OCI aandelen

Wilt u OCI aandelen kopen?

OCI aandelenOCI is een Egyptisch bedrijf dat is gevestigd in Caïro. De onderneming is opgericht in 1950 en heeft zich sindsdien goed weten te ontwikkelen. OCI is een chemie- en bouwbedrijf/internationale chemicaliënproducent en heeft ook (deels) vergelijkbare activiteiten als DSM. Er vinden activiteiten plaats met meststoffen en producten zoals methanol en melamine.

Op 24 maart 2014 is Orascom Construction Industries (OCI) onderdeel van de AEX index geworden. Op 21 maart 2016 is OCI echter gedegradeerd naar de AMX. Er zijn veel negatieve reacties geweest op de toevoeging van deze onderneming aan de AEX index (OCI zat overigens al jaren in de AMX). De reden hiervoor is dat er maar weinig omzet in Nederland wordt behaald en er weinig “Nederlands bloed” in de onderneming stroomt. Er staat wel een Nederlandse vestiging in Geleen.

Bent u op zoek naar Nederlandse bedrijven om in te beleggen? Wij begrijpen dat maar al te goed. Er zijn in ons eigen land genoeg interessante multinationals waar u aandeelhouder van kunt worden. Een slimme overweging nu het sparen bij de bank nauwelijks wat oplevert. Er zijn genoeg rationele redenen aan te voeren om in eigen land te beleggen. Nederland kent goed ontwikkelde markten en mooie bedrijven. Voorbeelden van dergelijke bedrijven zijn: IMCD, Adyen en ING. Een wellicht wat minder bekend, doch interessant Nederlands bedrijf, is OCI. We vertellen u er graag meer over.

   

Over OCI

Orascom Construction Industries (OCI) is opgericht in 1950 en sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot een erg belangrijke speler als het gaat om  chemie- en bouw. Bij OCI werken ongeveer 33.000 mensen en de onderneming is actief in 35 verschillende landen. De onderneming beschikt dus zeker wel over een bepaalde slagkracht en cijfers weergeven een relatief stabiel beeld.

Toch bestaan er ook risico’s waar u als belegger rekening mee moet houden. Door de Egyptische banden, is de onderneming gevoelig voor politieke risico’s. De situatie van Egypte en het Midden-Oosten is nog niet volledig opgelost/positief te noemen. OCI geeft zelf ook aan dat er politieke en ook mogelijke economische veranderingen kunnen plaatsvinden, die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering.

Het is als belegger dan ook erg verstandig om goed te kijken naar de risico’s die aan deze aandelen kleven. Analisten geven geen koopadvies voor deze aandelen en het is dan ook verstandig om goed te kijken of u deze aandelen wel in uw bezit wilt hebben. Wellicht zijn er in de toekomst mogelijkheden.

 

Investeren in OCI

Geïnteresseerd om te beleggen in OCI? Wij van aandelenkopen.nl maken dat graag wat makkelijker voor u. Aandelen kopen bij OCI kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u eerst oefenen met online beleggen? Dat kan. Meld u in dat geval aan voor een demo account. Alvorens u start met echt beleggen, is het verstandig u goed in te lezen.

 

Wereldwijde producent meststoffen

Uiteindelijk is OCI dus van een klein familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde producent en distributeur van meststoffen. En dat op basis van aardgas en industriële chemicaliën. In de periode 2015 tot en met 2017 werd er een aanzienlijke groei van de productiecapaciteit gerealiseerd. Dat kwam door het toevoegen van 25% capaciteit bij OCI Beaumont via een debottlenecking project. En door de overname van BioMCN, een methanolproducent en pionier in bio-methanol in Nederland. Tot slot startte OCI in deze periode met de productie bij IFCo.

 

Afsplitsing kunststof- en chemicaliëngedeelte

Het belang werd groter met de overname van DSM Agro en DSM Melamine in 2010. Vier jaar terug was het een belangrijk jaar voor OCI. De bouwactiviteiten werden dat jaar afgesplitst van het kunststof- en chemicaliëngedeelte. Ook werd bekend dat het bedrijf zou fuseren met de Amerikaanse branchegenoot CF Industries. Met deze fusie zou het bedrijf de grootste beursgenoteerde stikstofproducent worden.

 

Industriële chemische producten

Vandaag de dag staat OCI bekend als een internationale producent van meststoffen en industriële chemische producten. En dat op basis van aardgas. Het hoofdkantoor van OCI staat in Nederland. Het concern produceert stikstofhoudende meststoffen, methanol en overige producten. Dat doet het bedrijf voor klanten in de landbouw en industrie.

 

Productiecapaciteit

De huidige productiecapaciteit bedraagt circa 10 miljoen metric tons in Nederland, Egypte, Algerije en de Verenigde Staten. Naast de productcapaciteit is OCI ’s werelds grootste distributeur van kristallijn en korrelig ammoniumsulfaat. Daarnaast is OCI hard op weg om een van ’s werelds grootste methanolproducenten te worden met bijna 4 miljoen ton aan capaciteit. OCI is de grootste melamine producent ter wereld. Tevens is het de op twee na grootste CAN-producent.

 

Beursnotering OCI

OCI heeft circa 3.000 werknemers in dienst en is genoteerd aan Euronext Amsterdam onder het symbool ‘’OCI’’. Het bedrijf is onderdeel van de AMX-index. Dat is de index voor middelgrote bedrijven. In 2013 kreeg OCI zijn notering aan de Amsterdamse beurs. Het bedrijf bestond op dat moment uit een bouwdivisie en een kunstmest-chemicaliëndivisie. De bouwdivisie werd in het eerste kwartaal van 2015 ondergebracht in Orascon Construction Limited. Het overgrote deel van de overgebleven activiteiten fuseerden in 2016 met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries.

 

OCI fabrieken

De fabrieken van OCI zijn strategisch gelegen aan de Rode Zee (ten zuiden van het Suezkanaal). En daarnaast aan de Middellandse en Atlantische kust. Daardoor zijn deze locaties makkelijk bereikbaar vanaf zee via belangrijke havens. Door de goede wegverbindingen is snelle distributie vanuit het binnenland naar andere havens mogelijk.

 

OCI-producten

Wat betreft de producten die OCI aanbiedt, is er een gevarieerd portfolio van stikstofmeststoffen en industriële chemicaliën. Deze zijn voornamelijk met: korrelig ureum, watervrije ammoniak in vloeibare- en gasvormige vorm voor directe toepassing, calcium ammoniumnitraat, ureum ammoniumnitraatoplossing, melamine, methanol en dieseluitlaatvloeistof.

 

OCI-aandeelhouder worden

Heeft u interesse om aandelen te kopen bij OCI? Dat begrijpen wij goed. Beleggen in OCI-aandelen kan bij de CFD-broker Plus500 al vanaf 100 euro. Plus500 is een toegankelijke online broker met ontzettend veel mogelijkheden. En dat voor elk type belegger. Door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij deze gebruiksvriendelijke broker, kunt u direct starten met beleggen in de OCI-aandelen. Denk alvorens u start aan het doen van een goede technische en fundamentele analyse voor het bedrijf. Er geldt tenslotte een CFD-risico. *76,4% van de mensen verliest geld.

 

OCI aandelen

OCI schommelt al jaren tussen een koers van €25,- en €30,- met soms een uitschieter naar boven of naar beneden. Over het algemeen kan worden gesteld dat de volatiliteit niet al te hoog ligt, maar dit kan in sommige tijden wel anders zijn. Als u deze aandelen wilt kopen is dit mogelijk bij CFD-broker Plus500. *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie