Total aandelen

Total S.A. is een Franse multinational die de focus heeft op petrochemische en overige industriële toepassingen. De oliemaatschappij heeft het hoofdkantoor in Parijs en is staats-onafhankelijk. Bij de oliemaatschappij werken ongeveer 100.000 mensen. De omzet en winst bedroegen €193 miljard en €12,7 miljard in 2018. In Nederland heeft Total een raffinaderij Vlissingen-Oost. Er worden ongeveer 147.000 vaten per dag verwerkt op deze locatie.

Total begon haar weg in 1924 met het oprichten van de CFP (Compagnie Francaise des Pétroles). Er werd rond die tijd olie geproduceerd in het Midden-Oosten. In de daarop gaande jaren heeft Total zich weten te ontwikkelen tot een begrip in de internationale wereld. Al bijna een eeuw lang produceert het bedrijf olie en gas en is het inmiddels ook vertakt in hernieuwbare elektriciteit en energie. Het is ’s werelds op drie na grootste bedrijf binnen deze sector.

Het kopen van Total-aandelen kan interessant zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Total-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Total-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. En bekijk ook zeker wat de plannen van het management zijn.

Total aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Total verwachtingen – De toekomst van Total

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Total verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Total

Total is een Franse oliemaatschappij en kan worden vergeleken met Shell, BP en ExxonMobil. De oliemaatschappij heeft een belangrijke positie en slaagt erin om jaar in, jaar uit stabiele resultaten neer te zetten. In 2014 bedroeg de omzet van Total €194 miljard euro. Hier werd een winst op geboekt van €3,5 miljard. In voorgaande jaren lag de netto winst hoger (tussen €8 en €12 miljard in 2011-2013).

Naast dat Total een wereldleider is met activiteiten in meer dan 130 landen, is het een belangrijke speler in de zogeheten koolstofarme energieën. Energie wordt ontdekt, geproduceerd, verwerkt, verkocht en op de markt gebracht door Total. En dat gebeurt helemaal tot aan de eindbestemming: de klanten. Al met al behoorlijk wat grote en belangrijke taken waar het bedrijf zich mee bezighoudt.

Het team van Total bestaat uit maar liefst 98.000 medewerkers die zich allemaal inzetten voor betere energie. Evenals door het helpen van klanten over de hele wereld met hun services en producten. Deze moeten niet alleen veiliger zijn voor zoveel mogelijk mensen, maar zeker ook innovatiever en efficiënter. Het streven van Total is om de belangrijkste en meest verantwoordelijke energiemanager te worden. Dat houdt simpel gezegd in dat Total mensen over de hele wereld van betrouwbare, betaalbare en schone energie wil voorzien. En nog steeds gaat ze dit goed af!

Doelstelling Total

De doelstelling van Total is om de productie tussen 2016 en 2022 elk jaar te laten groeien met gemiddeld 5%. Tussen 2014 en 2017 boekte het bedrijf een enorme groei van meer dan 20% in de olie- en aardgasproductie. Dat is een enorme stijging. Er werden 5 grote projecten gestart in 2017 en voor dit jaar staan er nog eens 9 gepland. Total zit dus niet stil.

Succes van Total

Het succes van Total is ook mede te danken aan de zogeheten downstream activiteiten die goed zijn voor een cashflow van ongeveer 7 miljard dollar per jaar. Het grote voordeel is dat deze niet erg gevoelig zijn voor schommelingen in de olieprijzen. In 2016 draaide Total een totale omzet van bijna 150 miljard dollar. Volgens het bedrijfsmodel van Total is het goed haalbaar om, kijkend naar de afgelopen 10 jaar, een dividendrendement uit te keren van gemiddeld 5,5% per jaar. En ook deze percentages zijn niet gelogen als we verderop kijken naar de tabel met cijfers.

Total Cijfers

In de cijfers is te zien dat Total enorm goede omzetten en winsten heeft gemaakt in de afgelopen jaren. Opvallend is dat het dividendrendement een erg mooi percentage is als we dit vandaag de dag vergelijken met andere (grote) bedrijven. De verwachting van de analisten laat niet voor niets een mooie toekomst zien voor Total. De schattingen zijn dat de totale omzet in 2018 met een ruime 12% zal stijgen in tegenstelling tot vorig jaar.

Total201520162017201820192020
Omzet165 357149 743171 513192 932195 031195 109
Nettowinst5 0876 1698 63112 74613 44514 253
Koers/winst verhouding20,320,416,513,112,511,9
Winst per aandeel ( $ )2,212,513,344,95,165,42
Dividend per aandeel ( $ )2,652,452,483,043,153,25
Dividendrendement5,91%4,78%4,49%4,74%4,90%5,06%

Total aandelen

De aandelen van Total zijn genoteerd in Brussel, Londen, Parijs en New York. Via Plus500 kunt u de Total-aandelen in uw beleggingsportefeuille opnemen. Volgens de marktkapitalisatie is Total de grootste onderneming in Frankrijk. Op de website van Total heeft u inzicht in alle (laatste) informatie omtrent aandelen en dividend. Ook zijn er instrumenten voor het volgen van de koersprestaties, inclusief een retourcalculator, historische en vergelijkende grafieken.

Total is een aandeel met veel groeipotentieel. Dat houdt in dat een buy en hold strategie een slimme tactiek kan zijn. Mocht je nog niet zo ervaren zijn met beleggen en een dergelijke tactiek eerst eens willen proberen, dan is het verstandig om eerst een demo account aan te maken. U krijgt dan de beschikking over 40.000 euro aan oefengeld. Ideaal wanneer u eerst eens de persoonlijke handelskwaliteit wilt verbeteren. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan ons. Wij helpen u graag.

Total aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Total? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Total koers, de verwachtingen en toekomst van Total en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Total aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Total aandelen. Als je Total aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Total – Wat is de waarde van aandelen Total?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Total kost. Het aandeel Total is te vinden op de Total, de afkorting op de beurs is Total.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Total aandeel te kopen.

Total kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Total aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Total en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Total.Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Total kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Total aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.