Mars One aandelen

Een kolonie op Mars?!

de-planeet-mars

Mars One is een Nederlandse stichting die het doel heeft om een permanente basis op Mars te creëren. Mars zal de eerste kolonie van de mensheid worden en ons ras zal zich vanaf dat moment op twee planten bevinden. Een erg bijzonder moment dus!

Het aparte van Mars One, is dat het zal gaan om een enkel reisje naar Mars. De astronauten die zich op Mars gaan vestigen, zullen daar altijd moeten blijven. Door de astronauten niet terug te sturen wordt ontzettend veel brandstof bespaart. Dit zorgt ervoor dat het veel sneller mogelijk wordt om naar Mars te gaan. Het is nu de bedoeling dat er in 2027 de eerste mensen op Mars landen.

In 1969 vond de maandlanding plaats. Het was gigantisch nieuws en miljoenen mensen hebben de maanlanding op de (toen nog zeldzame) tv’s met bewondering bekeken. Een landing op Mars zal in dit tijdperk nog veel meer publiciteit en schokreacties teweeg brengen. Mars One wil van een marslanding in ieder geval een groot mediaspektakel maken om alles zo ook financieel mogelijk te maken.

Doe mee met de Mars One beursgang!

 

Over Mars One

Mars One is in 2011 door Bas Lansdorp en Arno Wielders opgericht. De Nederlanders hebben sinds het begin al ambitieuze doelstellingen gehad. Het is de bedoeling om in een aantal jaar een kolonie op Mars te stichten. In de eerste jaren na de oprichting werden er veel gesprekken gevoerd over de haalbaarheid en de technische kwesties die een reis naar Mars konden vertragen. Door van de reis een enkeltje te maken zijn veel van deze technische kwesties opgelost.

Mars One is in 2013 begonnen met het selecteren van de juiste astronauten. 202.000 mensen hadden zich aangemeld en er zijn er op dit moment nog 100 over. Deze 100 zullen verder worden getest en zullen zo goed mogelijk worden voorbereid op de missie.

In 2020 staat er een demonstratie op de agenda om aan te tonen of alles echt haalbaar is. In 2022 wordt er een communicatiesatelliet in een baan om Mars gebracht. Een rover gaat zoeken naar de beste plaats om een basis op te bouwen. In 2024 worden er veel benodigde spullen gestuurd om een kolonie op Mars mogelijk te maken.

De eerste vier kolonisten worden al in 2026 naar Mars gestuurd. Ze zullen in 2027 landen en gaan dan aan de slag om de kolonie verder op te bouwen en leefbaar te maken. In 2028 zal er vervolgens een tweede raket worden gelanceerd met meer astronauten. Deze tweede lading zal in 2029 landen.

planeet-mars

 

Beursgang van Mars One

Op 7 november 2016 werd bekend gemaakt dat Mars One naar de beurs gaat middels een omgekeerde overname. De stichting wordt volledig overgenomen door het Zwitserse bedrijf InFin (Innovative Finance). Dit bedrijf is al beursgenoteerd in Frankfurt.

De oprichter van Mars One, Bas Lansdorp hoopt dat er middels de beursgang meer naamsbekendheid zal ontstaan. Het is door de beursgang ook mogelijk om kapitaal op te halen om de missie naar Mars zo nog sneller werkelijkheid te laten worden.

Het is nog onduidelijke wanneer de beursgang zal plaatsvinden, maar deze zal niet lang meer op zich laten wachten. De komende weken verwachten we meer nieuws over deze beursgang en de mogelijke introductiekoers van het aandeel. We houden u op de hoogte en wensen u alvast veel plezier bij het kijken van de onderstaande video.

 

Meer weten?

 

Geef een reactie

Google