Robinhood aandelen

Robinhood is een Amerikaanse trading app gelanceerd in 2013. Het bedrijf is erin geslaagd om de volgende generatie van Amerikaanse aandeel handelaren te verleiden door het aanbieden van een commissie vrije trading app met een eenvoudige gebruikers interface welke vooral een snaar geraakt bij de beginnende en tech-savvy beleggers.

Robinhood heeft inmiddels miljarden opgehaald en een enorme groei doorgemaakt. Terwijl veel industrieën hebben geleden tijdens de pandemie heeft Robinhood een stijging gezien vooral ontstaan door de vraag van particuliere beleggers die wedden op een markt herstel. Het is dan ook geen verrassing dat Robinhood van plan is om hiervan te profiteren door het initiëren van hun beursgang.

 

Beursgang Robinhood 

Binnenkort gaat Robinhood worden geïntroduceerd op de beurs. De eerste handelsdag komt er binnenkort aan! De beursgang datum voor Robinhood is vastgesteld op datum. Het Robinhood aandeel zal worden verhandeld worden op de beurs en kan straks gekocht worden bij  eToro  en DEGIRO Het is nog niet bekend voor welke prijs dit aandeel verhandelbaar zal worden. Wat wel vaststaat, is dat het bedrijf het erg goed doet en er veel behoefte is aan dit aandeel. Meerdere beursgangen zijn dit jaar op de eerste dag al 100% gestegen zoals Airbnb. Ook voor dit aandeel zijn de verwachtingen hoog dit jaar.  

Wil je direct inspelen om dit aandeel te kopen op de dag deze op de beurs komt? Dan is het belangrijk om alvast een account te hebben bij een goede internationale broker zoals eToro waar deze verkrijgbaar wordt. Of als je liever voor een Nederlandse broker wilt kiezen, dan kunnen wij DEGIRO aanraden. Via beide brokers kan je het aandeel direct op de IPO dag kopen zodat je het niet mist, je kan een dag van tevoren al een order klaarzetten.  

Wanneer gaat Robinhood naar de beurs? Wij melden hier direct wanneer de officiële datum bekend is dat Robinhood de beursgang maakt. Houdt deze pagina daarom in de gaten voor het laatste nieuws, zodat je direct Robinhood ipo kan kopen. 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Robinhood verwachtingen – De toekomst van Robinhood

Terwijl de groei van Robinhood zeker indrukwekkend te noemen is hebben ze echter tegelijkertijd en eigenhandig de concurrentie gedwongen om commissies ook naar nul % aan te passen wat heeft geleid tot een aantal giga fusies tussen enkele van de grootste makelaars en banken op de Amerikaanse markt.

Verder is een belangrijke bron van inkomsten (de zogenaamde “Payment for Order Flow” waar een makelaar trades naar een off-exchange trading locatie stuurt in ruil voor een vergoeding) inmiddels verboden in het Verenigd Koninkrijk en Europa uit angst voor een belangen conflict. Transacties met de grootste kick-back kunnen bijvoorbeeld prioriteit krijgen ten opzichte van een optie die voor de klant tegen de beste prijs beschikbaar is.

Ook een andere belangrijke inkomsten stroom ligt onder druk. Robinhood verdiende normaliter geld door het investeren van cash van haar klanten in internationale geld markten tegen een bescheiden rendement. Echter onder het nieuwe beleid van nul % rente ingesteld door de Federale Reserve Bank in de nasleep van de coronavirus pandemie zijn de inkomsten kansen hierin drastisch afgenomen. Mede hierdoor is de snelheid van de groei van Robinhood vertraagd.

Toekomstige uitdagingen voor de groei van een Robinhood aandeel

De combinatie van nul rente tarieven en het onvermogen om een kick-back te ontvangen op order flow zag Robinhood haar plannen intrekken om te lanceren in het Verenigd Koninkrijk.

Een aantal fusies in de industrie heeft het aanbod van concurrenten weliswaar verminderd echter zijn dit tegelijkertijd nu ook kapitaal krachtige partijen. Ook bestaat de mogeijkheid dat wanneer de markt weer terugkeerd naar een normal niveau de acquisitie en handels aktiviteiten van klanten wellicht zal afnemen.

Hoewel het klantenbestand zeer actief is blijft het een grote uitdaging voor Robinhood om bestaande en potetiële klanten aan te moedigen om het bedrijf te vertrouwen met een groot deel van hun investering portefuilles. Ook heeft Robinhood een veel lager gemiddeld klanten saldo dan de grote concurrenten.

Al met al een pittige klus om het vertrouwen op te bouwen bij een brede doelgroep die aan de onderkant van de markt is gepositioneerd.  Ze bieden immers dezelfde complexe produkten die  beter geïnformeerde beleggers reeds gebruiken. 

Ook heeft de app van Robinhood tot de nodige problemen geleid door overweldigend gebruik tijdens de Corona pandemie

Last but not least wordt Robinhood uiteraard goed in de gaten gehouden door de Securities en Exchange Commission waardoor schikkingen en boetes altijd een reël deel uitmaken van de bedrijf risicos.

De slotsom is dat ondanks dat Robinhood waarschijnlijk te simplistisch is voor de meer ervaren belegger en ook hun USP van de ‘stand-out’ goedkoopste online beurs makelaar waarschijnlijk niet blijvend kan waarmaken ze een vaste favoriet zijn en blijven van loyale millennial investeerders.

Robinhood aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Robinhood? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Robinhood koers, de verwachtingen en toekomst van Robinhood en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Robinhood aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Robinhood aandelen. Als je Robinhood aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Robinhood- Wat is de waarde van aandelen Robinhood?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Robinhood kost. Het aandeel Robinhood is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is ADYEN.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Robinhood aandeel te kopen.

Robinhood- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Robinhood aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Robinhood en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Robinhood. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Robinhood kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

F

Robinhood aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.