Kruidvat aandelen

Gaat Kruidvat naar de beurs?Kruidvat aandelen

Kruidvat is een grote Nederlandse drogisterijketen met filialen in Nederland en België. Kruidvat is opgericht in 1975 en is sinds 2002 onderdeel van A.S. Watson. A.S. Watson is volledig eigenaar van Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL. In oktober 2013 werd bekend dat A.S. Watson een belang naar de beurs wil gaan brengen.

 

Li Ka-Shing en de beursgang

De leider van het grote Chinese concern Hutchison Whampoa dat in Nederland onder meer bekend is door winkels als Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper is nog niet van plan om ermee te gaan stoppen. Dit kwam uit de mond van de onlangs 87-jarige Li Ka-Shing, momenteel de rijkste Chinees met 29,3 miljard dollar. Het Hutchison Whampoa-concern is een internationale onderneming die actief is in 31 landen is. Hier bezit het onder meer havens, onroerend goed, drogisterijen, apotheken, telefoon- en waterbedrijven.

Het bericht van deze leider werd op de mondiale beurzen goed ontvangen en bekroont met een koersstijging van enkele procenten. Het aandeel van het concern is sinds juni 2013 met 37% gestegen. Hierdoor wordt Li Ka-Shing in de Chinese media ook wel als “de Superman” beschreven. Momenteel richt het bedrijf zich voornamelijk op Europese groei.

Aan het begin van de jaren vijftig is Li Ka-Shing zijn imperium begonnen met het verkopen van plastic bloemen. Inmiddels bezit hij een van de meest winstgevende bedrijven in China. De reden hiervoor zijn de erg succesvolle telecomtakken in Europa en de drogisterijen in China en Europa. Beleggers zien graag dat Li Ka-Shing aan de leiding blijft. Zeker met oog op de reeds geplande tweede beursgang van A.S. Watson. Hierbij gaat het om het moederbedrijf van Kruidvat, Trekpleiser en het Franse Marionnaud.

Li Ka-Shing vertelde dat het plan was om 25% van A.S. Watson naar de beurs van Honkong en nog andere, nader te bepalen plaatsen te brengen. Volgens analisten zal een dergelijke beursgang rond de 6 miljard dollar kunnen opbrengen. Met deze opbrengt wil de kopman van Hutchison Whampoa het Europese netwerk in China gaan uitbreiden. Momenteel bevinden zich 11.500 winkels in China. Het is niet bekend naar hoeveel winkels Li Ka-Shing wil uitbereiden.

Naar schattingen zal de Chinese markt in drogisterij- en cosmeticaproducten de aankomende twee jaar met ongeveer 40% groeien. Dit komt neer op een totaalbedrag van 186 miljard dollar. Het bedrijf van Li Ka-Shing is momenteel al marktleider in Europa, maar hij wil dit ook in China bereiken. De beursgang zal voor zover duidelijk geen gevolgen hebben voor de Nederlandse vestigingen van de Kruidvat en Trekpleister. Li Ka-Shing ziet voor Europese economie ook een rooskleurige toekomst. In een interview zei hij dat hij verwacht dat de consumptie de aankomende tijd weer flink zal aantrekken.

 

Hoe kunt u Kruidvat aandelen kopen of verkopen?

Het is momenteel nog niet mogelijk om Kruidvat aandelen te kopen. Wanneer de beursgang van Kruidvat gaat plaatsvinden, zal het direct mogelijk zijn om de CFD’s bij Plus500 te kopen. De broker heeft ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! U kunt u hieronder direct aanmelden bij Plus500! Zodra Kruidvat op de beurs komt kunt u dan gaan beleggen in deze aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 
 

Geef een reactie