Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Pharming Group aandelen

Pharming Group N.V., beter bekend als Pharming Group, is gevestigd in Nederland aan Darwinweg 24, 2333 CR, te Leiden. De CEO van het bedrijf is Sijmen de Vries.

 

Het Pharming Group N.V.-aandeel had op 08-12-2022 een openingskoers van €1,14, de hoogste koers was €1,15 en de laagste koers was €1,12. De slotkoers was €1,13 en is daarmee met 1,40% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Pharming Group cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Pharming Group-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Pharming Group kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Pharming Group aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Pharming Group? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Pharming Group-koers, de verwachtingen en toekomst van Pharming Group en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Pharming Group-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Pharming Group-aandelen. Als je het Pharming Group-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Pharming Group Koers - Wat is de waarde van aandelen Pharming Group

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Pharming Group was. The stock Pharming Group can be found of the abbreviation of the exchange is PHARM.

Beurskoers Pharming Group | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Pharming Group verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

Pharming verwachtingen – De toekomst van Pharming

Nu de hele wereld op zijn kop staat richten veel farmaceutische bedrijven zich op het ontwikkelen van een medicijn voor het Covid-19 virus. Zo is ook Pharming bezig om een medicijn voor dit virus te op de markt te brengen. Pharming probeert dat met hun leidende product Ruconest.

  • Ruconest

Ruconest is het leidende product van Pharming en het is een proteïne vervangende therapie. Het medicijn heeft in de Europese unie marktexclusiviteit tot in 2025. In de Verenigde Staten heeft het een zogeheten referentie productexclusiviteit voor biologische producten tot 16 juli 2026. Het medicijn is veelzijdig en het is constant in ontwikkeling.

  • Ruconest voor Covid-19

Pharming is in 2020 druk bezig geweest met het inzetten van Ruconest tegen het Covid-19 virus. In december van 2020 heeft de eerste patiënt het middel toegediend gekregen. De test wordt gehouden in de VS en Pharming wil de test steeds verder uitbreiden. Voor het ontwikkelen van een middel tegen Covid-19 wordt er samengewerkt met het Universitair Ziekenhuis Bazel in Zwitserland. Wanneer er meer informatie over de ontwikkeling komt brengt Pharming dit naar buiten.

  • Overige ontwikkelingen

Pharming is constant bezig met het ontwikkelingen van medicijnen voor andere ziektes of mutaties. Het bedrijf heeft aangegeven om veel ontwikkelingen op een laag pitje te zetten om zich zo te focussen op een medicijn voor het Covid-19 virus. We kunnen dus verwachten dat na deze crisis Pharming zich weer vol gaat richten op de ontwikkeling van de medicijnen.

Over Pharming

Pharming aandelen kopenPharming Group NV is een Nederlands biotech-bedrijf wat streeft naar het ontwikkelen van innovatieve producten voor het behandelen van onvervulde medische behoeften. Het bedrijf richt zich op het produceren en ontwikkelen van humane therapeutische eiwitten om levens veranderende oplossingen te bieden voor patiënten. In 1998 kreeg het biotech-bedrijf een notering op de effectenbeurs. Pharming gaf ruim 4 miljoen aandelen uit.

Pharming Group N.V. is een wereldwijd actieve biofarmaceutische onderneming uit Nederland. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor gevestigd in Leiden en het richt zich vooral op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten. Pharming is gespecialiseerd in de slimme productie van menselijke proteïne met een geneeskrachtige werking. Het bedrijf richt zich op moeilijk behandelbare ziekten.

Het belangrijkste product van Pharming is Ruconest. Dit is de eerste en enige plasmavrije rhC1INH-eiwitvervangingstherapie. Het is een behandeling tegen acuut erfelijk angio-oedeem of HAE-aanvallen. Het medicijn wordt gecommercialiseerd in de Verenigde staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Naast Ruconest heeft Pharming nog vele andere medicijnen.

Profiel van Pharming

Pharming is gespecialiseerd in het op een slimme manier produceren van menselijke eiwitten die een geneeskrachtige werking hebben. Niet alleen worden deze gebruikt bij het verhelpen van weefselschade na operatieve ingrepen, maar worden ook toegepast in geval van genetische onregelmatigheden. Er worden veel onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten gedaan.

Het belangrijkste product van Pharming is Ruconest. Het is een medicijn tegen de zeldzame huidziekte angio-oedeem. Mensen die aan deze afwijking lijden, maken bepaalde eiwitten nauwelijks of helemaal niet aan. Er kunnen daardoor zwellingen ontstaan. Het medicijn Ruconest kan direct worden toegediend in een hogere dosis, wanneer de patiënt een aanval voelt opkomen. De aanval breekt dan niet door en het acute gevaar wordt dan afgewend.

Kleine markt

Gezien de zeldzame ziekte is er een relatief kleine markt voor het medicijn Ruconest. Naar schatting zijn er wereldwijd 50.000 mensen die lijden aan angio-oedeem. Aan het eind van 2016 slaagde het Nederlandse biotech bedrijf erin de verkooprechten van Ruconest in de VS weer naar zich toe te trekken. Voorheen kreeg de fabrikant 30% van de verkoopprijs. Vanaf 2017 was dat 100%, wat de omzet een behoorlijke boost heeft gegeven.

Ongeveer bij één op de 30.000 mensen die angio-oedeem hebben, kan Ruconest worden toegepast. Echter zit er nog een flinke groei in dit specifieke medicijn. Niet voor niets zien beleggers de kansen met Pharming. Waar het biotech-bedrijf het voorheen vooral van kleine beleggers moest hebben, zijn de eerste grote institutionele beleggers al ingestapt.

Goedkeuring VS

In 2010 kreeg het bedrijf toestemming om het medicijn in Europa op de markt te brengen. Vier jaar later volgde er ook in de VS goedkeuring. In de VS werkt het Nederlandse bedrijf samen met marketingpartner Valeant. In Europa wordt er samengewerkt met het Zweedse Sobi. Pharming schrijft naar verwachting rode cijfers, totdat er in de VS genoeg schaalomvang is opgebouwd.

Pharming Group aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Pharming Group-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Pharming Group-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.