Renault aandelen

Renault S.A. is een Franse onderneming op het gebied van personenauto’s, trucks, tractoren en bedrijfswagens. De eerste auto van Renault is uitgebracht in 1898 en het bedrijf is ontstaan in 1899. Louis Renault was de oprichter van de autofabrikant. Met een omzet van €40,9 miljard in 2013 en een bijbehorende winst van €695 miljoen is de autofabrikant één van de bekendere merken op het gebied van de automobiel industrie.

De Renault Groep bestaat eigenlijk uit 4 onderdelen/verschillende bedrijven. Het gaat hierbij om Renault zelf, Dacia, Renault Samsung Motors en Alphine (buiten gebruik sinds 1994). Het is interessant om te melden dat Renault ongeveer 20% van de aandelen bezit van Volvo.

Renault aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Renault verwachtingen – De toekomst van Renault

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Renault verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Renault

Renault S.A. is een erg bekende onderneming als het gaat over mobiele voertuigen. Bij Renault werken ongeveer 127.000 werknemers en de onderneming heeft dan ook een bekende merknaam in Frankrijk, maar dit geldt ook voor andere landen.

De financiële situatie van Renault is erg interessant om te bekijken. In 2013 bedroeg de omzet €40,9 miljard en hier werd een winst bij behaald van €695 miljoen. De totale bezittingen bedroegen eind 2013 maar liefst 75 miljard en de onderneming beschikt dan ook over verschillende grote divisies en fabrieken waar de verschillende personenauto’s, trucks, tractoren en bedrijfswagens worden geproduceerd.

Renault aandelen

Renault is een volatiel aandeel, dat is iets dat zeker is. Tijdens de crisis kreeg de auto industrie flinke klappen. Dit bracht het aandeel van de onderneming op maar liefst €10,81 per aandeel. Het all-time high bedroeg €120,17 per aandeel in het jaar 2007. Dit is dus een enorm verschil. Als u de aandelen in 2009 had gekocht, had u gigantische winsten kunnen behalen. Ditzelfde geldt ook voor de situatie wanneer u de aandelen had geshort in 2007.

Analisten en professionals zijn het oneens over de situatie waar Renault zich in bevindt. Om deze reden geldt er ook een houden advies voor Renault. Het is nog niet precies duidelijk wat het aandeel voor de korte termijn gaat doen. Wel bestaat de verwachting dat de aandelen op de langere termijn nog verder kunnen gaan stijgen.

Renault aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Renault? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Renault koers, de verwachtingen en toekomst van Renault en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Renault aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Renault aandelen. Als je Renault aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Renault– Wat is de waarde van aandelen Renault?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Renault kost. Het aandeel Renaultis te vinden op de EPA, de afkorting op de beurs is RNO.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Renault aandeel te kopen.

Renault kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Renault aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Renault en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Renault. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Renault kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Renault aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.