Petrobras aandelen

Petrobras is een bedrijf uit Brazilië, dat een belangrijke rol speelt binnen de olie en gas in Zuid-Amerika. Het bedrijf telt een kleine 90.000 werknemers en is daarmee een van de grootste werkgevers van Brazilië en heel het continent. Men is actief binnen de energie-sector, waarin men een belangrijke rol speelt en een leidende positie inneemt.

Petrobras is gevestigd in Rio de Janeiro, een van de meest bekende plaatsen uit Brazilië, waar ook veel Westerse bedrijven zaken doen. Het bedrijf heeft zich op weten te werken tot een belangrijke leverancier van olie en gas, om daar vervolgens de bedrijven in Brazilië en bijvoorbeeld Argentinië van te voorzien.

Petrobras aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Petrobras verwachtingen – De toekomst van Petrobras

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Petrobras verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Petrobras

Petrobras speelt een belangrijke rol binnen de olie en gas in Brazilië, maar heeft bijvoorbeeld te maken met de oplopende prijzen voor deze grondstoffen. In Brazilië heeft de middenklasse toegang gekregen tot bijvoorbeeld auto’s, maar is de infrastructuur daar aan de andere kant nog niet klaar voor. Pas op het moment dat er opnieuw groei mogelijk zal zijn in Brazilië is de kans groot dat ook een bedrijf als Petrobras het weer beter gaat doen, waardoor de koers van het aandeel op zal lopen.

Petrobras aandelen

Het aandeel van Petrobras heeft zich op een niet zo gunstige wijze ontwikkeld, gedurende het laatste jaar. De waarde van het aandeel is steeds een beetje verder afgenomen, zonder dat er sprake is geweest van echt grote opvallende dalingen. De waarde van het aandeel bedroeg in het voorjaar van 2012 bijvoorbeeld nog een kleine €25, terwijl daar nu nog maar €17,50 van over is. Er vond in de zomer van 2012 een daling plaats naar dit niveau, maar het aandeel leek zich iedere keer weer een beetje te kunnen herstellen. Dit is uiteindelijk niet gelukt, waardoor Petrobras op zoek zal moeten naar nieuwe mogelijkheden om waarde toe te voegen voor de aandeelhouders.

Vanaf 2013 is het aandeel in wat rustiger vaarwater terecht gekomen, al heeft dat er helaas niet toe kunnen leiden dat er wat van de waarde is teruggewonnen. In plaats daarvan hebben er wat schommelingen plaatsgevonden en is de koers eigenlijk niet meer boven de €20 uitgekomen. In het voorjaar van 2014 vond er opnieuw een flinke daling plaats, tot een waarde van maar €12,50. Het is wat dat betreft de vraag of het aandeel van Petrobras de huidige koers vast kan houden en op die manier kan zorgen voor een aantrekkelijke waarde voor de beleggers die hier het vertrouwen in hebben.

 

Petrobras aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Petrobras? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Petrobras koers, de verwachtingen en toekomst van Petrobras en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Petrobras aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Petrobras aandelen. Als je Petrobras aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Petrobras – Wat is de waarde van aandelen Petrobras?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Petrobras kost. Het aandeel Petrobras is te vinden op de Petrobras, de afkorting op de beurs is Petrobras.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Petrobras aandeel te kopen.

Petrobras kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Petrobras aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Petrobras en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Petrobras. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Petrobras kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Petrobras aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.