Google
Google

LeasePlan

LeasePlan gaat naar de beurs! Kans voor de belegger?

leaseplan-logoLeasePlan is een autoleasebedrijf van Nederlandse oorsprong. Het bedrijf is een van de grootste leasemaatschappijen van de wereld geworden. Deze maand werd duidelijk dat LeasePlan wederom naar de beurs in Amsterdam en Brussel wilt. Ontdek alles over dit interessante autoleasebedrijf!

Autoleasemaatschappij LeasePlan gaat naar de beurs! Niet alleen mooi nieuws voor het bedrijf, maar misschien ook voor u. Als investeerder of potentiële belegger wilt u hier mogelijk op inspelen. Dat begrijpen wij van Aandelenkopen.nl maar al te goed. Dat het bedrijf uiteindelijk de overstap maakt naar de beurs, komt niet volledig als een verrassing.

Het gaat al enkele jaren erg goed met het autoleasebedrijf. Bij de broker Binckbank wordt het mogelijk om in LeasePlan aandelen te beleggen. In het volgende kopje leest u wat meer over deze internetbroker.

LeasePlan beursgang? Doe mee!

 

Beleggen bij Binckbank

De beschikbare activaklassen waarin de belegger bij Binckbank kan handelen, zijn: aandelen, opties, futures, bonds, fondsen, ETF’s, CFD’s, crypto’s en hefboomproducten. Hiermee is forex de enige activaklasse die in het productportfolio ontbreekt. Al met al heeft u bij Binckbank dus een ruim aanbod om het kapitaal aan het werk te zetten. Onthoud wel dat we het hier om geld hebben wat u te allen tijde kunt missen. Bij Binckbank heeft u in ieder geval de zekerheid van het garantiestelsel voor beleggingsondernemingen. Die loopt tot 20.000 euro.

 

Nederlands autoleasebedrijf

LeasePlan is een autoleasebedrijf van Nederlandse oorsprong. Het bedrijf werd meer dan 50 jaar geleden opgericht. In 1963 werd met LeasePlan de kiem gelegd voor het bedrijf wat het vandaag de dag is. Het is namelijk een grote en vertrouwde naam geworden in de autolease wereld. LeasePlan heeft meerdere kantoren, waaronder in Almere, Breukelen, Moordrecht, Veghel, Zwolle en Hengelo. Er worden slimme en kosteneffectieve oplossingen geboden voor o.a. wagenparkbeheer, persoonlijke leasing en zakelijke leasing.

 

Dochteronderneming LeasePlan Corporation

Bijna 10 jaar na oprichting werden de bedrijfsactiviteiten ook op buitenlandse grond gestart. In 1983 werd de oceaan overgestoken en werd er een vestiging geopend in de Verenigde Staten. Hierna volgde Zuid-Amerika, Australië en Afrika. LeasePlan Nederland is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation, die meer dan 1,67 miljoen auto’s in 32 landen beheert. Het bedrijf is een van de grootste leasemaatschappijen van de wereld geworden.

 

CarNext.com

Via CarNext.com is LeasePlan ook actief op de markt voor tweedehandse auto’s. En laat dat ook net een van de groeimarkten zijn waarop LeasePlan zich begeeft. Eigenlijk is CarNext.com een digitale Europese marktplaats waar consumenten alsmede bedrijven tweedehandsauto’s kunnen kopen of leasen. CarNext groeit exponentieel. Binnen een tijdsbestek van 15 maanden is de dienstverlening aan consumenten verder uitgebreid van 5 naar 18 landen.

 

Spaarbank

En dat is nog niet alles. Er wordt ook een spaarbank gerund op Nederlandse en Duitse bodem. Al met al gaat het dus erg goed met LeasePlan. Er wordt binnen het bedrijf al meer dan 32 jaar geen verlies geschreven. Bij veel andere bedrijven is dat lang niet het geval. In de voorbije jaren is de autoleasemaatschappij enorm gegroeid. Dat het bedrijf naar de beurs gaat, is wederom een mooie mijlpaal!

