Unibail-Rodamco aandelen

Wilt u Unibail-Rodamco aandelen kopen?

Unibail-rodamco aandelen Unibail-Rodamco is opgericht in 2007 na een overname. De focus ligt op het vastgoed en Unibail-Rodamco is dan ook een vastgoedbedrijf. Unibail-Rodamco is een relatief onbekend bedrijf bij de meeste beleggers.

De onderneming is een vastgoedbedrijf net zoals Corio. Het verschil is echter dat Unibail-Rodamco een grotere portefeuille heeft en zich ook meer bezig houdt met kantoorruimte en locaties in en rond Parijs. Unibail-Rodamco is een Nederlands-Franse onderneming. Unibail-Rodamco maakt ook onderdeel uit van de CAC40 en is daar ook verhandelbaar.

De onderneming heeft natuurlijk ontzettend veel te maken met ontwikkelingen in het vastgoed. Dit zorgt ervoor dat Unibail-Rodamco aandelen over het algemeen gekoppeld kunnen worden aan de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Hierdoor is het mogelijk om een goed beeld te schetsen over de ontwikkelingen van het aandeel, ook voor de toekomst. Vastgoed is de afgelopen jaren uiteraard flink gedaald in prijs. Wanneer deze prijzen weer zullen gaan stijgen is het mogelijk dat Unibail-Rodamco aandelen ook omhoog gaan met deze veranderingen op de markt.

Beursagenda Unibail-Rodamco 2018

    • 18-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
    • 23-04: Omzetcijfers 1e kwartaal
 

Cijfers van Unibail-Rodamco

Er werken ongeveer 2.000 mensen bij de onderneming. Het totale balanstotaal van Unibail-Rodamco bedroeg €38,1 miljard in 2015. Het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg €16 miljard. Unibail-Rodamco beschikt dan ook zeker over een gezonde liquide positie. De omzet bedroeg in 2015 €1,7 miljard en de winst was in hetzelfde jaar (door andere waarderingen) €2,3 miljard.

Het is interessant om te zien dat de winst dus erg hoog ligt en er is dan ook direct in de cijfers terug te zien dat het hierbij gaat om een vastgoed onderneming. Als er naar andere cijfers wordt gekeken kan het volgende worden vastgesteld over het jaar 2015:

  • Eigen vermogen per aandeel: €159,92
  • Koers-/winstverhouding: 10,02
  • Winst per aandeel: €23,39

Als er naar deze kerncijfers wordt gekeken, is er te zien dat er zeker mogelijkheden zijn tot groei en verbetering van resultaten, tegelijkertijd is er aan de koers/winstverhouding te zien dat deze relatief goed gewaardeerd is. De winst per aandeel geeft aan dat het op dit moment niet al te verstandig is om Unibail-Rodamco te kopen, aangezien deze relatief laag ligt in verhouding tot het aantal uitstaande aandelen. De winst in verhouding met de omzet is wel erg goed, maar doordat er veel uitstaande aandelen zijn, valt de winst per aandeel enigszins tegen.

 

Analyse Unibail-Rodamco aandelen

Professionals en analisten zijn het erover eens dat er op dit moment niet echt een concreet koersdoel kan worden vastgesteld. De reden hiervoor is dat de vastgoedontwikkelingen zich de komende maanden/jaren in principe op twee manieren kunnen ontwikkelen. Het is vervolgens de vraag hoe Unibail-Rodamco aandelen daarop zullen gaan reageren. Om deze reden zijn analisten en professionals relatief neutraal over het aandeel en zij geven dan ook een hold advies.

 

Hoe kunt u Unibail-Rodamco aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Unibail-Rodamco aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie