Google
Google

OCI aandelen

Wilt u OCI aandelen kopen?

OCI aandelenOCI is een Egyptisch bedrijf dat is gevestigd in Caïro. De onderneming is opgericht in 1950 en heeft zich sindsdien goed weten te ontwikkelen. OCI is een chemie- en bouwbedrijf/internationale chemicaliënproducent en heeft ook (deels) vergelijkbare activiteiten als DSM. Er vinden activiteiten plaats met meststoffen en producten zoals methanol en melamine.

Op 24 maart 2014 is Orascom Construction Industries (OCI) onderdeel van de AEX index geworden. Op 21 maart 2016 is OCI echter gedegradeerd naar de AMX. Er zijn veel negatieve reacties geweest op de toevoeging van deze onderneming aan de AEX index (OCI zat overigens al jaren in de AMX). De reden hiervoor is dat er maar weinig omzet in Nederland wordt behaald en er weinig “Nederlands bloed” in de onderneming stroomt. Er staat wel een Nederlandse vestiging in Geleen.

 

Over OCI

Orascom Construction Industries (OCI) is opgericht in 1950 en sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot een erg belangrijke speler als het gaat om  chemie- en bouw. Bij OCI werken ongeveer 33.000 mensen en de onderneming is actief in 35 verschillende landen. De onderneming beschikt dus zeker wel over een bepaalde slagkracht en cijfers weergeven een relatief stabiel beeld.

Toch bestaan er ook risico’s waar u als belegger rekening mee moet houden. Door de Egyptische banden, is de onderneming gevoelig voor politieke risico’s. De situatie van Egypte en het Midden-Oosten is nog niet volledig opgelost/positief te noemen. OCI geeft zelf ook aan dat er politieke en ook mogelijke economische veranderingen kunnen plaatsvinden, die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering.

Het is als belegger dan ook erg verstandig om goed te kijken naar de risico’s die aan deze aandelen kleven. Analisten geven geen koopadvies voor deze aandelen en het is dan ook verstandig om goed te kijken of u deze aandelen wel in uw bezit wilt hebben. Wellicht zijn er in de toekomst mogelijkheden.

Cijfers OCI

In 2015 boekte OCI een omzet van $2,7 miljard met een nettowinst van $329 miljoen. De nettowinst is in 2015 11% verbeterd ten opzichte van 2014. Pas geleden zijn de bouwactiviteiten van de onderneming afgesplitst en dit zorgt voor een betere focus op de bedrijfsvoering. Eind 2015 bedroeg het balanstotaal van OCI €10,57 miljard en een eigen vermogen van €2,12 miljard. Een aantal kerncijfers zijn een nettowinst per aandeel van €1,60, een koers/winstverhouding van 14,81 en een eigen vermogen per aandeel van €10,34. Al met al is OCI dus netjes gewaardeerd, vooral de koers/winstverhouding is redelijk positief.

 

OCI aandelen

OCI schommelt al jaren tussen een koers van €25,- en €30,- met soms een uitschieter naar boven of naar beneden. Over het algemeen kan worden gesteld dat de volatiliteit niet al te hoog ligt, maar dit kan in sommige tijden wel anders zijn. Als u deze aandelen wilt kopen is dit mogelijk bij CFD-broker Plus500. *CFD service. 80,6% verliest geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *