Palantir aandelen

Wat is Palantir? Palantir logo

Palantir is een Amerikaans softwarebedrijf dat is gespecialiseerd in big data. Het bedrijf is opgericht door Peter Thiel (medeoprichter van PayPal), Alexander Karp, Stephen Cohen en Joe Longsdale. Bij de oprichting waren verschillende investeerders betrokken waaronder de Amerikaanse overheid. Het bedrijf werkt onder andere samen met de CIA en de FBI.

Palantir verzameld data van allerlei verschillende bronnen. Telefoon gegevens, persoonsgegevens, financiële gegevens enz. Hiermee levert het bedrijf software voor organisaties om te helpen van het analyseren van gegevens.

Palantir is een controversieel bedrijf aangezien het de immigratie en douanehandhaving in Amerika helpt bij deportatie invallen. Ook heeft CEO Alexander Karp toegegeven in een interview dat Palantir software is gebruikt voor het doden van mensen.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Palantir verwachtingen – De toekomst van Palantir

Het bedrijf Palantir heeft nog nooit winstgemaakt. Toch heeft het aangegeven in 2020 een nulresultaat te halen. Omdat Palantir direct genoteerd staat mag het bedrijf een prognose geven. De omzet prognose van 2020 is een stijging van 42%. Ook is er een omzet prognose voor 2021. De verwachting vanuit het bedrijf is dat de omzet in dat jaar boven de 30% zal stijgen.

Palantir is een geheimzinnig bedrijf en is pas in 2020 beursgenoteerd. Omdat het een controversieel bedrijf is dat zich bezighoudt met data uit allerlei bronnen is het lastig om te voorspellen hoe de toekomst van Palantir eruitziet. Als we het bedrijf zelf moeten geloven zal de omzet komende tijd flink gaan stijgen en zit de eerste winst er aan te komen.

De ontwikkeling die Palantir maakt ziet er dus aan de ene kant goed uit. Volgens het bedrijf zullen de omzetten stijgen, daarnaast beginnen de cijfers er steeds positiever uit te zien. Aan de andere kant is het lastig voorspellen wat het bedrijf gaat doen en aangezien het pas beursgenoteerd is, is dat moeilijk in te schatten.

Het bedrijf heeft onlangs het hoofdkantoor van Silicon Valley naar Denver verplaats omdat het bedrijf vond dat Silicon Valley geen respect voor hun missie had.

Wat kunnen we verwachten van Palantir aandelen?

Palantir maakte gebruik van een direct listing. Dit maakte het voor de aandeelhouders mogelijk om hun bestaande aandelen te verkopen. Er worden dus geen nieuwe aandelen verkocht. Ook heeft het bedrijf een unieke stemstructuur, ook al hebben de eigenaren weinig aandelen kunnen ze namelijk nog steeds volledig het bedrijf besturen. Dit komt omdat Palantir werkt met aandelen in klasse F. De stemrechten van deze aandelen kunnen veranderen en alleen de oprichters bezitten deze aandelen.

De aandelen van Palantir zijn eind september 2020 op de beurs gekomen. Ze zijn met een koers tussen de 9 en 10 dollar op de beurs gezet en kende daarna snel een stijging. Als we de prognoses van het bedrijf zelf mogen geloven dan zal de aandelen koers het komende jaar stijgen. Echter kunnen we niet voorspellen wat de aandelenkoers gaat doen. Hiernaast werkt het ook niet mee dat het bedrijf nogal geheimzinnig is en ook wel als controversieel wordt bestempeld.

 

Palantir aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Palantir? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Palantir koers, de verwachtingen en toekomst van Palantir en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Palantir aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Palantir aandelen. Als je Palantir aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Palantir – Wat is de waarde van aandelen Palantir?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Palantir kost. Het aandeel Palantir is te vinden op de NYSE, de afkorting op de beurs is PLTR.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Palantir aandeel te kopen.

Palantir – Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Palantir aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Palantir en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Palantir. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Palantir kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Palantir aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.