Vopak aandelen

Wilt u Vopak aandelen kopen of verkopen?

Vopak aandelenKoninklijke Vopak N.V. is een wereldwijd opererende tankterminal operator gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. De geschiedenis van Vopak kan zelfs worden doorgetrokken naar het jaar 1616! De onderneming is namelijk ontstaan uit een fusie tussen Pakhoed N.V. en Koningklijke Van Ommeren N.V. Pakhoed N.V. is weer ontstaan door een fusie met een onderneming die teruggaat tot 1616.

In 2015 behaalde Vopak een omzet van €1,39 miljard, met een bijbehorende winst van €282 miljoen. Er werken ongeveer 4.000 mensen bij Vopak.

 

Over Vopak

Vopak beschikt over 83 terminals die zich in 31 verschillende landen bevinden. In totaal hebben de terminals een opslagcapaciteit van meer dan 30 miljoen m³. De terminals van Vopak kunnen in drie verschillende typen worden ingedeeld. Het gaat hierbij om:

 • 61 Import-, export- en distributieterminals
 • 12 Industriële terminals
 • 10 Hub terminals

Vopak haalt de meeste omzet uit de verhuur van de opslagtanks en het overpompen van vloeibare producten van en naar de tanks. De onderneming beschikt over vijf verschillende divisies en de Europese activiteiten zijn hierbij het belangrijkste. Naast Europese activiteiten vinden er activiteiten plaats in het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Amerika.

Over de bedrijfsvoering van Vopak kan worden gediscussieerd. Vopak had de ambitie om een ebitda van €1 miljard te bereiken in 2016. Er is bekend geworden dat Vopak dit niet gaat halen. De bezettingsgraad van de opslagtanks van Vopak zijn gedaald tot 88%. In Nederland lag de bezettingsgraad op 83%, dit is dus relatief laag. Om de omzet en de winst te vergroten zal Vopak er alles aan moeten doen om de bezettingsgraad omhoog te krijgen.

Analisten hebben een gemixte mening over Vopak en om deze reden geldt er het advies “houden”. Als u het aandeel nog niet in uw bezit heeft is het misschien verstandig om dit ook zo te houden, maar wat u ook doet, maak uw eigen beslissingen! In de toekomst kan er uiteraard een hoop veranderen!

Beursagenda Vopak 2018

  • 18-04: Resultaten 1e kwartaal 2018
  • 18-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 20-04: Notering ex-dividend
  • 17-07: Halfjaarresultaten
  • 05-11: Resultaten 3e kwartaal
 

Hoe kunt u Vopak aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Denk aan een levenslange demo-account met €40.000,- demogeld. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Vopak aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie