KPN aandelen

Wilt u KPN aandelen kopen?KPN aandelen

Koninklijke KPN N.V. is de volledige naam van KPN. De multinational is een leverancier van telecommunicatie en ICT-diensten. Bij de multinational werken ongeveer 31.000 medewerkers. De multinational had in 2015 een omzet van €7,7 miljard met een bijbehorende winst van €638 miljoen. De cijfers van 2015 zien er een stuk beter uit dan die van 2014. Toen werd er namelijk een verlies geboekt van €598 miljoen.

 

Over KPN

KPN beursgangKPN is van oorsprong een nationaal bedrijf die is ontstaan in de 19e eeuw. De overheid ging toen telegrafieverbindingen aanleggen en exploiteren. Later werden ook posterijen bij de onderneming samengevoegd. De jaren 80 van de 19e eeuw bracht veranderingen met zich mee want de telefoon kwam in opkomst. In de laatste jaren van de 19e eeuw werd telefonie ook steeds meer genationaliseerd en deze activiteiten werden allemaal samengevoegd bij het bedrijf.

In 1915 ontstond de P&T en dit werd in 1928 veranderd naar de naam PTT. De PTT werd op 1 januari 1989 zelfstandig gemaakt en de naam werd veranderd naar KPN. In 1994 volgde de beursgang in Amsterdam en een jaar later was KPN ook beursgenoteerd in New York. In 2006 heeft de overheid zijn laatste belang in KPN verkocht.

Het hoofdkantoor van KPN bevindt zich in Den Haag en de bestuursvoorzitter van KPN is Eelco Blok. KPN is één van de providers die zich bezig gaat houden met 4G-internet. Dit mobiel internet is tot wel 10 keer zo snel dan 3G-internet. Dit nieuwe snelle mobiele internet zal naar alle verwachtingen een verandering teweeg brengen bij het gebruik hiervan.

Sinds 2010 zijn de KPN aandelen flink gedaald en eigenlijk zelfs gedeeltelijk in elkaar gestort. Het aandeel bereikte een koers van €8,54 eind 2007. In 2013 had de koers ongeveer €1,50 bereikt. Dit is uiteraard een flink verschil en een grote daling. Wanneer u KPN had geshort had dat u grote winsten kunnen behalen. Dit zou al helemaal zou zijn wanneer u had gehandeld met een hefboomeffect.

Beursagenda KPN 2018

    • 20-04: Notering ex-dividend
    • 26-04: Resultaten 1e kwartaal
    • 25-07: Resultaten 2e kwartaal
    • 24-10: Resultaten 3e kwartaal
 

KPN aandelen

Professionals zijn niet al te positief over KPN. De reden hiervoor is de relatief slechte markt waar KPN zich in bevind. Vrijwel iedereen gebruikt middelen zoals bijvoorbeeld whatsapp. Het echte bellen of sms’en wordt niet al te vaak meer gedaan in vergelijking met vroeger. Dit heeft ervoor gezorgd dat de afgelopen tijd de markt voor KPN flink is verkleind.

De koers is flink gedaald en heeft zich dan ook aangepast aan de verkleining van de markt. Om deze reden kan het interessant zijn om KPN te kopen. Op de lange termijn is er zeker een stijging mogelijk. Het 4G-internet is iets dat ervoor zorgt dat de concurrentiepositie van de onderneming gewaarborgd blijft.

Als er naar kerncijfers wordt gekeken zoals het eigen vermogen per aandeel en de winst per aandeel, kan er worden vastgesteld dat KPN niet over een al te stabiele positie beschikt. Het eigen vermogen per aandeel was eind 2015 €1,17.

KPN heeft dochter Base op 20 april 2015 verkocht voor €1,3 miljard. Dit is goed voor de liquiditeitspositie van de onderneming. Daarnaast beschikt KPN ook nog over een belang van 21,5% in Telefonica Duitsland, dit belang is ook zo’n €3,5 miljard waard. De verkoop van deze activiteit zal KPN in staat stellen om de positie in Nederland verder te versterken. KPN denkt erover na om wellicht Tele2 over te nemen, de vraag is alleen nog of Tele2 hier zelf ook wel interesse in heeft. Feit blijft dat KPN zich na de verkoop van de buitenlandse activiteiten zich meer kan gaan richten op activiteiten in Nederland. Dit kan de focus en uiteindelijk ook de winst ten goede komen.

 

Hoe kunt u KPN aandelen kopen?

KPN aandelen kopen is eenvoudig bij de CFD broker Plus500. Hieronder ziet u de koers van KPN. Plus500 maakt het mogelijk om KPN op elk moment van de dag te volgen en in de gaten te houden. Als u een leuke kans voorbij ziet komen is het heel eenvoudig mogelijk om in deze aandelen te beleggen. KPN aandelen kopen? Begin hieronder direct! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie