Lees hier alles over niet cyclische aandelen!

Het is aan te raden om hetNiet cyclische aandelen artikel over cyclische aandelen door te nemen. In dit artikel komt u in ieder geval meer te weten over de niet cyclische aandelen. Wat zijn niet cyclische aandelen nu precies? Wat zijn de voordelen van deze soort aandelen? Wat zijn de nadelen van deze aandelen? In dit artikel krijgt u antwoord op deze en andere vragen.

Deze aandelen zijn het tegenovergestelde van cyclische aandelen. Bij niet cyclische aandelen is er geen verband tussen het verloop van een aandeel en bijvoorbeeld de economie of seizoenen enz. Er kan dus geen verband worden aangetoond en dit zorgt ervoor dat het bij deze soort van aandelen lastiger is om goede winsten te behalen (met goede analyses is dit natuurlijk wel mogelijk).

 

Voordelen van niet cyclische aandelen

Het voordeel van niet cyclische aandelen is dat er geen sprake is van koersschommelingen die voor u negatief kunnen uitpakken. Als er bijvoorbeeld een aandeel is dat in de winter slecht presteert, dan zult u bij het beleggen voor de lange termijn geen problemen ondervinden hiervan. Voor het lange termijn beleggen is het dus zeker goed als u niet cyclische aandelen bezet. Deze aandelen zullen het gehele jaar goed presteren en dit zorgt ervoor dat er geen grote koersschommelingen ontstaan die negatief zijn voor uw aandelenportefeuille.

 

Nadelen van niet cyclische aandelen

Bij niet cyclische aandelen is er het feit dat het lastiger is om te analyseren hoe een aandeel zich zal gaan ontwikkelen. Bij cyclische aandelen is er makkelijker te achterhalen wat een aandeel zal gaan doen de komende periode (bijvoorbeeld seizoen). Bij niet cyclische aandelen wordt het dus lastiger om op een goede manier te beoordelen of een aandeel goed gaat presteren of niet.

 

Voorbeelden van niet cyclische aandelen

Voorbeelden van niet cyclische aandelen kunnen we onder andere op de AEX vinden. Denk hierbij aan een bedrijf zoals DSM of Philips. Deze aandelen zijn niet direct te koppelen aan de stand van de economie of van een bepaald seizoen. Er is geen duidelijke cyclus te vinden bij deze aandelen. Succes met het kopen van niet cyclische aandelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *