Google
Google

Philips Lighting aandelen

Philips Lighting is beursgenoteerd!

Philips nieuwe logoPhilips Lighting is een belangrijk onderdeel van Philips dat zich richt op verlichting. Er wordt met de divisie ingespeeld op de verlichtingsbehoeften van mensen. Een belangrijke pilaar van deze divisie is het op de markt brengen van nieuwe verlichtingstechnologieën, zoals LED-technologie.

Philips heeft zijn lichtdivisie op vrijdag 27 mei naar de beurs gebracht. De divisie is goed voor een omzet van bijna €7 miljard en de Philips Lighting beursgang was dus best een grote voor Nederlandse standaarden.

Philips Lighting aandelen kopen kan hier!

 

Over Philips Lighting

Philips Lighting is één van de grootste lampenfabrikanten ter wereld waar verschillende lichtbronnen worden geproduceerd, zoals tl-buizen, spaarlampen en led-verlichting. Er werken 47.000 mensen bij de divisie en er staan fabrieken in verschillende landen waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Brazilië en China.

Sinds april 2012 is Eric Rondolat de CEO van Philips Lighting, hij heeft de opdracht om de divisie toekomstbestendiger te maken en hij gaat hierbij uit van verschillende trends zoals:

  • Toename van energiezuinige verlichting
  • Toename van digitale verlichting
  • Toename van verstedelijking

Eric Rondolat ziet het als zijn taak om Philips toekomstbestendig te maken. Het verbeteren van de balans door schulden af te lossen en de liquiditeitspositie te verbeteren is erg belangrijk voor Philips. De meeste winst wordt op dit moment met de Healthcare divisie gemaakt en dit is ook de reden dat Rondolat had besloten om de lichtdivisie naar de beurs te brengen.

Het enige vreemde van dit hele verhaal is dat Philips met de lichtdivisie groot is geworden. Een groot deel van de naamsbekendheid van Philips kan worden toegewezen aan Philips Lighting. De Healtcare divisie (die nu de belangrijkste divisie van Philips wordt), is pas later bij Philips toegetreden. Voor de Eindhovenaren valt de afstoting van Philips Lighting best zwaar.

   

Philips Lighting beursgangPhilips Lighting beursgang komt eraan

Op vrijdag 27 mei is Philips Lighting naar de beurs gaan. Er werden 37,5 miljoen aandelen naar de beurs gebracht. Dit komt neer op 25% van de Philips Lighting aandelen. De prijs van een Philips Lighting aandeel lag op €20,-, maar de koers van het aandeel ging al snel flink omhoog. De geïmpliceerde waardering is uitgekomen op €3 miljard. Als schulden enz. worden meegenomen ontstaat er een marktkapitalisatie van €4,5 miljard. Bij de emissie heeft Philips €750 miljoen opgehaald.

 

Hoe kunt u Philips Lighting aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Philips aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google