 

LeasePlan naar de beurs

Er is al langer geprobeerd om LeasePlan naar de beurs te krijgen. In april werd de beursgang uitgesteld tot na de zomer. Deze maand werd duidelijk dat LeasePlan wederom naar de beurs in Amsterdam en Brussel wilt. Echter nu met voet aan de grond. In de komende weken moet de voorgenomen beursgang plaatsvinden. De bedoeling is dat er uitsluitend bestaande aandelen worden aangeboden. Zowel aan de particuliere als de institutionele belegger.

 

Verwachtingen LeasePlan

Voor de middellange termijn verwacht het bedrijf een winst van 750 tot 800 miljoen euro. Het bedrijf maakte vorig jaar een winst van ruim 530 miljoen euro. LeasePlan wil minstens 60% van de nettowinst gaan uitkeren als dividend. Volgens topman Tex Gunning is de stap naar de beurs een logische volgende stap voor het bedrijf. Er is volgende dezelfde heer Gunning duidelijk sprake van een trend waarbij steeds meer automobilisten de overstap maken van het bezitten van een auto naar het rijden op een soort abonnementsbasis.

 

Trend auto- en mobiliteitsindustrie

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen maakte eerder al bekend dat het aantal private leaseauto’s in Nederland gestegen is sinds 2015 van 36.000 naar een ruime 125.000 auto’s. Deze trend in de auto- en mobiliteitsindustrie wordt geleid door, u raadt het al, LeasePlan. Het is de grootste verstrekker van nieuwe leaseauto’s. Het bedrijf wil dit model met CarNext uitbreiden naar de grote, inefficiënte en gefragmenteerde markt voor tweedehandsauto’s van drie of vier jaar oud.

 

Uitschakelen tussenhandel

De consumenten zouden weinig vertrouwen hebben in de ondoorzichtige markt voor tweedehandsauto’s. LeasePlan laat geld liggen als leverancier van gebruikte auto’s, wanneer het die auto’s aan veilinghuizen en handelaren zou verkopen. Het wil daarom de tussenhandel uitschakelen en op een directe manier zakendoen met de klant. Dat levert LeasePlan per auto 900 tot 1400 euro extra op.

 

Vergunningen

LeasePlan heeft op grond van de Wet Financieel Toezicht een vergunning om te kunnen bemiddelen in verzekeringen. Dit vindt plaats op grond van objectieve analyses van o.a. het schadeverleden, de verzekeringsvoorwaarden en de gewenste dekking. Ook staat het bedrijf als bemiddelaar is schadeverzekeringen ingeschreven bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

 

Samenwerking

Sinds 2015 is LeasePlan in handen van een aantal investeerders. Het gaat o.a. om private equitybedrijf TDR, zakenbank Goldman Sachs en de pensioenbelegger PGGM. Ook heeft de onderneming al een samenwerking gesloten met het welbekende Uber. Dit voor de levering en het onderhouden van de auto’s. Ook trekt het bedrijf samen op met SnappCar (een deelautobedrijf) en de navigatiedienstverlener TomTom.

 

Investeren in LeasePlan

Als particuliere belegger kunt u natuurlijk als eerste inspelen op deze ontwikkelingen. Om een goede start te maken, verwijzen we u graag naar internetbroker Binckbank. Binckbank is een prima keuze wanneer u op zoek bent naar een eenvoudig platform om te beleggen. Bovendien hoeft u geen fortuin uit te geven aan vergoedingen. Er kan bij Binckbank worden gehandeld in o.a. aandelen, obligaties, opties en fondsen op beurzen over de hele wereld. Nog een opvallend voordeel is dat er geen minimale financieringsvereisten en geen inactiviteitsvergoeding is.

LeasePLan aandelen kopen? Open een account bij Binckbank!