Nikkei aandelen

De Nikkei heet eigenlijk de Nikkei 225, omdat er in de index in totaal 225 verschillende fondsen zijn opgenomen. Het gaat om aandelen genoteerd aan de Japanse beurs. Dit is de Tokyo Stock Exchange, die ook internationaal een grote hoeveelheid aanzien geniet. De index is goed voor een totale marktkapitalisatie van 2.600 miljard USD, waarmee het tot de grootsten ter wereld behoort.

We kennen de index onder andere van de fondsen van Toyota, maar ook Sumitomo en Mizuho spelen een belangrijke rol. Het zijn vooral de professionele beleggers die hiervan op de hoogte zijn, aangezien de verschillende Japanse bedrijven in lang niet alle gevallen ook in Europa of zelfs Nederland actief zijn.

De Nikkei geldt als de meest belangrijke index binnen de Aziatische wereld, ondanks dat een aantal andere landen sterk opgekomen zijn. Japan weet deze landen nog altijd voor te blijven en zorgt er daarmee onder andere voor dat de index die al in 1950 werd opgericht internationaal goed in de gaten gehouden wordt. Sinds 1971 berekent de Nihon Keizai Shimbun (Japans Financieel Dagblad) de Nikkei dagelijks en zorgt men daarvoor voor een duidelijk overzicht. Het gaat om een prijs gewogen index, waardoor de uitkeringen van dividend een drukkend effect hebben op de samenstelling van de index. Waar de Nikkei 225 fondsen presenteert, zorgt de Topix voor een meer compleet overzicht van 1700 verschillende fondsen.

 

Nikkei verwachtingen – De toekomst van Nikkei

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Nikkei verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

 

Het is hieronder direct mogelijk om de Nikkei index live te volgen!

 

Nikkei aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Nikkei? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Nikkei koers, de verwachtingen en toekomst van Nikkei en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Nikkei aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Nikkei aandelen. Als je Nikkei aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Nikkei – Wat is de waarde van aandelen Nikkei?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Nikkei kost. Het aandeel Nikkei is te vinden op de Nikkei , de afkorting op de beurs is Nikkei.

 

 

Nikkei

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Nikkei aandeel te kopen.

Nikkei kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Nikkei aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Nikkei en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Nikkei. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Nikkei kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Nikkei aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Koershistorie

Het opvallende van de Nikkei is dat deze beurs als enige al 22 jaar onder haar hoogtepunt noteert. Internationaal gezien zijn alle indices over de langere periode eigenlijk altijd gestegen, maar met de Nikkei wil dat voorlopig nog niet lukken. De index haalde in 1989 een hoogtepunt en is daar voorlopig nooit meer bij in de buurt gekomen. In 2009 was er zelfs sprake van een laagste punt in een groot aantal jaren. Waar het hoogtepunt van de Nikkei nog goed was voor bijna 39.000 punten, ging het toen nog maar om iets meer dan 7.000 punten.

Grootste ondernemingen

Met name de lijst met grootste ondernemingen binnen de Nikkei laat een aantal bekende namen zien. Het gaat dan onder andere om Toyota en Mitsubishi, maar bijvoorbeeld ook om Canon en Honda. Verder spelen Sony en Nissan hierbij een belangrijke rol. Het valt op dat er relatief veel bedrijven binnen de technologie actief zijn, net als binnen de productie van auto’s. Dat zijn traditioneel sectoren waarin Japan het erg goed doet. Het is wat dat betreft niet vreemd dat deze fondsen binnen de Nikkei goed naar voren komen.

Samenstelling

De samenstelling van de Nikkei bestaat daarnaast uit in totaal 225 fondsen, ingedeeld op basis van de verschillende branches. Er zijn ondernemingen binnen de voeding actief, net als binnen het textiel en bijvoorbeeld de algemene productie. De meeste van deze ondernemingen zijn in Europa en Nederland niet of nauwelijks bekend. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de ondernemingen zich richten op de verkoop in en rondom Azië. Europa ligt ver van Japan, maar dat neemt niet weg dat het goed mogelijk is om in de Nikkei te investeren en daarmee te zorgen voor een relatief stabiele belegging.