Tinder aandelen

Tinder is een Amerikaanse app voor sociaal netwerken en online dating waarmee gebruikers anoniem kunnen ‘swipen’ om andere profielen leuk te vinden op basis van hun foto’s en interesses.

Zodra twee gebruikers zijn “gematcht”, kunnen ze met elkaar in contact komen. Aanmelden is vereist via een mobiele telefoon.

Het bedrijf werd in 2012 gelanceerd als een joint venture tussen IAC en Xtreme Labs en eerst geïntroduceerd in een relatief kleine kring van studenten en net als bij Facebook bleek de populariteit onder studenten exemplarisch voor het daaropvolgende commerciële succes.

Tinder is razend populair en wereldwijd beschikbaar in meer dan 40 talen en gebruikt door tientallen miljoenen “swipers” en miljoenen abonnees.

Tinder is een enorm populaire datingapp. Match Group is het moederbedrijf van Tinder en dit bedrijf heeft plannen om Tinder naar de beurs te brengen om zo kapitaal op te halen. Het is de bedoeling om Tinder in het 4e kwartaal van dit jaar naar de beurs te brengen. Een beursgang zit er dus al snel aan te komen en het is als belegger interessant om hierover op de hoogte te blijven.

Er is bekend dat ongeveer 20% van het kapitaal van Tinder naar de beurs wordt gebracht. De uitgifteprijs zal rond de $12 tot $14 per aandeel gaan liggen. In 2014 boekte de Match Group een omzet van $888 miljoen en een winst van $148 miljoen. Zowat alle inkomsten worden uit lidmaatschapsgelden binnengehaald. De match Group heeft aangegeven 59 miljoen maandelijkse gebruikers te hebben.

Tinder aandelen kopen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Hoe ziet het Business Model van Tinder eruit?

Tinder is onderdeel van Match Group. IAC bezit 80% van Match Group dat een portfolio van datingservices bezit. Tinder werkt volgens een freemium-bedrijfsmodel en vanuit een aandelenperspectief is Match de perfecte manier om te investeren in voortdurende online datingsterkte. Het biedt investeerders de perfecte mix van groei en waarde. Het bedrijf haalt bijna al zijn inkomsten uit abonnementen.

Verder vinder er continu ontwikkelingen plaats en heeft de app een paniekknop en anti-catfishing-technologie ingeschakeld om de veiligheid van -in eerste instantie- Amerikaanse gebruikers te verbeteren. Als er iets misgaat op een date, kan een gebruiker op een paniekknop drukken, nauwkeurige locatiegegevens verzenden en hulpdiensten bellen. Bovendien moeten gebruikers, voordat ze naar een vergadering gaan, selfies nemen om te bewijzen dat hun foto’s in Tinder-profielen overeenkomen met hun echte identiteit.

Als reactie op de wereldwijde COVID-19-pandemie heeft Tinder ook zijn Passport-functie gratis beschikbaar gesteld aan al zijn gebruikers wereldwijd. Voorheen was deze functie alleen toegankelijk voor gebruikers die een abonnement hadden gekocht.

Verder was er de internationale lancering van Swipe Night, een interactieve serie waarin gebruikers beslissingen nemen volgens een verhaallijn. Swipe Night omvat meerdere talen en landen. Beslissingen die in elke aflevering van de interactieve serie worden genomen, worden weergegeven op het gebruikersprofiel en kunnen worden gebruikt om het potentieel te matchen.

Tinder verwachtingen – De toekomst van Tinder

Match Group is een vrij jong bedrijf dat actief is in een opkomende branche en het experimenteert nog steeds met prijsmodellen. Beide punten kunnen betekenen dat financiële prestaties moeilijk te voorspellen zijn en beleggers zullen de concurrentie dynamiek in de sector nauwlettend in de gaten willen houden. Aan de andere kant is het bedrijf een marktleider in een veelbelovende niche, zien de belangrijkste financiële variabelen er vrij sterk uit en is de waardering redelijk aantrekkelijk gezien het groeipotentieel van het bedrijf. Verder zijn de aandelen redelijk geprijsd in vergelijking met andere sociale netwerkbedrijven zoals Facebook en Twitter.

Wie bereid is om de komende jaren een risico te nemen en te investeren in een bedrijf met een enorm opwaarts potentieel, wil vast en zeker een langdurige relatie met Match Group overwegen. Zelfs te midden van de pandemie zag Tinder een omzetgroei en een toename van het aantal abonnees. Het lijkt erop dat singles blijven betalen voor online dating mogelijkheden waardoor het bedrijf zijn leidende marktpositie vooralsnog veilig heeft gesteld. Ook de wereldwijde groei van mobiele gebruikers zal -organisch- bijdragen aan meer gebruikers.

Kortom Tinder heeft amper zijn eerste stappen heeft gezet om te profiteren van zijn groeimogelijkheden op lange termijn.

Over Tinder

Tinder is op 12 september 2012 uitgebracht en bestaat dus nog niet zo lang. In korte tijd is Tinder flink uitgegroeid. De datingapp maakt het op een eenvoudige manier mogelijk om profielen te bekijken en contacten te leggen. Uiteindelijk is het natuurlijk ook mogelijk om de daten of zelfs de ware te vinden. Tinder wordt door velen ook als een soort vleeskeuring ervaren. Veel dates lopen uit tot seks en de app is vooral onder jongeren razendpopulair. In Nederland zijn er maar liefst 1,2 miljoen mensen die gebruik maken van Tinder. Bekijk ook de onderstaande video.

Tinder aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Tinder? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Tinder koers, de verwachtingen en toekomst van Tinder en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Tinder aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Tinder aandelen. Als je Tinder aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Tinder aandeel te kopen.

Tinder kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Tinder aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Tinder en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Tinder. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Tinder kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Tinder aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.