Google
Google

Refresco aandelen

wickyRefresco aandelen kopen?

Op 27 maart 2015 ging Refresco Gerber, het bedrijf dat onder andere bekend is van Wicky naar de beurs gaan. Met de beursgang van Refesco werd het bedrijf op zo’n €1,2 miljard gewaardeerd. Op de eerste beursdag bewoog het aandeel niet spectaculair, dit was anders dan dat analisten hadden verwacht. De vraag is nu hoe het aandeel zich de komende tijd zal gaan ontwikkelen. Analisten zijn in ieder geval positief gestemd over deze onderneming.

Koop hier direct uw Refresco aandelen!

 

Over Refresco

Refresco is voor de meesten een onbekende naam, maar de onderneming heeft een interessant product, namelijk Wicky. De onderneming richt zich op de productie van frisdranken en fruitsappen. Wicky is hierbij het bekendste merk en is goed voor een flink gedeelte van in het verleden behaalde omzet en winst.

Refresco is in 1999 ontstaan en sindsdien hebben er meerdere overnames plaatsgevonden. Door deze overnames heeft de onderneming een flinke groei vertoont. Refesco heeft de volgende cijfers over het jaar 2015 gepubliceerd:

  • De omzet bedroeg €2 miljard
  • De nettowinst bedroeg €42 miljoen
  • Geproduceerde aantal liters bedroeg €6,0 miljard

Er is dus te zien dat er over het jaar 2015 niet erg veel winst werd geboekt ten opzichte van de gehele omzet. Dit komt ook door alle overnames en doordat er meer een focus bestaat op groei. Voor 2016 verwacht Refresco een organische groei te realiseren van ongeveer 7%. Met organische groei wordt een groei bedoeld die los staat van de groei door eventuele overnames.

De Refresco beursgang

Op 27 maart vond de beursgang van Refresco plaats. De uitgifteprijs lag op €14,50 per aandeel en met deze koers werd de onderneming op zo’n 1,2 miljard euro gewaardeerd. Bij de beursgang werden er vooral bestaande aandelen aan het publiek verkocht. Deze aandelen waren in het bezit van een groep Ijslandse investeerders en private equity-huis 3i. Zo’n 40 tot 50% van hun belang werd verkocht aan het publiek deze beursgang was daarbij ook erg interessant voor het bestuur. De aandelen die het management bezit zijn nu zo’n 62 miljoen euro waard. De bestuursvoorzitter van Refresco bezit aandelen met een waarde van ruim 15 miljard euro en de financieel directeur heeft 17 miljoen euro aan aandelen. Het bestuurd heeft dan ook flink verdiend aan deze beursgang.

Het grootste gedeelte van de opbrengst van de beursgang wordt gebruikt om schuld terug te brengen. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om nog verder te groeien in de interessante markt waar deze onderneming zich in bevind. Volgens het bestuur is een aandeel Refresco een groeiaandeel en geen dividendaandeel.  De belegger kan op korte termijn nog meer overnames verwachten en de groei zal de komende jaren nog verder worden voortgezet.

 

Refresco aandelen kopen?

Heeft u interesse in Refresco aandelen? De producent van Wicky kan nog een goede toekomst tegemoet gaan. Als belegger doet u er dan ook goed aan om te kijken wat deze aandelen voor u kunnen betekenen. Het is weliswaar zo dat de winst nog flink moet worden vergroot, maar de onderneming focust zich momenteel ook gewoon op het realiseren van groei. Op de lange termijn kan het zeker interessant zijn om deze aandelen in uw portfolio op te nemen.

Koop hier direct uw Refresco aandelen!

 

 

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google