SAP aandelen

SAP werd opgericht in 1972 in het Duitse Weinheim, door een aantal voormalige IBM-medewerkers. IBM is de afkorting voor International Business Machines. De vijf ondernemers hadden een visie op het zakelijke potentieel van de technologie. Inmiddels kent SAP een geschiedenis van meer dan 46 jaar en is het bedrijf uitgegroeid tot een echte marktleider in software voor zakelijke applicaties. Het bedrijf staat in het middelpunt van de huidige bedrijfs- en technologie revolutie.

In het artikel van vandaag vertellen we je meer over SAP. Want waar staat SAP nou eigenlijk voor? Hoe zien de cijfers van SAP eruit? Het kopen of verkopen van SAP-CFD’s kan zeker interessant zijn. Dit kunt u doen door uzelf aan te melden bij een betrouwbare broker. De CFD-aanbieder Plus500 maakt het mogelijk om aan- en verkooptransacties te verrichten. Superhandig wanneer u op in SAP-CFD’s wilt handelen.

SAP aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

SAP verwachtingen – De toekomst van SAP

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de SAP verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Systeme, Anwendungen und Produkte

SAP staat voor de volgende Duitse vertaling: Systeme, Anwendungen und Produkte. In het Nederlands vertaald gaat het om systemen, applicaties en producten. Bij de oprichting stond het voor Systemanalyse und Programmentwicklung. In het Nederlands vertaald ging het toen nog om systeemanalyse en programma ontwikkeling.

SAP helpt zowel het kleine, middelgrote en de grote bedrijven met het stroomlijnen van de bedrijfsvoering. Real time gegevens kunnen worden gebruikt om de klantentrends in het hele bedrijf te voorspellen. Met de oplossingen van SAP worden organisaties in staat gesteld om flinke efficiëntieverbeteringen te bereiken binnen de toeleveringsketens en de bedrijfsprocessen.

Innovatieve cultuur

Er wordt bij SAP een innovatieve cultuur omarmd binnen het hele bedrijf. Door een krachtig netwerk van onderling verbonden programma’s, worden alle dimensies bestreken van innovatie. Dit doen ze o.a. met het bekende research en development. Met SAP’s vlaggenschiptechnologie en productvernieuwingen, helpen ze de maatschappij om complexe problemen op te lossen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door SAP HANA.

In 2016 sloegen SAP en Apple de handen ineen om krachtige native apps voor IPhone en iPad te combineren met de geavanceerde mogelijkheden van het SAP HANA-platform. In datzelfde jaar werd SAP het eerste multinationale technologiebedrijf dat het EDGE-certificaat kreeg. EDGE is de afkorting voor Economic Dividends voor Gender Equality.

Vandaag de dag

Vandaag de dag telt SAP meer dan 388.000 klanten in meer dan 180 verschillende landen. Er is een werknemersaantal van 91.000 mensen verspreid over meer dan 130 landen. Er zijn 150 miljoen abonnees in de gebruikers cloud. Wereldwijd zijn er meer dan 17.000 bedrijven die samenwerken met SAP. En daarnaast zijn er meer dan 100 innovatie- en ontwikkelingscentra van SAP.

SAP heeft een duidelijk doel wat ze nastreven. Ze willen het leven van mensen verbeteren. Ze blijven innoveren om al hun klanten te helpen de maximale prestatie te leveren. Ofwel, het worden van een best-run bedrijf. SAP ontwikkeld allerlei oplossingen om deze innovatie te stimuleren, de gelijkheid te bevorderen en de kansen over verschillende grenzen en culturen te verspreiden. In samenwerking met de klanten en partners kunnen de industrieën getransformeerd worden. Ook kan de economie groeien en kunnen samenlevingen opgetrokken worden.

De cijfers van SAP

De cijfers van SAP laten zien dat er vanaf 2015 al sprake is van een stijgende omzet. Ook de winst valt elk jaar hoger uit en dat is erg gunstig voor het bedrijf. Een SAP-aandeel koopt u op dit moment voor een bedrag van 95,49 dollar. Met een koers/winstverhouding van 27,9 in 2017 was dat een mooie belegging. De analisten voorspellen een zonnige toekomst voor SAP met mooie koers/winstverhoudingen. Bovendien is het dividendrendement ruim een procent hoger dan wat je op dit moment bij de bank krijgt.

SAP201520162017201820192020
Omzet20 79722 06223 46124 36326 12228 264
Nettowinst3 0693 6314 0184 3814 9815 682
Koers/winst verhouding28,727,327,923,721,118,8
Winst per aandeel ( € )2,563,033,353,664,124,63
Dividend per aandeel ( € )0,551,251,41,431,571,72
Dividendrendement0,75%1,51%1,50%1,64%1,80%1,98%

SAP aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in SAP? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de SAP koers, de verwachtingen en toekomst van SAP en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in SAP aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in SAP aandelen. Als je SAP aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers SAP – Wat is de waarde van aandelen SAP?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van SAP kost. Het aandeel SAP is te vinden op de ETR, de afkorting op de beurs is SAP.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een SAP aandeel te kopen.

SAP kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een SAP aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in SAP en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van SAP Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen SAP kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

SAP aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.