Snapchat aandelen

Snapchat is het sociale medium waar we niet meer omheen kunnen vandaag de dag. Het is een toepassing voor het delen van foto’s en video’s die gebruikt kan worden op smartphones. Waar het in het begin alleen een app was waarmee foto’s en video’s naar vrienden verstuurd konden worden, zijn er in de loop van de tijd steeds meer nieuwe functies toegevoegd. Eén van die functies is Snapchat Verhalen (story’s). Gedurende 24 uur is een geplaatste post te bekijken door vrienden. Vandaag vertellen we u graag meer over Snapchat en het bedrijf erachter, Snap Inc.

Snapchat is flink in opkomst. Uit onderzoek is gebleken dat ruim twee derde van de Nederlandse jongeren tussen de twaalf en negentien jaar gebruik maakt van Snapchat. Onder deze groep is Snapchat populairder dan Facebook, Twitter of Instagram.

Het kopen van Snapchat-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Snapchat-aandelen kan door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. U kunt daar op eenvoudige wijze beleggen in Snapchat-aandelen. En dat kan al voor een bedrag vanaf 100 euro. Met het gebruik van een hefboom worden er enerzijds grotere winsten geboekt. Anderzijds is het verlies groter. Interesse in het kopen van Snapchat-aandelen? Bekijk dan eerst ook zeker de technische en fundamentele analyse.

 

Logo Snapchat

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Snapchat verwachtingen – De toekomst van Snapchat

In 2019 wist Snap Inc. het roer van Snapchat definitief om te gooien naar een aantrekkelijk platform voor gebruikers en adverteerders. Dit is het gevolg van een management dat sterk gericht is op monetarisering, en wat heeft gezorgd voor hogere omzetten en kleinere verliezen.

De taak van Snapchat bestaat erin deze groei vast te houden en zo snel mogelijk winstgevend te worden. Investeerders houden best de groei in dagelijkse actieve gebruikers en de omzet per gebruiker in de gaten, om te evalueren of Snap Inc. de moeite waard is om in te investeren. In onze ogen ziet de toekomst van het bedrijf er goed uit, omwille van een goede positionering, sterk management, en mogelijkheden in augmented reality.

Groeiend aantal actieve gebruikers

Snap Inc. is vooral bekend om hun social media platform ‘Snapchat’. Snapchat werd al in juli van 2011 gelanceerd en bereikte een piekmoment eind 2017, waarna de populariteit een beetje afzwakte. Echter duurde die dip niet lang, want sinds begin 2019 groeit het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat in een stabiel tempo (https://www.statista.com/statistics/545967/snapchat-app-dau/).

Meer dan enkel Snapchat

Toch biedt Snap Inc. meer dan enkel Snapchat. Andere producten zijn Spectacles (brillen waarmee je o.a. kan zien in AR en foto’s kan nemen), Bitmoji (een app waarmee je zelf emoji’s creëert), en Zenly (een app om de digitale bezigheden van je vrienden te volgen).

Echter spreekt het voor zich dat Snapchat de belangrijkste bron van inkomsten is, maar de zijprojecten van Snap Inc. vertellen wel meer over hun specialisaties en toekomstplannen. Die zijn namelijk heel sterk gericht op augmented en virtual reality, technologie die onmiskenbaar deel zal uitmaken van onze toekomst.

Snapchat nog lang niet uitgezongen

Het verhaal van Snapchat is nog lang niet uitgezongen. Zoals eerder aangegeven, kende Snapchat in het verleden een kleine dip in populariteit. Het succes begon pas echt aan te dikken toen Snap Inc. eindelijk ontdekten hoe ze d.m.v. opgewaardeerde advertising mogelijkheden het platform konden monetariseren.

De laatste 3 jaar werd Snapchat dan ook veel aantrekkelijker voor adverteerders, omdat het social media platform een heel specifieke doelgroep heeft (vooral tieners en jonge twintigers). Daarnaast zijn de verdwijnende berichten ook ideaal voor teasers, exclusieve deals, en gelimiteerde promoties of aanbiedingen.

Ook voor users werd het platform interessanter, wanneer de focus meer op creators kwam te liggen. Net zoals bij TikTok, krijgen nieuwe, onbekende content creators de kans om hun content tentoon te stellen via de ‘Discover’ optie. Hierdoor worden niet alleen meer influencers, maar ook grote merken naar het platform getrokken.

Over Snapchat

Snapchat werd opgericht door Bobby Murphy en Evan Spiegel. Het bedrijf achter Snapchat is Snap Inc. We hebben het dus over het moederbedrijf van de foto- en videoberichtendienst Snapchat. Snap gelooft dat het opnieuw uitvinden van de camera onze beste mogelijkheid is om de manier waarop mensen leven en met elkaar communiceren, beter te maken. Snap wil een bijdrage leveren aan de menselijke vooruitgang door mensen in de gelegenheid te stellen om te leven in het moment, zichzelf uit te drukken en samen plezier te hebben.

Wat zo bijzonder is aan de Snapchat toepassing, is dat de media slechts tijdelijk zichtbaar is bij de ontvangers. Snapchat wordt veel gebruikt voor het maken van selfies. En het wordt dus ook gebruikt voor het maken van video’s en berichten. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store. Met een Android en Apple toestel kan Snapchat dus worden gebruikt. Om de app te gebruiken dient de persoon eerst een account aan te maken. Dat is vrij eenvoudig.

