RELX aandelen

RELX is de nieuwe naam van Reed Elsevier. Reed Elsevier is ontstaan uit een fusie in 1993 tussen Reed en Elsevier. Reed was opgericht in 1894 en Elsevier was opgericht in 1880. De onderneming is een uitgeverij voor verschillende producten. Er werken ongeveer 30.000 mensen bij de onderneming. RELX is een Engels/Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in London en Amsterdam vanwege de fusie. De reden voor de naamswijziging van Reed Elsevier naar RELX is dat het management het doel heeft om de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen.

RELX Group logo

 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

RELX verwachtingen – De toekomst van RELX

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de RELX verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

 

RELX heeft in principe vier bedrijfsonderdelen. Het gaat hierbij om:

  • Technisch, medisch en wetenschappelijk
  • Juridische literatuur
  • De zakelijke markt
  • Opstellen van tentoonstellingen en conferenties

Beursagenda RELX 2018

  • 18-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 26-07: Halfjaarresultaten

Cijfers van RELX

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg €15,2 miljard en het eigen vermogen bedroeg €2,9 miljard. De omzet van RELX was €8,2 miljard in 2015. De nettowinst bedroeg €1,7 miljard in 2015. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

  • Eigen vermogen per aandeel: €1,38
  • Koers-/winstverhouding: 18,62
  • Winst per aandeel: €0,83

De eigen vermogenspositie van RELX ziet er goed uit. RELX is ook in staat om goede winsten te behalen. De aandelen van deze onderneming zijn de afgelopen tijd steeds volatieler geworden. In 2007 werd een koers van €14,89 per aandeel bereikt en in 2009 stond er een lage koers van €7,26 op de borden. In de jaren die daarop volgde hebben de RELX aandelen een erg sterke winst vertoond. Vooral in de jaren 2012/2013 is de koers flink opgelopen tot €18,- per aandeel. In oktober 2014 crashte de koers echter hard. Het duurde enige tijd voordat de koers weer naar niveaus van  €15,- per aandeel kon herstellen. Het is lastig om te voorspellen wat RELX aandelen de komende tijd gaan doen. Kijk naar de cijfers van RELX en maak uw eigen beslissingen.

RELX aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in RELX? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de RELX koers, de verwachtingen en toekomst van RELX en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in RELX aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in RELX aandelen. Als je RELX aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers RELX – Wat is de waarde van aandelen RELX?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van RELX kost. Het aandeel RELX is te vinden op de LON, de afkorting op de beurs is REL.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een RELX aandeel te kopen.

RELX kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een RELX aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in RELX en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van RELX. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen RELX kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

RELX aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.