Google
Google

Jumbo aandelen

Wilt u Jumbo aandelen kopen?

Jumbo boodschappentas

Jumbo! Wie kent deze gigantische supermarktketen nou niet? Jumbo valt onder de Jumbo Groep Holding B.V. en deze B.V. valt weer onder Stichting Administratiekantoor Van Eerd Groep Holding. Jumbo is de op één na grootste supermarktketen van Nederland en dat is erg bijzonder, want in 2002 had Jumbo nog maar 36 winkels. De groei van Jumbo is ongekend en het management van Jumbo heeft dus keer op keer de juiste beslissingen gemaakt.

Er werken op dit moment ongeveer 60.000 mensen bij de supermarktketen. Met 574 winkels hebben veel Nederlanders een Jumbo in de buurt zitten. Jumbo aandelen kopen is helaas nog niet mogelijk, maar wellicht komt hier in de toekomst verandering in. We houden u hier uiteraard over op de hoogte.

 

Over Jumbo

Jumbo is in 1979 opgericht en is sinds de oprichting uitgegroeid tot de één na grootste supermarktketen van Nederland. In 2002 had Jumbo nog maar 36 winkels en ongeveer €400 miljoen omzet. In 2007 kwam de supermarktketen Laurus (Edah; Super de Boer en Konmar) in de financiële problemen. Jumbo besloot toen om 12 vestigingen van Konmar en 15 vestigingen van Super de boer over te nemen. In 2007 had Jumbo uiteindelijk een marktaandeel van 4,2%. Jumbo beschikte toen over 100 vestigingen.

In de jaren die volgde wist Jumbo het aantal winkels te vergroten. De overname van Super de Boer en C1000 hebben de groei in een stroomversnelling gebracht. Met 574 winkels staat Jumbo er nu erg goed voor. en in 2015 wist Jumbo een omzet van €6,2 miljard te realiseren. De verwachting is dat er geleidelijk meer vestigingen zullen bijkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google