SoundCloud aandelen

SoundCloud is ’s werelds grootste muziek- en audioplatform. Althans, dat staat op de website van de streamingdienst. Het gaat namelijk al een lange tijd niet zo goed met SoundCloud. In augustus vorig jaar zou SoundCloud gered zijn van de ondergang. Nieuwe investeerders hebben geïnvesteerd in het bedrijf. Uit eerdere cijfers bleek ook al dat SoundCloud er nog niet goed in slaagt om uit de verliezen te blijven.

SoundCloud werd opgericht door sounddesigner Alex Ljung en artiest Eric Wahlforss. Het is een open platform dat auteurs en fans wereldwijd met elkaar verbindt. SoundCloud heeft ruim 175 miljoen gebruikers. Toch bevindt het bedrijf zich al een tijdje in moeilijk vaarwater. Ontdek er meer over.

Soundcloud aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

SoundCloud verwachtingen – De toekomst van SoundCloud

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de SoundCloud verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Alex Ljung en Eric Wahlforss

Het platform stelt mensen in staat om de beste muziekselectie uit de meest uiteenlopende auteur community ter wereld te ervaren en te ontdekken. SoundCloud werd in Stockholm opgericht door sounddesigner Alex Ljung en artiest Eric Wahlforss. Het bedrijf werd in 2007 gevestigd in Berlijn. Waar de focus in het begin nog lag op het kunnen delen van opnames, werd SoundCloud later omgevormd tot een publicatie instrument waarmee muzikanten hun muziek konden verspreiden. In 2012 telde SoundCloud bijna 30 miljoen gebruikers (geregistreerd).

Unieke inhoud en functies

In 2008 werd het platform gelanceerd. Het werd bekend om de unieke inhoud en functies, inclusief de mogelijkheid om muziek te delen en rechtstreeks contact te leggen met de artiesten. Maar ook om de meeste nieuwe tracks, ruwe demo’s, podcasts en nog meer te vinden. Op dit moment bezoeken maandelijks zo’n 180 miljoen mensen het platform.

De community

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een open platform dat auteurs en fans wereldwijd met elkaar verbindt. Muziek en audioauteurs gebruiken SoundCloud om hun inhoud te delen en monetariseren met een globaal publiek. Ook kunnen er gedetailleerde statistieken en feedback worden ontvangen via de community van SoundCloud. Niet alleen is er muziek streaming via de website mogelijk, maar ook zijn er diverse applicaties voor mobiele platformen. In 2014 werd een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee de gebruikers ook via iPhone en iPad kunnen streamen.

Moeilijk vaarwater

SoundCloud heeft ruim 175 miljoen gebruikers en is een van de grootste muziekstreamingdiensten op het net. Toch bevindt het bedrijf zich al een tijdje in moeilijk vaarwater. De markt is verzadigd en SoundCloud bokst bijvoorbeeld op tegen Spotify. De streamingdienst is voornamelijk populair bij startende muzikanten, als platform om remixes en liedjes te delen. Tegelijkertijd zit de dienst in een verzadigde markt. Diensten als Pandora en Spotify hebben het ook al moeilijk om winstgevend te blijven, en zij bieden al langer betalende abonnementen aan.

SoundCloud Go

In 2016 introduceerde SoundCloud hun betaalde abonnement. De naam is SoundCloud Go. Dat jaar werd er een deal met platenlabel Sony Music Entertainment gesloten. De betaalde variant moest gaan concurreren met Apple Music en Spotify. Toch kon SoundCloud ook hier het verschil nog niet echt mee maken.

Bezuinigingen

Vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat de kantoren in Londen en San Francisco ging sluiten. Er werd gesproken over een ontslagpercentage van ruim 40%. Er werden in totaal 173 mensen ontslagen. Volgens Ljung was dat nodig om het bedrijf weer gezond te kunnen maken. Eerder heeft de onderneming al gesproken met Twitter en Spotify voor een overname, maar deze gesprekken zijn nog op niets uitgelopen.

De cijfers

Laten we even wat cijfers doornemen. In 2014 draaide SoundCloud 44 miljoen dollar verlies. In 2015 verloor SoundCloud nog ruim 50 miljoen dollar. Het bedrijf leek vorig jaar wederom niet in staat te zijn te overleven. Het bedrijf worstelt al jaren om een gezond verdienmodel te vinden. Ljung gaf aan dat SoundCloud de spullen moest pakken wanneer de bestaande aandeelhouders niet akkoord zouden gaan met een deal om het bedrijf te redden. Hierbij zou voor omgerekend 144 miljoen euro aan nieuwe aandelen worden verkocht.

Inmiddels haalt SoundCloud de meeste omzet uit lidmaatschappen (SoundCloud Go en SoundCloud Pro) en advertentieopbrengsten. Eind 2017 gaf Ljung aan dat het pad richting onafhankelijk succes op de lange termijn veilig moet worden gesteld. Om dat te bewerkstelligen moet er in de kosten gesneden worden. Ook moet er een verdere doorgroei komen van de advertentie- en lidmaatschapsinkomsten.

Nieuwe investeerders

Het laatste nieuws rondom SoundCloud kwam eind vorig jaar. SoundCloud bereikte een overeenkomst voor een nieuwe investering van twee bedrijven. SoundCloud zou gered worden van de ondergang. Nieuwe investeerders hadden ruim 170 miljoen dollar in het bedrijf gepompt. De nieuwe investeerders zijn: Raine Group (investeringsbank) en Temasek Holdings (staatsbedrijf uit Singapore). Zo zou de toekomst van het bedrijf veilig worden gesteld. SoundCloud richt zich nu meer op de verkoop van tools voor artiesten, podcasters en contentmakers om materiaal online te kunnen delen.

De toekomst

Inmiddels heeft Kerry Trainor de functie als CEO overgenomen van Alex Ljung. Kerry is de voormalige CEO van de videodienst Vimeo. Wel blijft Ljung als bestuurder verbonden met het bedrijf. Het team van Soundcloud moet de controle over hun platform en het bedrijf volledig afstaan. Op dit moment is het gissen naar de plannen van de investeerders met het muziekplatform. Wel lijkt de kans klein dat Soundcloud in de huidige vorm zal blijven voortbestaan. Het verhaal is echter nog niet afgelopen, dus we houden u uiteraard op de hoogte van het laatste nieuws!

 

Soundcloud aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Soundcloud? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Soundcloud koers, de verwachtingen en toekomst van Soundcloud en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Soundcloud aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Soundcloud aandelen. Als je Soundcloud aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Soundcloud – Wat is de waarde van aandelen Soundcloud?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Soundcloud kost. Het aandeel Soundcloud is te vinden op de Soundcloud, de afkorting op de beurs is Soundcloud.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Soundcloud aandeel te kopen.

Soundcloud kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Soundcloud aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Soundcloud en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Soundcloud. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Soundcloud kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Soundcloud aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.