Rabobank aandelen

De Rabobank! Wie kent het nou niet! Momenteel is het al mogelijk om in de Rabobank te investeren middels een complexe obligatie (ledencertificaat) met een effectief rendement van 6%. Er bestaan de laatste tijd steeds meer geruchten die suggereren dat de bank bezig is met een beursgang. Wellicht is het ook erg interessant om in deze aandelen te beleggen!

De Rabobank staat er een stuk beter voor dan andere financiële dienstverleners in Nederland, maar het is wel belangrijk om op te merken dat de Rabobank in 2011 haar AAA-status verloor. S&P hanteert een A+ rating en Moody’s heeft een rating van Aa2 uitgegeven.

Rabobank logo

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Rabobank verwachtingen – De toekomst van Rabobank

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Rabobank verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over de Rabobank

De Rabobank Groep behoort tot de grootste financiële dienstverleners in Nederland en beschikt daarnaast ook nog over diverse vestigingen in het buitenland. De wortels van de Rabobank zijn terug te leiden naar de 19e eeuw, maar de Rabobank zoals we deze nu kennen is ontstaan na een fusie in 1972. In 1972 fuseerde namelijk de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank met de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank. De Rabobank heeft een coöperatieve structuur. Op deze manier is de Rabobank in staat een centraal bestuur te voeren (Rabobank Utrecht), maar tegelijkertijd ook haar klanten op lokaal niveau te bedienen.

De Rabobank biedt verschillende financiële producten en diensten aan zoals betalen, sparen, pensioen, hypotheken, verzekeren, lenen en beleggen. Momenteel heeft de Rabobank bijna 2 miljoen leden (klanten) en hiermee is de bank marktleider in vele segmenten. Bekijk ook de onderstaande video voor meer informatie over de bank en de geschiedenis ervan.

Rabobank beursgang

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Rabobank naar de beurs wordt gebracht.  Er bestaat dus nog veel onduidelijkheid over de precieze uitgifteprijs en in welke vorm de beursgang plaats zou moeten gaan vinden. De speculaties over een beursgang zijn wel groot, door verschillende redenen:

    • Snelle groei
    • Achterblijvende reserves
    • Onhoudbaarheid van het coöperatieve model

Vooral achterblijvende reserves zijn een probleem aan het worden bij de Rabobank. De bank groeit nog steeds erg snel en hierdoor nemen de totale bezittingen van de bank toe. Het eigen vermogen moet op een gelijkmatig tempo met het totale vermogen meegroeien, maar dit gebeurt momenteel niet voldoende. Wanneer de vraag naar kredieten en andere bankdiensten toeneemt, kan de Rabobank het gevaar lopen dat de bank meer moeite heeft om aan de hogere kapitaaleisen te voldoen. Het aantrekken van nieuw vermogen middels een beursgang zou in dit scenario verstandig zijn voor de bank en wellicht denkt het management daar hetzelfde over. We gaan het zien en we houden u op de hoogte!

 

Rabobank aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Rabobank? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Rabobank koers, de verwachtingen en toekomst van Rabobank en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Rabobank aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Rabobank aandelen. Als je Rabobank aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Rabobank – Wat is de waarde van aandelen Rabobank?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Rabobank kost. Het aandeel Rabobank is te vinden op de Rabobank, de afkorting op de beurs is Rabobank.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Rabobank aandeel te kopen.

Rabobank kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Rabobank aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Rabobank en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Rabobank. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Rabobank kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Rabobank aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.