SBM Offshore aandelen

Wilt u SBM Offshore aandelen kopen of verkopen?

SBM OffshoreSBM offshore aandelen N.V. is opgericht in 1965 door een fusie tussen verschillende Nederlandse scheepswerven. SBM staat eigenlijk voor Single Buoy Mooring Inc. SBM Offshore richt zich op de productie van installaties voor de productie en opslag van olie- en gasproducten. Bij SBM Offshore werken ongeveer 7.500 werknemers en deze beschikken over specialistische kennis.

SBM beschikt over FPSO’s. Dit zijn omgebouwde olietankers die op volle zee worden afgemeerd en geproduceerde olie opslaan tot een shuttletanker de olie afvoert. Deze FPSO’s kunnen vervolgens worden verhuurd. De leasefloot van SBM is de grootste ter wereld en deze levert een mooie kasstroom.

 

Beursagenda SBM 2018

  • 11-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 09-05: Omzetcijfers 1e kwartaal
  • 09-08: Halfjaarresultaten 2e kwartaal
  • 15-11: Omzetcijfers 3e kwartaal
 

Cijfers van SBM Offshore

In 2015 behaalde SBM Offshore een omzet van €2,5 miljard. Hier werd een winst bij behaald van €26 miljoen. De winstmarge is dan ook zeker een punt waar SBM Offshore nog aan zou moeten werken. In de jaren 2011 en 2012 werden er verliezen geboekt, het is goed om te zien dat dit in 2013, 2014 en 2015 niet het geval was.

Het balanstotaal van SBM Offshore bedroeg op 31-12-2015, €10,4 miljard, het eigen vermogen bedroeg €2,2 miljard. Het eigen vermogen ligt hiermee op een gezond niveau, in vergelijking met het balanstotaal. De solvabiliteit is dan ook voldoende en op de lange termijn kan SBM Offshore aan de lange termijn verplichtingen voldoen. De volgende kerncijfers kunnen ook worden vastgesteld:

 • Eigen vermogen per aandeel: €10,88
 • Koers-/winstverhouding: 92,39
 • Winst per aandeel: €0,13

De koers-/winstverhouding ligt op bizar hoog niveau. Uitgaande van de koers-/winstverhouding is SBM Offshore niet koopwaardig. De winstgevendheid staat echt onder druk en als belegger moet u pas in SBM stappen als u ervan overtuigd bent dat dit bedrijf winstgevender kan worden. Kijk naar de koers van het aandeel en trek uw eigen conclusies. Blijf ook de kwartaalcijfers van SBM Offshore in de gaten houden.

 

SBM Offshore aandelen

Wanneer er naar de aandelen wordt gekeken van deze onderneming, is er een koersverloop te zien dat kansen biedt. Eind 2012 bereikte het aandeel een koers van €7,97 per aandeel. Hierop is vervolgens een mooie stijging ingezet. Nadat de jaarcijfers van 2013 bekend werden, daalde het aandeel flink en dit was volgens aandelenkopen.nl dan ook een goed instappunt.

Toch moet er goed worden gekeken naar de winst van SBM Offshore. Deze moet op een hoger niveau worden gebracht door het management van de onderneming. Veel analisten zijn erg positief over SBM Offshore, zij verwachten dat het aandeel richting de €15,- kan gaan. Het is verstandig om u verder te verdiepen in de jaarcijfers en de kwartaalcijfers van SBM. Dit zorgt ervoor dat u beter weet waar u in investeert. Het dividendrendement komt neer op ruim 5% en dit is zeker een reden om te kijken naar de mogelijkheden die deze aandelen u kunnen bieden.

 

Hoe kunt u SBM Offshore aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in SBM Offshore aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie