Unilever aandelen

Wilt u Unilever aandelen kopen?

Unilever aandelen

Unilver N.V. is een grote multinational, opgericht in 1930. Unilever richt zich op voedingsmiddelen, schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorging. Het hoofdkantoor van Unilever is gevestigd in Rotterdam, maar de multinational heeft veel internationale betrekkingen en er staat dan ook een hoofdkantoor in London. 14,73% van de AEX bestaat uit Unilever, dit zorgt ervoor dat de multinational een belangrijke positie heeft binnen de AEX.

Unilever aandelen kopen is hier mogelijk! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over Unilever

Unilever is een gigantisch bedrijf met merken zoals Knorr, Robijn, Cif, Unox, Dove, Axe, Becel, Lipton en Magnum. De geschiedenis van Unilever gaat terug naar het jaar 1930. Toen vond er een fusie plaats tussen de Margarine Unie (Nederlands) en Lever Brothers (Brits). Sinds de fusie in 1930 is Unilever uitgegroeid tot een multinational die over talloze gespecialiseerde merken beschikt. Tot het jaar 2005 had Unilever 2 directies, maar dit is veranderd en momenteel beschikt Unilever over één directie met als CEO de Nederlander Paul Polman.

Bij Unilever werken ruim 175.000 werknemers. Dit is een flink aantal, maar ook begrijpelijk aangezien de multinational 400 merken aanstuurt en coördineert. Deze merken worden in 190 landen verkocht en door ruim 2 miljard mensen gebruikt, elke dag weer! Unilever heeft 45 sterke merken en is de grootste producent van A-merken. De onderstaande video geeft u een goed beeld over Unilever en de diverse activiteiten die door deze multinational worden uitgevoerd.

 

Beursagenda Unilever 2018

  • 19-04: Resultaten 1e kwartaal 
  • 03-05: Notering ex-dividend
  • 19-07: Resultaten 2e kwartaal 
  • 02-08: notering ex-dividend
  • 18-10: Resultaten 3e kwartaal 
  • 01-11: notering ex-dividend
 

Cijfers van Unilever

Unilever beschikt over een balanstotaal van €52 miljard, €15,4 miljard hiervan is eigen vermogen. In 2016 behaalde Unilever een omzet van €52,7 miljard, met een bijbehorende winst van €5,5 miljard. Als 2016 met 2015 wordt vergeleken, is er te zien dat de omzet met 1% af nam. De nettowinst steeg echter wel met 5,5%. De volgende kerncijfers per aandeel zijn ook goed om te bekijken:

  • Eigen vermogen per aandeel: 5,41
  • Koers-/winstverhouding: 23,33
  • Winst per aandeel: 1,72

Op 26 januari 2017 zijn de jaarcijfers over 2016 bekend gemaakt. Uit deze cijfers bleek dat economische problemen in India en Brazilië voor een lastig vierde kwartaal hebben gezorgd. Unilever verwacht dat 2017 ook moeizaam zal beginnen, maar later in het jaar zou de groei moeten aantrekken.

Unilever is bezig met een flinke reorganisatie. Het is de bedoeling om het bedrijf anders in te richten. Hierdoor is het mogelijk om producten sneller van de tekentafel in het winkelschap te krijgen. Het programma heet Connected 4 Growth en de CEO is er erg enthousiast over, omdat successen zo sneller kunnen worden gerealiseerd. Nog even over het dividendrendement. Deze zal in 2017 rond de 3,25% liggen. Dit is uiteraard afhankelijk van de koers van het aandeel. 3,25% is in ieder geval veel meer dan dat u op uw bank zult ontvangen.

In 2009 stonden Unilever aandelen op een koers van €13,61. Dit was het laagste punt sinds lange tijd. In de jaren die volgden is het erg goed gegaan met het aandeel. Het is weer helemaal herstelt en staat zelfs nog veel hoger dan voor de crisis van 2008/2009. Doordat het aandeel zo hoog staat, zijn analisten iets minder positief over het kopen van de aandelen. De vraag is hoe ver het aandeel nog kan gaan stijgen. Alsnog geldt er een koopadvies voor deze aandelen.

Meer weten over de cijfers van Unilever? Bekijk dan de Investors Relations pagina hierover.

Op 17 februari 2017 kondigde KraftHeinz aan dat het interesse heeft om Unilever over te nemen voor een bedrag €39,57 slotkoers 16 februari + 20% overnamepremie = €47,48. Later op de dag bleek dat Unilever de overname niet zag zitten. Het aandeel steeg ondanks de overname toch met ruim 10%. het zou zomaar kunnen dat er de komende weken of maanden nog een nieuw bod wordt ingezet. Wie weet gaan Nestlé of Procter & Gamble zich ook met deze overnamestrijd bemoeien. Spannende tijden dus bij Unilever!

 

Hoe kunt u Unilever aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Unilever aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie