Google
Google

Shell aandelen

Wilt u Shell aandelen kopen?

logo van shell

Royal Dutch Shell (RDS) is opgericht in 1907 door een samenwerking aan te gaan tussen Koninklijke Olie en Shell Co. Shell is van oorsprong een Nederlands-Britse multinational. De multinational houdt zich bezig met aardolie, aardgas, chemie en duurzame energie. De multinational verwerkt de grondstoffen en is dan ook een expert op het gebied van raffineren.

Shell behoort net zoals BP, Chevron, ExxonMobil, Total en ConocoPhillips tot de zogehete “Supermajors”. Dit zijn de zes grootste onafhankelijke oliemaatschappijen. Bij Shell zijn er circa 93.000 werknemers actief in 140 verschillende landen.

Shell is erg afhankelijk van de olieprijs en de wijze waarop deze zich ontwikkeld. Als belegger moet u dus ook rekening houden met de ontwikkeling van deze prijs. De koersfluctuaties van EUR/USD zijn in dit kader ook interessant om in de gaten te houden. Sinds 1 januari 2014 heeft Shell een nieuwe CEO, Ben van Beurden. Van Beurden is van mening dat er minder moet worden geïnvesteerd om zo de winst en de kasstromen te laten verbeteren. Gezien de huidige ontwikkelingen op de oliemarkt is het volgens ons ook verstandig om meer te focussen op het verbeteren van de winst.

Shell aandelen kopen en verkopen doet u hier! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Beursagenda Shell 2018

  • 26-04 Resultaten 1e kwartaal 
  • 26-07 Resultaten 2e kwartaal 
  • 01-11 Resultaten 3e kwartaal 
 

Shell Nederland

Shell is een Nederlands-Britse multinational en een groot gedeelte van de bedrijfsactiviteiten bevindt zich dan ook in Nederland. Fiscaal-juridisch gezien bestaat Shell Nederland uit ongeveer 300 bedrijven, een groot gedeelte van deze bedrijven voert geen activiteiten meer uit of heeft geen personeel in Nederland. Er blijven ongeveer 30 bedrijven over die nog wel actief zijn en personeel in dienst hebben.

Royal Dutch Shell heeft het hoofdkantoor in Den Haag staan, nadat er in 2005 een fusie plaatsvond. Het ging destijds om het samenvoegen van De Koninklijke en Shell Transport. Samen hebben ze de naam Royal Dutch Shell aan kunnen nemen, terwijl de beide ondernemingen hun eigen identiteit hebben behouden. De moedermaatschappij houdt zich niet bezig met het uitvoeren van de activiteiten, maar puur met het beheer van de verschillende onderdelen.

In Nederland zijn er ruim 8.000 mensen actief bij Shell Nederland, ze houden zich bezig met meerdere kernactiviteiten van Shell. Het gaat hierbij om: upstream, downstream, corporate, overige onderdelen en ondersteunende functies. Het  werken aan het opsporen en winnen van aardgas en olie, het verwerken van de aardgas en olie tot brandstofproducten en grondstoffen voor petrochemische producten. De verkoop en vervoer naar diverse afnemers is de derde activiteit waar Shell Nederland zich mee bezig houdt. Pernis en Moerdijk zijn grote gebieden waar Shell Nederland actief is.

Wat dat betreft is Royal Dutch Shell niet zomaar een onderneming, het is een verzameling van verschillende takken die dan ook met diverse aandelen aan de verschillende beurzen genoteerd staat.  De onderstaande video geeft u veel informatie over Shell en dan met name de Raffinaderij Pernis. De video zorgt ervoor dat u een beter inzicht krijgt in de diverse activiteiten van Shell Nederland.

 

Duurzame energie

Shell legt zich sinds een aantal jaren heel duidelijk toe op duurzame energie, naast de upstream en downstream activiteiten waar veel mensen het bedrijf van kennen. juist door mee te werken aan de meer schone brandstoffen binnen de upstream en de duurzame energie heeft men de mogelijkheid om zich klaar te maken voor de toekomst. Daarnaast is Shell actief met meer dan 46.000 tankstations, die voor een belangrijk deel bijdragen aan de omzet die men weet te maken. Verder produceert men wind- en zonne-energie en wordt er doorlopend gezocht naar meer schone alternatieven waar klanten over heel de wereld gebruik van kunnen maken.

 

Cijfers van Royal Dutch Shell

Bij Shell zijn er circa 90.000 werknemers actief in 80 verschillende landen. In 2015 behaalde shell een omzet van maar liefst €243 miljard. De nettowinst hierbij bedroeg €1,8 miljard. Een aantal andere belangrijke kerncijfers zijn:

  • Eigen vermogen per aandeel: €23,40
  • Koers-/winstverhouding: 75,72
  • Winst per aandeel: €0,28

Het balanstotaal van Shell bedroeg op 31 december 2015 €312 miljard. De eigen vermogenspositie die hierbij hoorde was €150 miljard. Shell is als er naar het eigen vermogen wordt gekeken een erg stabiele multinational. Als er naar de winst wordt gekeken, moeten we een stuk minder positief zijn. Een winst van €1,8 miljard bij een omzet van €243 miljard is niet winstgevend te noemen. Dit is ook terug te zien in de koers-/winstverhouding van 75,72 en de winst per aandeel van €0,28. Het verbeteren van de winst is het belangrijkste aandachtspunt waar het management van Shell zich de komende tijd mee bezig moet gaan houden. Gelukkig blijft Shell zich de komende tijd richten op kostenbesparingen en het vergroten van de focus op belangrijke activiteiten.

Shell kopen…het is een lastige vraag. Als er naar de balans wordt gekeken, is het zeker aantrekkelijk om deze aandelen te kopen. De winst is echter een belangrijk aandachtspunt en bepaalt in grote mate hoe de aandelen zich zullen gaan ontwikkelen. Volgens analisten is de olieprijs van groot belang voor de ontwikkeling van Shell aandelen. Hoe duurder olie is, hoe beter dit zal uitpakken voor Shell. Als u gelooft dat de olieprijzen weer zullen gaan stijgen is Shell een erg goede multinational om in te gaan investeren. Het aandeel heeft het eigenlijk op de lange termijn altijd goed gedaan, maar dit is grotendeels ook te danken aan het hoge dividendrendement. De onderstaande video geeft een beeld over de strategie die Shell hanteert.

 

Hoe kunt u Shell aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te beleggen in Shell aandelen. Shell aandelen kopen is dus helemaal niet zo moeilijk als u wellicht dacht. De broker biedt Shell aandelen al meerdere jaren aan en talloze beleggers zijn u voor gegaan. Plus500 is ideaal als u wilt gaan beleggen met een klein bedrag. Door het hefboomeffect kan €100,- al snel €2.000,- aan koopkracht opleveren. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Bekijk ook de volgende artikelen!

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *