TNT Express aandelen

TNT Express N.V. is in 1998 ontstaan toen het werd afgesplitst van KPN. TNT Express is een logistieke dienstverlener die internationaal opereert. TNT Express vervoert wekelijks zo’n 4,4 miljoen documenten, pakketten en vracht naar meer dan 200 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hoofddorp en het bedrijf telt ongeveer 75.000 medewerkers. Op 25 mei 2011 is TNT Express N.V. opgesplitst in twee aparte beursgenoteerde bedrijven. Het gaat hierbij om TNT Express en PostNL. De reden voor deze opsplitsing was het verschil in bedrijfsactiviteiten.

TNT epxress aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

TNT Express verwachtingen – De toekomst van TNT Express

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de TNT Express verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Cijfers van TNT Express

TNT Express behaalde in 2015 de volgende resultaten. Het balanstotaal bedroeg €4,23 miljard en het eigen vermogen bedroeg €2,19 miljard. De balanspositie is dan ook voldoende en TNT Express beschikt over voldoende eigen vermogen voor het geval er een tegenvaller zou ontstaan. Ongeveer de helft van het vermogen van TNT Express bestaat uit schulden en dit is iets waar nog veel ondernemingen iets van kunnen leren. TNT Express levert een dividend rendement van 1,44% en dit is in ieder geval al meer dan dat u bij uw bank krijgt.

De omzet bedroeg in 2015 €6,9 miljard en hier werd een verlies bij geboekt van €50 miljoen. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

  • Eigen vermogen per aandeel: €4
  • Koers-/winstverhouding: -85,51
  • Winst per aandeel: -0,09

Overname TNT Express

Op 6 april 2015 werd er bekend gemaakt dat FedEx (Amerikaanse pakketbezorger) TNT Express wilt overnemen. Er werd een bod gedaan van €8,- in contanten per aandeel. Het bod van FedEx waardeerde TNT op €4,4 miljard euro. De koers steeg hierop flink want dit betekende dat FedEx een premie van 33% betaalt om TNT Express over te nemen.

Twee jaar geleden speelde er ook al een overnamepoging door UPS. De Europese Commissie blokkeerde deze overname toen. In dit geval kan de overname gewoon doorgaan. TNT en FedEx zeggen dat de overname leidt tot een groter en sterker netwerk voor hun klanten. Het hoofdkantoor van TNT Express blijft gewoon in Hoofddorp. Er is wel afgesproken dat activiteiten m.b.t. de lachvruchtvaart worden afgestoten.

De overname had ook positieve gevolgen voor PostNL en dit aandeel steeg op 6 april 2015 dan ook flink. De toekomst voor zowel TNT Express als PostNL ziet er voorlopig gematigd positief uit. Het lijkt erop dat de economie weer aantrekt en dit zal ook zo zijn voordelen gaan hebben voor (met name) TNT Express en PostNL.

TNT Express aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in TNT Express? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de TNT Express koers, de verwachtingen en toekomst van TNT Express en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in TNT Express aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in TNT Express aandelen. Als je TNT Express aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers TNT Express – Wat is de waarde van aandelen TNT Express?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van TNT Express kost. Het aandeel TNT Express is te vinden op de TNT Express de afkorting op de beurs is TNT Express.


 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een TNT Express aandeel te kopen.

TNT Express kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een TNT Express aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in TNT Express en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van TNT Express. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen TNT Express kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

TNT Express aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.