Jumbo aandelen

Wilt u Jumbo aandelen kopen?

Jumbo boodschappentas

Jumbo, wie kent deze supermarktketen nou niet. Jumbo bestaat al langer dan u zult denken. In de jaren 90 groeide Jumbo uit tot een zeer succesvolle onderneming. Vorig jaar brak de consumentenomzet door de grens van 7 miljard euro. Het gaat goed met Jumbo. Beleggen in Jumbo? Ontdek meer!

Jumbo bestaat al langer dan 95 jaar. Het is een familiebedrijf uit Veghel dat ontstaan is uit een groothandel in koloniale waren. Jumbo werd opgericht in 1921 door Johan van Eerd. Johan is de achter oom van Karel van Eerd, de grondlegger van Jumbo Supermarkten.

Karel startte zijn carrière in 1956 in het familiebedrijf. Vandaag de dag is hij, als voorzitter van de Raad van Commissarissen, nog nauw betrokken bij Jumbo.

Open een account bij CFD-aanbieder Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Familiebedrijf

Jumbo is een familiebedrijf en is niet beursgenoteerd. Mocht dat in de toekomst veranderen, houden wij u daarvan uiteraard op de hoogte! Wilt u wel alvast starten met beleggen? Maak in dat geval eenvoudig uw persoonlijke account aan bij de CFD-broker Plus500. Plus500 is een betrouwbare en klantvriendelijke online broker waar u al kunt beleggen vanaf 100 euro. Heeft u nog weinig ervaring met beleggen? Het is dan verstandig om eerst een demo account aan te maken. U kunt dan oefenen met 40.000 fictieve euro’s.

 

Groei jaren 90

In de jaren 90 groeide Jumbo uit tot een zeer succesvolle onderneming. Met een nieuw ontwikkelde formule konden de laagste prijzen worden gecombineerd met het grootste assortiment evenals de beste service. In 1996 werd de formule geïntroduceerd in combinatie met de 7 zekerheden. De 7 zekerheden zijn bedoeld voor alle klanten.

 

De 7 zekerheden

Ten eerste beloofd Jumbo de laagste prijs. Wanneer de vaste prijs elders lager is, dan wordt de prijs aangepast en krijgt de klant het product gratis. Ten tweede is er de persoonlijke service. Ten derde heeft Jumbo het grootste supermarktassortiment. Ten vierde is vers ook echt vers. De allerbeste versproducten worden met zorg geselecteerd. Ten vijfde kunt u bij Jumbo vlot winkelen. Dat betekent makkelijk en snel boodschappen doen. Ten zesde is er de niet tevreden geld terug garantie. Als laatste staan de wensen van de klanten centraal.

 

Overnames

Met de introductie van deze 7 zekerheden is Jumbo hard gegroeid. Met deze groei ontstond in 2008 de mogelijkheid om een eigen huismerklijn te introduceren. De huismerklijn bestaat nu al uit ruim 7.000 producten. In 2009 werd Super de Boer overgenomen, waarna C1000 drie jaar later ook onderdeel werd van Jumbo.

 

Jumbo Foodmarkt

Met het openen van de eerste Jumbo Foodmarkt in 2013 in Breda, konden klanten vanaf dat moment de ultieme beleving krijgen op het gebied van vers, lekker en gezond eten voor de allerlaagste prijs. Het doel van Jumbo is om dat format verder uit te rollen in het land. Dit jaar komen er Jumbo Foodmarkten bij in Utrecht, Tilburg en Leidschendam. Tevens wordt er dit jaar in het overgrote deel van Nederland al thuisbezorgd door Jumbo.

 

Foodserviceformule La Place

Een jaar later kwam er een Jumbo Foodmarkt bij in Amsterdam. Datzelfde jaar kwam Jumbo met de mogelijkheid om ook online boodschappen te bestellen. In 2015 volgde Veghel. Waar het begon met enkele pick up points, begon Jumbo in 2016 met het zelf thuisbezorgen van de online bestelde boodschappen. Aan het begin van 2016 nam Jumbo de foodserviceformule van La Place over. Vele mooie locaties werden in huis gehaald evenals een sterk merk en een autoriteit op het gebied van verse bereiding van maaltijden.

 

Succesvol 2017

Jumbo kijkt terug op een succesvol 2017. Op veel fronten werden sterke resultaten geboekt en de consumentenomzet is door de grens van 7 miljard euro gebroken. Dezelfde omzet steeg in 2017 met 5% in vergelijking met het jaar daarvoor. Het marktaandeel van Jumbo was goed voor ruim 19%. Het marktaandeel van Albert Heijn daalde dat jaar. Grotendeels kwam de omzetstijging voor rekening van de autonome groei in de bestaande Jumbo winkels. Deze kwam uit op 4,2%. Het aantal Jumbo winkels stond eind 2017 op 585 winkels.

 

Verwachtingen 2018

De vooruitblik voor dit jaar is om te stijgen naar 600 winkels en het continueren van de bovengemiddelde autonome omzetgroei. Het streven is ook dat er doorgroei plaatsvindt naar 10 Jumbo City gemakswinkels. Er zullen nog eens drie Foodmarkten bijkomen. Ook wordt er gestreefd naar een verdubbeling van de online bestellingen en omzet. In binnen en buitenland zullen er minimaal 30 nieuwe La Place restaurants geopend worden. Als laatste wordt er gestart met de bouw van gemechaniseerd distributiecentrum in Nieuwegein.

 

Jumbo aandelen

De aandelen van Jumbo zijn volledig in handen van de familie Van Eerd. De gewone aandelen zijn qua eigendom evenwichtig verdeeld tussen de heer C.J.M. van Eerd en zijn drie kinderen Colette Cloosterman-van Eerd, Frits van Eerd en Monique Groenewoud-van Eerd. Daarnaast houdt C.J.M. van Eerd via zijn houdstermaatschappij Van Eerd Beheer BV nog een preferent aandelenbelang in Jumbo Groep Holding.

Mocht er informatie over een beursgang van Jumbo naar buiten komen, dan houden we u hier uiteraard over op de hoogte. Tot die tijd kan het interessant zijn om alvast een account aan te maken bij onze favoriete CFD-broker Plus500. Het is daar al mogelijk om met echt geld te beleggen vanaf 100 euro. Het is ook mogelijk om te oefenen met een demo account. Verschillende grafieken en indicatoren kunnen u dan helpen om beter te handelen.

 

Eén gedachte over “Jumbo aandelen”

Marianne schreef:

Doe graag mee

Geef een reactie