Signify aandelen

Philips Lighting wordt Signify

Signify logoPhilips Lighting maakte in maart 2018 bekend dat het bedrijf overging naar een andere naam. Het bedrijf heet vanaf dat moment Signify. De keuze voor deze nieuwe bedrijfsnaam komt voort uit het feit dat licht een intelligente taal wordt, die meer verbinding maakt en de betekenis goed overdraagt. Signify is een duidelijke uitdrukking van de strategische visie en biedt een fantastische kans om een nieuwe zakelijke feel en look te introduceren. Het Philips merk zal nog gewoon gebruikt blijven voor de producten. Alleen het bedrijf is dus verandert van naam.

In dit artikel vertellen we je meer over dit wereldwijd bekende bedrijf op het gebied van conventionele en LED- en aangesloten verlichting. De vraag naar licht en dan ook vooral led licht neemt nog steeds toe. Mensen vinden het leuk om nieuwe dingen te proberen en het zicht wil ook wat. Het kopen van Signify-aandelen kan dus zeker interessant zijn. Dit kunt u doen door uzelf aan te melden bij een betrouwbare broker. De CFD-aanbieder Plus500 maakt het mogelijk om te handelen in CFD’s.

Signify aandelen kopen of verkopen? Open een account bij Plus500! *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Meer dan 125 jaar historie

Frederik en Gerard Philips richtte Philips Lighting in 1891 op in Eindhoven. De historie van het bedrijf gaat dus al meer dan 125 jaar terug. Nog steeds staat daar het hoofdkantoor. Het bedrijf heeft in de geschiedenis een belangrijke rol vervuld in de ontwikkelingen van de verlichtingsindustrie. Het succesverhaal van Philips Lighting begon met een gloeilampenfabriek.

 

Leiden op wereldwijd niveau

Inmiddels leidt Signify op wereldwijd niveau in conventionele en LED- en aangesloten verlichting. Het bedrijf heeft het grootste netwerk met connected lights ter wereld. Met andere woorden, Signify staat al meer dan 120 jaar voorop als het gaat om innovatie. Een van de grotere concurrenten van Signify is het bedrijf Osram.

 

Amuseren, inspireren en informeren

Het bedrijf gebruikt alle verschillende mogelijkheden van licht om ervoor zorg te dragen dat mensen productiever zijn en zich meer comfortabel voelen. En dat is ook hetgeen wat veel mensen graag willen. Dit doen ze door licht te laten amuseren, inspireren en informeren. Ze maken steden levendiger en het licht voldoet beter aan de alledaagse behoeften van de mensen.

 

Eerstekwartaalcijfers 2018

We zitten inmiddels in de maand april en de eerstekwartaalcijfers van 2018 zijn bekend. Het eerste kwartaal van dit jaar begon Signify met een zachte start van het jaar. Dit kwam vooral door de zwakke prestatie in Home, met name in de VS. De andere drie bedrijven verbeterde hun operationele winstgevendheid, waaronder Professional.

 

Een lichtpuntje

Signify ziet toch een lichtpuntje. De flinke prijsdaling van de ledlampen gaat door de grote concurrentie inmiddels wat langzamer. Steeds sterker is het bedrijf afhankelijk van de verkoop van led licht. Met een omzetpercentage van maar liefst 68% is dat een erg groot aandeel. Het Eindhovense verlichtingsconcern rekent voor heel 2018 op betere cijfers. Instappen kan dus interessant zijn!

 

Eric Rondolat tevreden

CEO van Signify (Eric Rondolat) is erg tevreden met de vooruitgang die is geboekt aan de kostenkant. Zeker met een daling van 13% op de indirecte kostenbasis en met de vrije kasstroomprestaties na een sterk vierde kwartaal van 2017. De focus blijft nu liggen op de uitvoering van de strategie voor de verschuiving naar led, System en Services. Aldus de topman van Signify.

 

Wat zeggen de cijfers?

Kijkend naar de cijfers van Signify is er vanaf 2017 een meer stabiele omzet, zo verwachten de analisten. Ook de nettowinst zal vrij stabiel blijven. Met een koers/winstverhouding van rond de 13 laat het bedrijf zeker wat groeipotentieel zien. Langere tijd vasthouden kan een slimme zet zijn. Met een dividendrendement van een ruime 4% kan het absoluut een slimme belegging zijn. Wetende dat de banken op dit moment de 1% bij lange na niet halen.

 20162017201820192020
Omzet7 1156 9656 6726 6696 535
Nettowinst189294268269257
Koers/winst verhouding18,61513,112,212,6
Winst per aandeel ( € )1,262,042,012,182,1
Dividend per aandeel ( € )1,251,281,271,31
Dividendrendement4,08%4,84%4,81%4,95%
 

Signify-aandelen kopen

Het kopen van Signify-aandelen kan interessant zijn. Wij helpen u graag om dit op eenvoudige wijze te kunnen doen. Het hanteren van de buy en hold strategie kan een slimme keuze zijn, aangezien het dividendrendement er behoorlijk goed uitziet. Het is een mooi rendement wat u terugkrijgt voor uw geld. Neem altijd uw eigen beslissingen. Beleg alleen met geld wat u kunt missen. Een goede nachtrust is wel zo prettig.

 

Handelen in Signify

Binnen enkele minuten kunt u al meedoen met het handelen in Signify-CFD’s. Dit kan simpelweg door een account aan te maken bij een broker. Met de CFD-broker Plus500 kunt u eenvoudig handelen in de Signify-CFD’s. Op dit moment kost een Signify-aandeel 26 euro. Een prijs die toch wat ondergewaardeerd is. Dat kan een reden zijn om Signify-CFD’s aan te schaffen in uw beleggingsportefeuille. Het aanschaffen in euro’s in extra makkelijk. Tevens loopt u geen risico op valutarisico. *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Verdiepen in Signify

Lees u van tevoren goed in door in de jaarrekening van Signify te duiken. Houd er rekening mee dat er nog veel informatie te vinden is op de naam Philips Lighting. Verdiep u goed in de jaarcijfers. Zo kunt u de beste strategie bepalen. Analyseer ook zeker het management. Weet u precies wat de concurrentie doet (bijvoorbeeld Osram)? Ga dit na om te zorgen dat u het huiswerk volledig op orde heeft. Interesse om Signify-CFD’s te handelen? Doe het op een verstandige manier en maak ook zeker gebruik van de technische- en fundamentele analyse.

 

Geef een reactie