Lees hier alles over stabiele aandelen!Stabiele aandelen

Er bestaan verschillende soorten aandelen, bijvoorbeeld op basis van het risico dat u loopt en het rendement dat u kunt verwachten. De stabiele aandelen zorgen er over het algemeen voor dat u over een aardig rendement kunt maken, zelfs op het moment dat het wat minder gaat met de economie. Het zijn stabiele factoren binnen de markt, waardoor het over het algemeen gaat om de grote bedrijven die er actief zijn.

 

Koop hier uw stabiele aandelen!

 

Wat zijn stabiele aandelen?

Stabiele aandelen kenmerken zich door een relatief stabiel rendement en een koersontwikkeling die niet teveel schommelingen laat zien. Dit betekent dat de koers door de jaren heen ongeveer hetzelfde blijft, zowel wanneer het economisch voor de wind gaat, als wanneer de economie het een stuk zwaarder heeft. Er zal altijd sprake zijn van schommelingen, maar relatief gezien presteren de aandelen op een stabiele manier. De stabiele aandelen zijn het best te herkennen door het koersverloop van bedrijven onderling te vergelijken en dan te kijken naar een lange termijn, van een jaar tot bijvoorbeeld 10 jaar terug.

 

Voor- en nadelen van stabiele aandelen

Het grote voordeel van stabiele aandelen is dat ze weinig koersschommelingen laten zien, waardoor ze goed geschikt zijn voor een investering op de (relatief) korte termijn. Heeft u geld beschikbaar dat u al over een paar jaar wilt gebruiken voor de opbouw van uw pensioen of wellicht de opleiding van uw kinderen? Dan is het verstandig om het geld in stabiele aandelen te steken. De beperkte schommelingen zorgen er namelijk voor dat u een gematigd rendement kunt verwachten, maar dat u minder risico op koersdaling loopt. Het grote nadeel van de stabiele aandelen is natuurlijk het beperkte rendement. Zou u wat meer risico nemen? Dan is de kans groot dat u op de lange termijn meer rendement zou maken.

 

Voorbeelden van stabiele aandelen

Voorbeelden van stabiele aandelen vinden we onder andere op de AEX, bijvoorbeeld wanneer we kijken naar grote ondernemingen als KPN of Ahold. Dit zijn enorme bedrijven die in met een aantal verschillende ondernemingen actief zijn. Ook Royal Dutch Shell en Nutreco kunnen worden aangemerkt als stabiele aandelen. De bedrijven zorgen voor een diverse onderneming, waardoor men klappen op kan vangen op het moment dat het in een bepaalde sector wat minder gaat, zodat het aandeel zich op een stabiele manier kan ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.