VolkerWessels aandelen

VolkerWessels aandelenVolkerWessels aandelen kopen?

VolkerWessels is één van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Interesse om VolkerWessels aandelen te kopen? Maak dan een account aan bij broker Binckbank. Het is als belegger mogelijk om binnen 10 minuten een account aan te maken en zo kunt u razendsnel uw eerste VolkerWessels aandelen aanschaffen!

VolkerWessels beursgang? Doe hier mee! 

 

Over VolkerWessels

Koninklijke Volker Wessels Steven NV (kortweg VolkerWessels) is één van de grootste bouwconcerns van Nederland. Dit bouwbedrijf is in 1997 opgericht en heeft sindsdien een mooie groei gerealiseerd. Het concern is in Nederland steeds belangrijker aan het worden. Naast Nederland zijn er ook activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. In 2016 werd ongeveer 70% van de omzet in Nederland gerealiseerd. Het Verenigd Koninkrijk is goed voor bijna 20% en de overige landen zijn goed voor de overige 10%. Met zo’n 15.800 medewerkers en een omzet die er niet om liegt, is VolkerWessels zeker geen kleine jongen.

 

Is VolkerWessels koopwaardig?

De grote vraag is natuurlijk of het interessant is om in VolkerWessels te beleggen. Als belegger wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u een goede prijs betaalt en geen veel te dure aandelen aanschaft. Om te bepalen of VolkerWessels koopwaardig is, is het slim om te beginnen met het doornemen van het prospectus.

We weten allemaal dat de bouwsector het de afgelopen jaren ontzettend zwaar heeft gehad. Uit het prospectus valt vooral op dat VolkerWessels ondanks deze slechte markt toch netjes wist te presteren. De andere Nederlandse bouwbedrijven: BAM, Ballast Nedam en Heijmans hadden veel moeite om hun winstgevendheid op peil te houden. VolkerWessels slaagde hier succesvol in. Dit komt vooral door de mooie bruto winstmarges die hoger liggen dan bij sectorgenoten. Zie ook de onderstaande grafiek om hier meer inzicht in te krijgen.

Cijfers VolkerWessels

In 2016 wist VolkerWessels een nettowinst van 103 miljoen euro (+21% versus 2015) te realiseren. De omzet lag in 2016 op 5,49 miljard euro (+3% versus 2015). Uitgaande van 80 miljoen uitgegeven aandelen komt de winst per aandeel dan uit op 1,2875 euro. De bandbreedte van de introductiekoers laat zien dat de koers-winstverhouding ergens tussen de 16,50 en de 19,60 zal komen te liggen. De koers-winstverhouding ziet er goed uit. Als belegger zult u bij de huidige winsten in ieder geval niet teveel voor deze aandelen betalen.

De komende jaren wordt op een omzetgroei van 3 tot 4% gehoopt. De brutomarges zullen tussen de 4,5 en de 5,5% blijven liggen. Het dividend is een ander interessant punt waar we naar willen kijken. Voor 2017 staat de pay-out ratio op 60%. Bij een winst van 103 miljoen euro komt dit neer op ongeveer €0,77 per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee uit op 3 tot 3,6% (afhankelijk van de daadwerkelijke introductiekoers).

 

Conclusie VolkerWessels aandelen

Pluspunten zijn er bij dit bouwbedrijf in overvloed. Een goed trackrecord, grote diversificatie, een sterk management, focus op goede winstmarges en een mooi dividendrendement. Wat wilt u als belegger nou nog meer? Sommige analisten blijven wel sceptisch, omdat Dik Wessels altijd een bijzonder gevoel voor timing heeft gehad. Is er nog een achterliggende reden dat Dik Wessels verkoopt? Is er iets dat hij weet, maar wij niet weten? Feit blijft dat alles er in principe netjes uitziet.

Meer weten? Het is deze week sowieso interessant om goed te kijken naar de kwartaalcijfers van BAM en Heijmans. Deze bouwbedrijven geven wellicht wat inzicht in de te verwachten resultaten van VolkerWessels. Feit blijft dat de bouwsector naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren gaat aantrekken. Dit zal positieve invloed gaan hebben op de resultaten van dit mooie bouwbedrijf.

 

VolkerWessels aandelen kopen?

Deze aandelen zijn naar verwachting vanaf vrijdag 12 mei om 09:00 uur verhandelbaar via Euronext Amsterdam. Als u deze aandelen wilt kopen kan het zeker verstandig zijn om mee te doen met de voorkeurstoewijzing van 250 stuks voor particulieren.

Als geïnteresseerde is het al binnen 10 minuten mogelijk om een account aan te maken bij broker Binckbank. Bij deze broker is het eenvoudig mogelijk om optimaal te profiteren van de mogelijke koersstijgingen op de eerste handelsdag van deze bouwgigant!

Naast VolkerWessels aandelen is het ook mogelijk om wereldwijd te beleggen tegen de laagste transactiekosten. Beleg bijvoorbeeld ook in BAM, Ballast Nedam of Heijmans! Geen interesse in bouwbedrijven? Geen probleem! Bekijk de koersen van bedrijven zoals Apple, Facebook, Google (Alphabet) of bijvoorbeeld Shell.

 

Eén gedachte over “VolkerWessels aandelen”

Stefan schreef:

Welke broker is aante raden? Plus500 of Degiro? Heb al bij allebei een rekening aan gemaakt, maar weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Wil Volker aandelen kopen, maar vindt dit nog wel moeilijk.

Dank je wel alvast!

Groeten,
Stefan

Geef een reactie