PostNL aandelen

Wilt u PostNL aandelen kopen?

PostNL aandelenPostNL N.V. is opgericht in 2011 en is sinds mei 2011 ook beursgenoteerd. De onderneming is ontstaan na een opsplitsing van TNT N.V. in TNT Express N.V. en PostNL N.V. In 2018 waren ongeveer 56.000 mensen in dienst bij het postbedrijf. In 2018 bedroegen de omzet en de winst respectievelijk 3,6 miljard euro en 173 miljoen euro.

PostNL houdt zich bezig met postbezorging in verschillende vormen. Het gaat hierbij om brieven, om huis-aan-huis folders en pakketpost. De slogan van het postbedrijf is: “Morgen is vandaag”. Door een terugvallende postmarkt, is PostNL genoodzaakt geweest om flink te reorganiseren. De focus is de laatste tijd daarom ook steeds meer op de zakelijke markt komen te liggen.

Handelen in PostNL? Begin bij CFD-broker Plus500! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over PostNL

De rijksoverheid heeft PostNL aangewezen als bedrijf dat belast is met het uitvoeren van de UPD (Universele Postdienst). In het kort komt dit erop neer dat PostNL ervoor moet zorgen dat post op een betrouwbare en goede manier aankomt bij de geadresseerde. Sinds de eeuwwisseling zien we dat er steeds minder post wordt verstuurd. Het internet heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven en consumenten nu digitaal hun post verzenden via bijvoorbeeld mail of online berichtenboxen. In het voorjaar van 2013 heeft voormalig Minister Henk Kamp van Economische Zaken de eisen voor de UPD daarom naar beneden bijgesteld. PostNL is nu verplicht om 8.700 brievenbussen en 1.000 postkantoren aan te houden. Het aantal bezorgdagen is teruggeschroefd van 6 naar 5 en postzegelprijzen mochten met 8% stijgen.

Een belangrijke dienst voor PostNL voor deze klanten is fulfilment. Met fulfilment kunnen ondernemers, zoals eigenaren van webshops, het voorraadbeheer en transport uitbesteden aan PostNL. Zo zorgt PostNL ervoor dat er ruimte is om producten in op te slaan, verwerken zij de orders en bezorgen zij de producten bij consumenten. Daarbij kunnen de ondernemers in realtime inzicht hebben in hun voorraad en biedt PostNL een late cut-off tijd van 24:00 uur. Tenslotte biedt PostNL ook flexibele bezorgopties, zoals Avondbezorging en Same-Day delivery.

Sinds 2012 is Herna Verhagen de CEO van PostNL. Ze is samen met het management bezig om een strategische agenda af te lopen. PostNL wil minder postbodes ontslaan, het pakketbedrijf uitbouwen en een sociaal gezicht tonen. De balans tussen krimp en groei is natuurlijk een behoorlijke uitdaging, maar Herna Verhagen doet sowieso haar uiterste best. Meer weten? Bekijk ook zeker de onderstaande video!

 

 

Nederlands postbedrijf

PostNL is een welbekend Nederlands postbedrijf. Het bedrijf kent best een historie. Zo stond het bedrijf tot het jaar 2002 bekend als PTT Post. Een naam die u vast niet ontgaan is. Vanaf dat moment is de naam nog een aantal keer gewijzigd met als uiteindelijke naam, PostNL. Met de overgang van TNT Post naar PostNL werden de post- en koeriersdienst van elkaar gescheiden. Zo werd de koeriersdienst de TNT Express. Inmiddels is dat overgenomen door FedEx.

 

PostNL in Benelux

Na de splitsing van de post- en koeriersdienst werd het bedrijf naar de beurs gebracht. Door de overheid is PostNL benoemd om de universele postdienst uit te voeren. Niet alleen leegt het bedrijf de brievenbussen, het bezorgt ook vijf dagen per week. En dat van dinsdag tot en met zaterdag. In de Benelux heeft PostNL het grootste en meest moderne logistieke post- en pakkettennetwerk. Ook is het bedrijf wereldwijd actief met de cross-border activiteiten onder de naam Spring.

 

E-commerceactiviteiten

PostNL richt zich steeds meer op e-commerceactiviteiten. Dat moet natuurlijk ook wel, gezien de ontwikkelingen op technologisch gebied. Ook biedt het bedrijf diensten aan op het gebied van data- en documentenbeheer en directe marketing. Het bedrijf opereert vooral in Nederland, maar is ook actief in Duitsland, Engeland en Italië.

 

Enkele feiten

PostNL heeft ruim 2.400 postkantoren en 225 business points. Er werken in totaal circa 50.000 mensen bij het bedrijf. Daarmee is het een van de grootste particuliere werkgevers van Nederland. Op doordeweekse dagen bezorgt PostNL in de Benelux gemiddeld 800.000 pakketten en 7 miljoen brieven. PostNL is daarmee een onmisbare schakel tussen verzenders en ontvangers. Evenals de verbinder tussen de fysieke en digitale wereld.   

