PayPal: snel, veilig en makkelijk geld overmaken en ontvangen

PayPal staat welbekend als een toonaangevend bedrijf in technologie dat digitale en mobiele betalingen mogelijk maakt voor consumenten en verkopers over de hele wereld. Het biedt bedrijven veilige en eenvoudige manieren om betalingen te kunnen doen in webshops, op websites en mobiele apparaten. Simpel gezegd kun je met PayPal dus snel en gemakkelijk online geld overmaken en ontvangen.

Het systeem fungeert als tussenpersoon voor online en mobiele betalingen. Dit tussen personen, online verkopers en webshops. PayPal stelt de geheimhouding van de persoonlijke gegevens en financiële status op meerdere manieren veilig. Zo heeft PayPal eigen servers voor het opslaan van gevoelige informatie. Ook wordt financiële informatie onzichtbaar gemaakt voor o.a. webshops. Daarnaast is er gegevenscodering bij alle dataverkeer.

Het kopen van PayPal-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in PayPal-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in de PayPal-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. En bekijk ook zeker wat de plannen van het management zijn.

PayPal aandelen kopen kan hier

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Geschiedenis Paypal

PayPal werd in 1998 opgericht onder de naam Confinity door de drie mannen: Peter Thiel, Max Levchin en Luke Nosek. PayPal als product werd voor het eerst geïntroduceerd in 1999. Een jaar later fuseerde het bedrijf met het door Elon Musk opgerichte bedrijf X.com. Nog datzelfde jaar besloot Musk zich volledig toe te leggen op PayPal. In 2001 werd de naam officieel gewijzigd naar PayPal. Het hoofdkwartier staat in Californië.

Gebruik van PayPal

Om gebruik te maken van PayPal meldt u uzelf aan met een e-mailadres. U kunt betalen met uw bankrekening, creditcard en PayPal rekening. Voor de koper is PayPal gewoon gratis bij betalingen in euro’s. Bij het omrekenen naar vreemde valuta’s worden wel kosten in rekening gebracht. Het gaat dan om een percentage van 2,5 tot 4% bovenop de wisselkoers.

190+ miljoen rekeninghouders

Dit online betaalsysteem heeft al meer dan 190 miljoen rekeninghouders. Alleen al in de Benelux zijn er 3 miljoen rekeninghouders. Maar liefst 7 miljoen bedrijven wereldwijd bieden PayPal aan. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat webshops hun omzet met meer dan 10% kunnen verhogen door het gebruik van PayPal als betaalmethode.

PayPal en eBay

In 2002 kocht eBay PayPal op wegens het grote succes. Op dat moment gebruikte al ruim 50% van de eBaygebruikers het online betaalsysteem. De Nederlandse versie van PayPal werd in 2006 geïntroduceerd. De Nederlandse markt steeg vanaf dat moment flink. In 2010 waren er al 2,7 miljoen Nederlandse rekeninghouders. In 2015 stootte eBay het bedrijf PayPal af en ging het als onafhankelijk bedrijf naar de beurs.

Overname iZettle

Nog steeds neemt het aantal mensen met een PayPal rekening toe. In mei 2018 werd aangekondigd dat PayPal het leidende handelsplatform voor kleine bedrijven (iZettle) gaat overnemen. Met de overname van iZettle vergroot PayPal de aanwezigheid van hun betaalsysteem in de winkels. Zo kan het PayPal platform worden versterkt om miljoenen kleine bedrijven over de hele wereld te helpen groeien naar een omnichannel winkelomgeving.

De cijfers

Het eerste kwartaal van 2018 was er wederom sprake van een winststijging voor PayPal. Dat was vooral te danken aan een toename van het aantal klanten die het systeem gebruiken voor transacties binnen hun onderneming. Ook gaat het internet betaalbedrijf een creditcard in de Verenigde Staten uitbrengen. Sinds deze week is het in de betaalapp Vodafone Wallet mogelijk om een PayPal rekening toe te voegen.

Paypal201520162017201820192020
Omzet9 24810 84213 09415 38117 78420 854
Nettowinst1 2281 4011 7952 1692 6993 152
Koers/winst verhouding36,234,350,145,335,830,2
Winst per aandeel ( $ )11,151,471,782,252,68

Groeiaandeel

Uit de cijfers blijkt dat PayPal een echt groeiaandeel is. Dat houdt in dat een buy en hold strategie een slimme tactiek kan zijn. Elk jaar opnieuw weet het online betalingssysteem zowel de omzet als de winst te vergroten. Te zien is dat de omzet in 2016 met een ruimte 17% hoger was dan die van het jaar ervoor. De winst steeg in 2016 eveneens met een ruime 14%. PayPal doet niet aan het uitkeren van dividendrendement.

Mocht je nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het handig om de buy en hold strategie eerst eens te proberen. U kunt dan een demo account aanmaken. U krijgt op die manier de beschikking over 40.000 euro aan oefengeld. Ideaal wanneer u eerst eens de persoonlijke handelskwaliteit wilt verbeteren. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan ons. Wij helpen u graag. *CFD service. 80,5% verliest geld.