TNT Express aandelen

Wilt u TNT Express aandelen kopen of verkopen?

TNT epxress aandelen

TNT Express N.V. is in 1998 ontstaan toen het werd afgesplitst van KPN. TNT Express is een logistieke dienstverlener die internationaal opereert. TNT Express vervoert wekelijks zo’n 4,4 miljoen documenten, pakketten en vracht naar meer dan 200 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hoofddorp en het bedrijf telt ongeveer 75.000 medewerkers. Op 25 mei 2011 is TNT Express N.V. opgesplitst in twee aparte beursgenoteerde bedrijven. Het gaat hierbij om TNT Express en PostNL. De reden voor deze opsplitsing was het verschil in bedrijfsactiviteiten.

 

Cijfers van TNT Express

TNT Express behaalde in 2015 de volgende resultaten. Het balanstotaal bedroeg €4,23 miljard en het eigen vermogen bedroeg €2,19 miljard. De balanspositie is dan ook voldoende en TNT Express beschikt over voldoende eigen vermogen voor het geval er een tegenvaller zou ontstaan. Ongeveer de helft van het vermogen van TNT Express bestaat uit schulden en dit is iets waar nog veel ondernemingen iets van kunnen leren. TNT Express levert een dividend rendement van 1,44% en dit is in ieder geval al meer dan dat u bij uw bank krijgt.

De omzet bedroeg in 2015 €6,9 miljard en hier werd een verlies bij geboekt van €50 miljoen. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

 

Overname TNT Express

Op 6 april 2015 werd er bekend gemaakt dat FedEx (Amerikaanse pakketbezorger) TNT Express wilt overnemen. Er werd een bod gedaan van €8,- in contanten per aandeel. Het bod van FedEx waardeerde TNT op €4,4 miljard euro. De koers steeg hierop flink want dit betekende dat FedEx een premie van 33% betaalt om TNT Express over te nemen.

Twee jaar geleden speelde er ook al een overnamepoging door UPS. De Europese Commissie blokkeerde deze overname toen. In dit geval kan de overname gewoon doorgaan. TNT en FedEx zeggen dat de overname leidt tot een groter en sterker netwerk voor hun klanten. Het hoofdkantoor van TNT Express blijft gewoon in Hoofddorp. Er is wel afgesproken dat activiteiten m.b.t. de lachvruchtvaart worden afgestoten.

De overname had ook positieve gevolgen voor PostNL en dit aandeel steeg op 6 april 2015 dan ook flink. De toekomst voor zowel TNT Express als PostNL ziet er voorlopig gematigd positief uit. Het lijkt erop dat de economie weer aantrekt en dit zal ook zo zijn voordelen gaan hebben voor (met name) TNT Express en PostNL.

Hoe kunt u TNT Express aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te handelen in TNT Express aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie