SBM Offshore aandelen

SBM Offshore N.V. is opgericht in 1965 door een fusie tussen verschillende Nederlandse scheepswerven. SBM staat eigenlijk voor Single Buoy Mooring Inc. SBM Offshore richt zich op de productie van installaties voor de productie en opslag van olie- en gasproducten. Bij SBM Offshore werken ongeveer 7.500 werknemers en deze beschikken over specialistische kennis.

SBM beschikt over FPSO’s. Dit zijn omgebouwde olietankers die op volle zee worden afgemeerd en geproduceerde olie opslaan tot een shuttletanker de olie afvoert. Deze FPSO’s kunnen vervolgens worden verhuurd. De leasefloot van SBM is de grootste ter wereld en deze levert een mooie kasstroom.

SBM offshore aandelen

 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

SBM Offshore verwachtingen – De toekomst van SBM Offshore

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de SBM Offshore verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Beursagenda SBM 2018

  • 11-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 09-05: Omzetcijfers 1e kwartaal
  • 09-08: Halfjaarresultaten 2e kwartaal
  • 15-11: Omzetcijfers 3e kwartaal

Cijfers van SBM Offshore

In 2015 behaalde SBM Offshore een omzet van €2,5 miljard. Hier werd een winst bij behaald van €26 miljoen. De winstmarge is dan ook zeker een punt waar SBM Offshore nog aan zou moeten werken. In de jaren 2011 en 2012 werden er verliezen geboekt, het is goed om te zien dat dit in 2013, 2014 en 2015 niet het geval was.

Het balanstotaal van SBM Offshore bedroeg op 31-12-2015, €10,4 miljard, het eigen vermogen bedroeg €2,2 miljard. Het eigen vermogen ligt hiermee op een gezond niveau, in vergelijking met het balanstotaal. De solvabiliteit is dan ook voldoende en op de lange termijn kan SBM Offshore aan de lange termijn verplichtingen voldoen. De volgende kerncijfers kunnen ook worden vastgesteld:

  • Eigen vermogen per aandeel: €10,88
  • Koers-/winstverhouding: 92,39
  • Winst per aandeel: €0,13

De koers-/winstverhouding ligt op bizar hoog niveau. Uitgaande van de koers-/winstverhouding is SBM Offshore niet koopwaardig. De winstgevendheid staat echt onder druk en als belegger moet u pas in SBM stappen als u ervan overtuigd bent dat dit bedrijf winstgevender kan worden. Kijk naar de koers van het aandeel en trek uw eigen conclusies. Blijf ook de kwartaalcijfers van SBM Offshore in de gaten houden.

SBM Offshore aandelen

Wanneer er naar de aandelen wordt gekeken van deze onderneming, is er een koersverloop te zien dat kansen biedt. Eind 2012 bereikte het aandeel een koers van €7,97 per aandeel. Hierop is vervolgens een mooie stijging ingezet. Nadat de jaarcijfers van 2013 bekend werden, daalde het aandeel flink en dit was volgens aandelenkopen.nl dan ook een goed instappunt.

Toch moet er goed worden gekeken naar de winst van SBM Offshore. Deze moet op een hoger niveau worden gebracht door het management van de onderneming. Veel analisten zijn erg positief over SBM Offshore, zij verwachten dat het aandeel richting de €15,- kan gaan. Het is verstandig om u verder te verdiepen in de jaarcijfers en de kwartaalcijfers van SBM. Dit zorgt ervoor dat u beter weet waar u in investeert. Het dividendrendement komt neer op ruim 5% en dit is zeker een reden om te kijken naar de mogelijkheden die deze aandelen u kunnen bieden.

SBM Offshore aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in SBM Offshore? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de SBM Offshore koers, de verwachtingen en toekomst van SBM Offshore en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in SBM Offshore aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in SBM Offshore aandelen. Als je SBM Offshore aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers SBM Offshore – Wat is de waarde van aandelen SBM Offshore?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van SBM Offshore kost. Het aandeel SBM Offshore is te vinden op de SBM Offshore, de afkorting op de beurs is SBM Offshore.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een SBM Offshore aandeel te kopen.

SBM Offshore kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een SBM Offshore aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in SBM Offshore en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van SBM Offshore. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen SBM Offshore kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

SBM Offshore aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.