 

Postale en logistieke e-commerce dienstverlener

PostNL zorgt er al ruim 220 jaar voor dat post betrouwbaar en bereikbaar is in Nederland. De ambitie van het bedrijf is om dé logistieke dienstverlener van post en pakketten te zijn in de markten waarin het actief is. Het bedrijf is aan het veranderen van een traditioneel postbedrijf in een postale en logistieke e-commerce dienstverlener. Trends zoals de groei van de e-commerce en de digitalisering spelen daarbij een grote rol. Zo heeft het Nederlandse bedrijf al steeds meer online contacten met consumenten en bedrijven.

 

Beursagenda PostNL 2018

  • 17-04: Algemene aandeelhoudersvergadering
  • 19-04: Notering ex-dividend
  • 08-05: Resultaten 1e kwartaal 2018
  • 06-08: Resultaten 2e kwartaal 2018
  • 05-11: Resultaten 3e kwartaal 2018
 

Cijfers van PostNL

PostNL heeft drie belangrijke ambities voor 2020, namelijk de duurzame kasstroom realiseren, de winstgevendheid op pakketten vergroten en internationaal de winstgevendheid verbeteren. Het onderscheidend vermogen van PostNL bestaat uit klantinteractie, verbonden mensen, digitalisering, klantvertrouwen en leidende netwerken.

PostNL heeft jarenlang een negatief eigen vermogen op de balans gehad. Eind 2017 beschikte PostNL eindelijk wel over een positief geconsolideerd eigen vermogen van 34 miljoen euro. Als we dieper in gaan zoomen op de balans, kunnen we een positief bedrag van 645 miljoen euro aan cash en liquide middelen vinden. Helaas is het wel zo dat er tegen deze 645 miljoen euro nog veel kortlopende schulden staan. De netto kaspositie komt daardoor uit op 27 miljoen euro. Meer weten over de cijfers van PostNL? De onderstaande tabel laat de omzet- en nettowinstcijfers zien over de jaren 2015 tot 2020.

 201520162017201820192020
Omzet3 4613 4133 4953 6103 7113 867
Nettowinst149279148173200210
Koers/winst verhouding10,36,512,47,596,86,61
Winst per aandeel ( € )0,340,630,330,410,460,47
Dividend per aandeel ( € )0,120,230,260,280,29
Dividendrendement2,93%5,64%8,14%9,07%9,35%
 

Overname Sandd

Het laatste nieuws laat weten dat PostNL zijn concurrent Sandd overneemt. Sandd waardeert de overname op een bedrijfswaarde van 130 miljoen euro. PostNL betaald bovenop dat bedrag nog eens een bedrag wat tussen de 60 en 80 miljoen euro is. Het zal afwachten zijn of de overname ook echt goedgekeurd zal worden. Wel zijn de verwachtingen dat de deal met Sandd ongeveer 0,15 tot 0,20 eurocent per aandeel kan bijdragen aan de waarde van PostNL.   

 

Informatie voor beleggers

Voor de beleggers heeft PostNL op de website een aparte pagina. Beleggers vinden daar informatie over o.a. de aandelenkoers, jaarverslagen, resultaten en presentaties, vooruitzichten en analistenadvies. Tevens beschikt het bedrijf over een Investor Relations team dat alle vragen rondom het beleggen in PostNL kan beantwoorden.

 

Goede vooruitzichten

Begin dit jaar was het PostNL aandeel in trek op Beursplein 5. Het post- en pakketbedrijf was lijstaanvoerder bij de middelgrote fondsen. Kenners verhoogden het koersdoel op het aandeel van 4 naar 4,50 euro. Dat vanwege betere vooruitzichten voor het bedrijf en de mogelijke overname van rivaal Sandd. Volgens kenners zal de overname in de eerste helft van dit jaar plaatsvinden. En dat zal het bedrijf goed doen, zo is de verwachting.

 

PostNL aandelen kopen?

Het maatschappelijk kapitaal van PostNL is verdeeld in 1.500.000.000 aandelen. Deze aandelen zijn vervolgens weer opgedeeld in 750.000.000 gewone aandelen en 750.000.000 preferente aandelen B. Elk aandeel heeft een nominale waarde van € 0,08. Het aantal uitgegeven en geplaatste aandelen bedraagt 441.463.000 stuks.

PostNL aandelen kopen? Dat kan bij de CFD-broker Plus500 al vanaf 100 euro. Plus500 is een toegankelijke en betrouwbare online broker die ontzettend veel beleggingsproducten heeft. Door eenvoudig uw persoonlijke account aan te maken, kunt u direct starten met handelen in PostNL aandelen. Er bestaat ook een mogelijkheid te beleggen met een oefenaccount. Met deze demo account krijgt u een flink fictief vermogen. Ideaal om te oefenen in online beleggen. Wilt u starten met echt geld? Denk dan zeker aan het doen van een technische- en fundamentele analyse voor PostNL. Onthoud dat er sprake is van een CFD-risico en 76,4% van de mensen geld verliest. 

 

Geef een reactie