan de beurt. In december 2012 werd Uber ook in Amsterdam beschikbaar gestelt, later volgden Rotterdam en Den Haag. Er werd vervolgens ook een onderscheid gemaakt tussen verschillende taxidiensten, deze diensten zijn:
  • UberX: gewone wagens
  • UberBlack: limousinedienst
  • UberLux: luxewagens
  • UberSUV: SUV’s
  • UberTaxi: gelicenseerde taxi’s
  • UberPop: niet-gelicenseerde taxi’s

Uber vandaag de dag

Momenteel is Uber actief in meer dan 50 verschillende landen en 250 verschillende steden. De onderneming groeit nog steeds erg hard, maar er is ook veel kritiek op Uber. Deze kritiek heeft vooral te maken met de dienst UberPop. Als u gebruik maakt van UberPop krijgt u met een taxi chauffeur te maken die geen licentie heeft. De kosten voor de taxi zijn dan ook veel lager, maar deze dienst is sinds juli 2014 wel illegaal in Nederland. Gelicenseerde taxi chauffeurs zijn niet blij met de komst van UberPop en hebben er dan ook voor gezorgd dat UberPop het in Nederland een stuk lastiger heeft. In andere Europese landen is UberPop ook verboden. Toch vecht Uber door en wij van aandelenkopen.nl zijn benieuwd hoe dit zich allemaal verder gaat ontwikkelen.

Uber platform

Vandaag de dag wordt Uber door miljoenen chauffeurs en passagiers gebruikt. Op het Uber platform krijgt de chauffeur toegang tot tienduizenden passagiers die Uber gebruiken om van A naar B te komen. Met de innovatieve app wordt de chauffeur gekoppeld aan de dichtstbijzijnde gebruiker die op zoek is naar een taxirit. Zo maken de chauffeurs die via Uber rijden meer betaalde ritten per uur en staan ze gemiddeld minder lang stil.

Rit via Uber

Op die manier is het voor Uber partners dan mogelijk om een voorspelbare omzet te behalen en om, na aftrek van kosten, meer geld over te houden in verhouding tot het reguliere personenvervoer. De app voor de chauffeurs (Driver App) is sinds kort volledig vernieuwd. In juni dit jaar werd bekendgemaakt dat er meer dan 10 miljard ritten zijn gemaakt door de chauffeurs van de taxi- en bezorgingsdiensten van Uber. Een echte mijlpaal. Er werd gekeken naar alle ritten die gemaakt zijn in de 21 landen waarin Uber actief is.

Bestellen van een Uber

Het bestellen van een Uber is eigenlijk heel simpel. U start met het openen van de app en geeft aan waar u naartoe wilt. De app gebruikt uw locatie, dus de chauffeur weet waar hij u moet ophalen. Er is een foto van de chauffeur te zien, inclusief details van het voertuig en op de kaart is te zien wanneer de chauffeur arriveert. Betalen kan met creditcard en in sommige steden contant, Android Pay, PayPal en andere betaaldiensten. Per e-mail ontvangt u een betalingsbewijs. Na de rit kunt u de chauffeur beoordelen en feedback geven om Uber te helpen verbeteren.

Verschillende Uber opties

Voor het bepalen van de rit heeft u nog keuze uit een aantal opties. Zo is er uberX. Dat is de meest betaalbare individuele optie. U gaat dan snel en simpel van A naar B. Dan is er ook nog uberPOOL. Geld wordt dan bespaart, aangezien u reist met anderen die dezelfde kant op gaan. Voor meer comfort tijdens de taxirit is er uberBLACK. Er kan dan een luxe voertuig worden gekozen. Er zijn ook nog andere opties. Bijvoorbeeld wanneer u met een grote groep reist of wanneer er speciale instapmogelijkheden nodig zijn.

Zelfrijdende auto’s

Dit jaar ontsloeg Uber daarentegen zo’n 100 chauffeurs. De betreffende chauffeurs hielpen met het testen van zelfrijdende auto’s in de Amerikaanse steden San Francisco en Pittsburgh. Eerder dit jaar staakte Uber de testen met autonome voertuigen, nadat een zelfrijdende auto in Arizona een dodelijk ongeluk had veroorzaakt. Verschillende investeerders sturen aan op het afstoten van de tak voor zelfrijdende auto’s, nadat Uber onverwacht grote kwartaalverliezen heeft gemeld.

Laatste kwartaalcijfers

Elk kwartaal investeerde Uber de afgelopen 1,5 jaar tussen de 125 en 200 miljoen dollar in zijn afdeling die werkt aan zelfrijdende auto’s. Uber leidt ondertussen flink verlies. Afgelopen kwartaal kwam het bedrijf uit op een ruime 890 miljoen dollar. Echter was dat dezelfde periode van vorig jaar een bedrag van ruim 1 miljard dollar. Het eerste kwartaal van dit jaar wist Uber nog een zeldzame winst in de boeken te zetten. Dat was grotendeels te danken aan de verkoop van buitenlandse bezittingen.

Nelson Chai

Inmiddels is Nelson Chai benoemd tot financieel directeur. Eerder is Chai in dienst geweest bij Warranty (verzekeraar), Merrill Lynch (zakenbank) en NYSE Euronext (beursbedrijf). Uber noemt de man een geweldige partner in het proces om een publiek bedrijf te worden. Vanaf september moet hij het bedrijf klaar gaan stomen voor een beursgang. Wij van Aandelenkopen.nl houden u uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Starten met beleggen

Wanneer u wilt starten met beleggen, kan dat door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Deze betrouwbare online broker maakt het mogelijk om in allerlei aandelen, grondstoffen, obligaties, indexen et cetera te handelen. En het mooie is, dat kan al met een bedrag van 100 euro. Meer geld inleggen kan natuurlijk ook. Onthoud wel dat u alleen moet beleggen met geld wat u kunt missen. Maak altijd gebruik van zowel de technische als de fundamentele analyse om op verstandige wijze te handelen op de beurs.

De Uber beursgang

De snelle groei van Uber heeft ook een financieringsbehoefte gecreëerd. In juni 2014 vond er een financieringsronde plaats waarbij $1,2 miljard werd opgehaald. Tijdens deze financieringsronde werd echter maar een klein gedeelte van Uber ingezet. Hierdoor werd Uber gewaardeerd op $62 miljard. De verwachtingen zijn groot en er bestaan nog veel groeimogelijkheden in deze markt. Uber wil nog verder gaan uitbreiden naar Europa en daarnaast wordt er ook gekeken welke mogelijkheden er bestaan op de Aziatische markt. Doordat er zulke groeimogelijkheden bestaan zijn er ook veel geïnteresseerden in deze onderneming. Google, Blackrock en Baidu hebben een belang in Uber genomen, ook de oprichter van Amazon ziet Uber wel zitten en heeft privévermogen in Uber zitten. Volgens ingewijden is het goed mogelijk dat Uber in 2015 een omzet van $10 miljard heeft behaald. Deze omzet kan de komende jaren nog veel verder gaan oplopen en als belegger is het dan ook erg interessant om te kijken wat de mogelijkheden zijn met deze beursgang. De aandelenmarkt zit de laatste tijd in een flinke opgaande trend en veel beleggers zien alles weer rooskleurig in. De kans is dan ook groot dat de Uber beursgang een groot succes gaat worden. Er is nog geen datum bekend, maar de beursgang vindt waarschijnlijk dit jaar of begin volgend jaar plaats. We houden u hierover op de hoogte.

Uber Technologies aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Uber Technologies-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Uber Technologies-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie