Van Lanschot aandelen

Wilt u Van Lanschot aandelen kopen?

Van Lanschot aandelen

Van Lanschot is een private bank, waar particulieren met een groot vermogen terecht kunnen voor het vermogen hiervan. Het is officieel een bank, al heeft men een andere insteek dan de grote commerciële banken die zich bijvoorbeeld richten op het verstrekken van leningen zoals hypotheken en het aanbieden van verzekeringen.

In plaats daarvan richt Van Lanschot zich veel meer op het beheer van opgebouwd vermogen en zorgt het er met institutionele beleggers voor dat er een aantrekkelijk rendement ontstaat. Van Lanschot heeft de laatste tijd enkele klappen te verwerken gekregen, maar lijkt de zaak inmiddels weer op de rit te hebben en de weg naar boven weer in te kunnen slaan.

 

Over Van Lanschot

Van Lanschot is de grootste private bank in de Benelux, wat betekent dat het bedrijf ook buiten Nederland actief is. De bank werkt onder andere in België en in Luxemburg, al lijken die markten voor een groot deel op Nederland.

Van Lanschot is een van de oudste onafhankelijke banken in Europa, die de financiële crisis op een goede wijze heeft kunnen doorstaan. Er kwamen na enkele jaren nog enkele lijken uit de kast, maar deze hebben voor Van Lanschot uiteindelijk niet tot de grote problemen geleid die we kennen van een aantal andere banken. De dienstverlening van Van Lanschot richt zich op de institutionele beleggers en de particulieren met een groot vermogen. Het lijkt erop dat deze groep weer groeit, waardoor Van Lanschot een goede tijd tegemoet kan gaan zien en de kans bestaat dat ook het aandeel zich verder positief zal ontwikkelen.

 

Van Lanschot aandelen

Het aandeel van Van Lanschot ontwikkelt zich de laatste tijd op een behoorlijk stabiele manier, al was dat zelfs vorig jaar nog niet het geval. Halverwege 2013 was er sprake van een koers van zo’n €17,50. De koers viel vervolgens terug naar minder dan €15, bijvoorbeeld als het gevolg van verschillende momenten waarop Van Lanschot negatief in het nieuws kwam. Dit heeft er uiteindelijk echter niet toe kunnen leiden dat de bank daadwerkelijk in de problemen kwam. In plaats daarvan heeft er aan het eind van 2013 juist een belangrijke stijging van de koers van het aandeel van Van Lanschot plaatsgevonden. De koers liep op naar een hoogtepunt boven de €20, al heeft de bank die waarde vervolgens niet vast kunnen houden.

Begin 2014 is de koers teruggelopen naar ongeveer €18 – €19, een koers die het aandeel nu al een aantal maanden vast weet te houden. Er is sprake van minder heftige schommelingen, waardoor Van Lanschot een interessant aandeel lijkt voor beleggers die op zoek zijn naar een min of meer stabiele koers. Aan de andere kant is Van Lanschot natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen op de verschillende financiële markten. De laatste tijd lijken die markten weer wat tot rust te zijn gekomen, wat betekent dat ook Van Lanschot minder te maken krijgt met risico’s met het oog op de koers van het aandeel. Het lijkt wat dat betreft de moeite waard om de bank mee te nemen in een analyse, al is er sprake van relatief weinig geografische spreiding.

 

Hoe kunt u Van Lanschot aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-!

Koop en verkoop hier direct uw Van Lanschot aandelen *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie