RELX aandelen

Wilt u RELX aandelen kopen of verkopen?

RELX Group logoRELX is de nieuwe naam van Reed Elsevier. Reed Elsevier is ontstaan uit een fusie in 1993 tussen Reed en Elsevier. Reed was opgericht in 1894 en Elsevier was opgericht in 1880. De onderneming is een uitgeverij voor verschillende producten. Er werken ongeveer 30.000 mensen bij de onderneming. RELX is een Engels/Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in London en Amsterdam vanwege de fusie. De reden voor de naamswijziging van Reed Elsevier naar RELX is dat het management het doel heeft om de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen.

RELX heeft in principe vier bedrijfsonderdelen. Het gaat hierbij om:

  • Technisch, medisch en wetenschappelijk
  • Juridische literatuur
  • De zakelijke markt
  • Opstellen van tentoonstellingen en conferenties

Beursagenda RELX 2018

  • 18-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 26-07: Halfjaarresultaten
 

Cijfers van RELX

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg €15,2 miljard en het eigen vermogen bedroeg €2,9 miljard. De omzet van RELX was €8,2 miljard in 2015. De nettowinst bedroeg €1,7 miljard in 2015. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

De eigen vermogenspositie van RELX ziet er goed uit. RELX is ook in staat om goede winsten te behalen. De aandelen van deze onderneming zijn de afgelopen tijd steeds volatieler geworden. In 2007 werd een koers van €14,89 per aandeel bereikt en in 2009 stond er een lage koers van €7,26 op de borden. In de jaren die daarop volgde hebben de RELX aandelen een erg sterke winst vertoond. Vooral in de jaren 2012/2013 is de koers flink opgelopen tot €18,- per aandeel. In oktober 2014 crashte de koers echter hard. Het duurde enige tijd voordat de koers weer naar niveaus van  €15,- per aandeel kon herstellen. Het is lastig om te voorspellen wat RELX aandelen de komende tijd gaan doen. Kijk naar de cijfers van RELX en maak uw eigen beslissingen.

 

Hoe kunt u RELX aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in RELX aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te handelen in RELX CFD’s! *CFD service.80,5% verliest geld

 

Geef een reactie