Alleen al in Nederland maken honderdduizenden mensen gebruik van Snapchat en dan vooral veel jongeren. De bedoeling van Snapchat is dat de persoon beelden deelt met vrienden en kennissen. Hiervoor moeten deze mensen worden toegevoegd. Eerder kwamen er al verschillende nieuwe toepassingen bij. Waaronder de mogelijkheid om te vragen naar de locatie van een vriend. Het bedrijf achter Snapchat, Snap Inc laat weten dat het nog meer plannen heeft voor de toekomst.

Eerste kwartaal 2018

In het eerste kwartaal van 2018 heeft Snapchat weer veel nieuwe gebruikers binnengehaald. Het aantal dagelijkse gebruikers is gemiddeld al 191 miljoen. Dat is natuurlijk enorm. In tegenstelling tot het jaar ervoor, betekent dat een stijging van 15%. De opbrengsten tikte bijna de 231 miljoen dollar aan. In dezelfde periode van vorig jaar was dat nog 150 miljoen dollar. Of deze resultaten echt positief waren, vertellen we u in volgende koppen. Ook blikken we terug op vorig jaar.

 2017201820192020
Omzet8251 1761 7122 427
Nettowinst-3 445-1 481-1 294-963
Koers/winst verhouding-4,95-12,3-14,6-24,3
Winst per aandeel ( $ )-2,95-1,14-0,96-0,58

Gerekend op betere cijfers

Evenwel hadden kenners op betere cijfers gerekend. Het aandeel ging in de handel na het slot op Wall Street. Het vernieuwde design van de app had mogelijk wat potentiële gebruikers afgestoten. Daardoor heeft Snapchat advertentieomzet misgelopen. Het bedrijf paste het ontwerp aan om de app nog toegankelijker te maken voor de nieuwe gebruikers. De bestaande gebruikers tekende massaal een petitie. Snap beloofde het te gaan verbeteren en deed dat ook. Nog steeds wordt er hard gewerkt om Snapchat steeds gebruikersvriendelijker te maken.

Flink nettoverlies

Snap leed wederom een flink nettoverlies. Hoewel het al een stuk minder verlies was dan vorig jaar, kwam het bedrijf onder aan de streep toch flink tekort. Snap maakte weliswaar veel kosten in verband met de beursgang. Het bedrijf ging met veel grootspraak naar de beurs in New York. Toch verloor het bedrijf tientallen procenten aan beurswaarde. Evenals vielen de resultaten van het technologiebedrijf tegen, keer op keer.

Geautomatiseerd systeem

Het bedrijf gooide op dat moment de advertentie aanpak over een andere boeg. Zo stapte het bedrijf over naar een ander, meer geautomatiseerd systeem. Ook zakte de prijs voor reclames flink. Er zijn voor dit jaar verschillende plannen. Zo komt het bedrijf later dit jaar met een nieuwe versie van zijn camerazonnebril Spectacles. Naar verwachting komt deze in het 3e kwartaal op de markt.

Laatste nieuws

Eerder dit jaar sloot het Amerikaanse internetplatform zich aan bij de vrijwillige Europese gedragscode tegen terreurpropaganda, haatboodschappen en andere illegale berichten. Het bedrijf verbindt zich met de code aan het beoordelen en zo nodig binnen 24 uur verwijderen van ‘’foute’’ foto’s, video’s en berichten. Het laatste nieuws rondom Snapchat is dat het bedrijf met een loginknop komt voor andere apps en websites. Met een eigen login knop wil het bedrijf een privacy vriendelijker alternatief bieden dan de concurrentie, zoals Facebook.

Waarom Snapchat aandelen kopen of verkopen?

Dagelijks maken 161 miljoen mensen gebruik van Snapchat. Dit aantal is hard aan het groeien. Het gevolg hiervan is dat de advertentie-inkomsten razendsnel toenemen. In 2015 lag de omzet op $59,2 miljoen. In 2016 steeg de omzet naar $366 miljoen. Het is de verwachting dat het bedrijf in 2017 een omzet van $935 miljoen zal gaan realiseren. In 2018 kan het bedrijf verder groeien naar een omzet van $1,76 miljard. Uit de documenten van Snapchat is het opvallend dat er per gebruiker in Nederland ongeveer $1 wordt verdiend. In de VS ligt dit aantal hoger, op $2 per gebruiker. Naar verwachting zullen de advertentie-inkomsten in Nederland ook toe gaan nemen.

Snapchat omzetcijfers

Ondanks de snel stijgende omzetcijfers worden er nog wel verliezen geboekt. Dit komt vooral omdat er fors wordt geïnvesteerd om verdere groei te realiseren. Als er minder investeringen zouden worden gedaan, zou het voor Snapchat wel mogelijk zijn geweest om winsten te boeken. Een kenmerk van een groeiaandeel is ook dat er in de eerste jaren veel moet worden geïnvesteerd. Dit is dus geen punt waar je je al te druk over moet maken.

 

Snapchat aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren inSnapchat? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Snapchat koers, de verwachtingen en toekomst van Snapchat en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Snapchat aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Snapchat aandelen. Als je Snapchat aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Snapchat – Wat is de waarde van aandelen Snapchat?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Snapchat kost. Het aandeel Snapchat is te vinden op de Snapchat, de afkorting op de beurs is Snapchat.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Snapchat aandeel te kopen.

Snapchat kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Snapchat aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Snapchat en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Snapchat. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Snapchat kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Snapchat aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.