Rabobank

Gaat de Rabobank naar de beurs?

Rabobank logo

De Rabobank! Wie kent het nou niet! Momenteel is het al mogelijk om in de Rabobank te investeren middels een complexe obligatie (ledencertificaat) met een effectief rendement van 6%. Er bestaan de laatste tijd steeds meer geruchten die suggereren dat de bank bezig is met een beursgang. Wellicht is het ook erg interessant om in deze aandelen te beleggen!

De Rabobank staat er een stuk beter voor dan andere financiële dienstverleners in Nederland, maar het is wel belangrijk om op te merken dat de Rabobank in 2011 haar AAA-status verloor. S&P hanteert een A+ rating en Moody’s heeft een rating van Aa2 uitgegeven.

Begin hier met kopen/verkopen van Rabobank-CFD’s! *CFD service. 80,5% verliest geld.

 

Over de Rabobank

De Rabobank Groep behoort tot de grootste financiële dienstverleners in Nederland en beschikt daarnaast ook nog over diverse vestigingen in het buitenland. De wortels van de Rabobank zijn terug te leiden naar de 19e eeuw, maar de Rabobank zoals we deze nu kennen is ontstaan na een fusie in 1972. In 1972 fuseerde namelijk de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank met de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank. De Rabobank heeft een coöperatieve structuur. Op deze manier is de Rabobank in staat een centraal bestuur te voeren (Rabobank Utrecht), maar tegelijkertijd ook haar klanten op lokaal niveau te bedienen.

De Rabobank biedt verschillende financiële producten en diensten aan zoals betalen, sparen, pensioen, hypotheken, verzekeren, lenen en beleggen. Momenteel heeft de Rabobank bijna 2 miljoen leden (klanten) en hiermee is de bank marktleider in vele segmenten. Bekijk ook de onderstaande video voor meer informatie over de bank en de geschiedenis ervan.

 

Rabobank beursgang

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Rabobank naar de beurs wordt gebracht.  Er bestaat dus nog veel onduidelijkheid over de precieze uitgifteprijs en in welke vorm de beursgang plaats zou moeten gaan vinden. De speculaties over een beursgang zijn wel groot, door verschillende redenen:

  • Snelle groei
  • Achterblijvende reserves
  • Onhoudbaarheid van het coöperatieve model

Vooral achterblijvende reserves zijn een probleem aan het worden bij de Rabobank. De bank groeit nog steeds erg snel en hierdoor nemen de totale bezittingen van de bank toe. Het eigen vermogen moet op een gelijkmatig tempo met het totale vermogen meegroeien, maar dit gebeurt momenteel niet voldoende. Wanneer de vraag naar kredieten en andere bankdiensten toeneemt, kan de Rabobank het gevaar lopen dat de bank meer moeite heeft om aan de hogere kapitaaleisen te voldoen. Het aantrekken van nieuw vermogen middels een beursgang zou in dit scenario verstandig zijn voor de bank en wellicht denkt het management daar hetzelfde over. We gaan het zien en we houden u op de hoogte!

 

Geef een reactie