Rovio aandeel (Angry Birds)

De maker, Rovio, achter het populaire spelletje Angry Birds overweegt om volgende maand naar de beurs te gaan voor het gigantische bedrag van 1,7 miljard euro. Met de beursgang is het de bedoeling om ongeveer 400 miljoen dollar op te halen. De 400 miljoen dollar kan vervolgens worden geïnvesteerd in nieuwe concepten, waaronder het creëren van een Angry Birds film.

Interesse om Angry Birds aandelen te kopen? Zodra Angry Birds naar de beurs gaat zal het via Aandelenkopen.nl mogelijk zijn om in deze aandelen te beleggen. Open een account bij een CFD-broker zoals Plus500 en handel erop los. Het is al mogelijk om te beginnen met beleggen vanaf €100,-. Interesse om eerst even te oefenen? Ook geen probleem! Maak gebruik van de demo-modus. Bij de demo-account krijgt u de beschikking over €40.000,- demogeld!

Angry Birds aandelen kopen/verkopen? Begin bij CFD-aanbieder Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Rovio Entertainment

Het bedrijf achter het spelletje Angry Birds is het Finse Rovio Entertainment Ltd. De oprichting van Rovio vond plaats in 2003 onder de naam Relude. Drie Finse studenten deden mee aan een mobiele spelenontwerpwedstrijd. Ze wonnen de competitie en kregen de kans om het bedrijf op te zetten. In 2005 werd de naam hernoemd tot Rovio Mobile, nadat er een gift van een anonieme investeerder werd gedaan.

Het eerste echte grote succes ontstond toen het spel Angry Birds werd uitgebracht in 2009. Bij het spel Angry Birds is het de bedoeling dat spelers boos kijkende vogels met een katapult moeten lanceren om onder andere groene varkens te vernietigen. Angry Birds bleek een groot succes te zijn en tot op de dag van vandaag wordt het spel nog ontzettend vaak gespeeld. Sinds de lancering is Angry Birds al meer dan 100 miljoen verkocht in de App Store. Het succes van Angry Birds is ook terug te zien in de resultaten van Rovio Entertainment. In 2016 wist Rovio Entertainment een omzet van 190 miljoen euro te realiseren. De omzet groeide toen 34% ten opzichte van 2015. Ook het bedrijfsresultaat lag in 2016 een stuk beter dan in 2015. In 2016 wist Rovio namelijk 17,5 miljoen euro winst te realiseren tegen een verlies een jaar eerder.

Rovio Entertainment slaagt er steeds beter in om het succes van Angry Birds om te zetten in mooie omzet- en winstcijfers. Het laatste concept is het creëren van een Angry Birds film. Met behulp van het kapitaal van de beursgang zal het zeker mogelijk zijn om een goede film te creëren. Meer weten over de Angry Birds film? Het is hieronder direct mogelijk om de trailer te bekijken.

 

Een beursgang is altijd een spannend moment voor de oprichters, maar ook voor de beleggers. Tijdens een beursgang is er altijd ontzettend veel koerspotentie dat eenvoudig voor het oprapen ligt. Bij de beursgang van Angry Birds zal het ook mogelijk zijn om grote rendementen te behalen. Het plan voor de beursgang is nog niet definitief, maar het is best waarschijnlijk dat we al volgende maand een beursgang van dit leuke bedrijf kunnen verwachten.

Zoals altijd houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. Interesse om te beleggen in andere aandelen? Het is nu ook alvast mogelijk om een account aan te maken bij de broker CFD-broker Plus500. *CFD service. 80,5% verliest geld.