Heineken aandelen

Wilt u Heineken aandelen kopen of verkopen?

Heineken aandelen kopen

Heineken NV is ontstaan op 15 februari 1864 en de geschiedenis gaat dan ook erg ver terug. Het hoofdkantoor van Heineken staat in Amsterdam en bij de multinational werken ongeveer 80.000 mensen. In 2017 bedroeg de omzet bijna 22 miljard euro en hier werd een winst van 2 miljard euro bij gerealiseerd.

Heineken is actief in 178 landen en behoort tot de grootste brouwerijen ter wereld. Alleen de brouwerijen Anheuser-Busch InBev en SABMiller zijn groter dan Heineken. Heineken richt zich niet alleen op bier, maar ook op cider, de multinational is daarmee ook de grootste ciderproducent ter wereld.

Het kopen van Heineken-aandelen kan interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Handelen in Heineken-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 (*CFD service. 76,4% verliest geld). Hier kunt u al beleggen in de Heineken-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. En bekijk ook zeker wat de plannen van het management zijn.

Heineken CFD’s kopen of verkopen? CFD-broker Plus500! *CFD service. 76,4% verliest geld

   

Over Heineken

Wanneer we het hebben over een bedrijf met een rijke geschiedenis, dan hebben we het natuurlijk over ons eigen Heineken. In februari 1864 kocht Gerard Adriaan Heineken de Hooiberg in Amsterdam. Deze jonge ondernemer maakte er een bedrijf van genaamd: Heineken & Co. In 1873 werd de Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij (HBM) opgericht. Vandaag de dag is Heineken een wereldwijd bekende en onafhankelijke brouwer. Afgelopen jaar draaide de bierbrouwer een omzet van bijna 22 miljard euro.

Heineken zette in 1933 voet op Amerikaanse bodem en werd 6 jaar later al genoteerd op de Nederlandse effectenbeurs. Een van de daaropvolgende maalpijlen was de overname van haar grootste concurrent Amstel in 1968 en Brand in 1989. In 2003 wist Heineken het bedrijf Brau Union in Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Polen en Oostenrijk over te nemen. Mede door die overname werd Heineken op dat moment de grootste brouwer in acht van de dertien landen in centraal Europa.

Hiermee hield het niet op. Ook andere bedrijven zoals Scottish & Newcastle, FEMSA en Asia Pacific Breweries werden overgenomen. Heineken creëerde daarmee ook een sterke positie in Azië, Latijns-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. De brouwerij in Zoeterwoude is niet alleen Europa’s grootste brouwerij, maar ook nog eens de grootste binnen de Heineken Group wereldwijd. Er staan nog twee andere hoog moderne brouwerijen in Wijlre en Den Bosch.

 

Totale productie

Als we naar de totale productie kijken, zien we dat zo’n 30% van de productie is bestemd voor de Nederlandse markt. Ongeveer 33,3% wordt geproduceerd in de VS en de rest van de productie wordt geëxporteerd naar meer dan 150 landen over de hele wereld. Alleen al in Nederland werken ruim 3.000 medewerkers die verdeeld zijn over acht regionale vestigingen, drie brouwerijen en één frisdrankconcern (Vrumona).   

 

Het marktaandeel van Heineken

Heineken behaalt meer dan de helft van de omzet in Europa. De rest vindt in andere landen plaats. Heineken is dus een gigantische multinational die wereldwijd ook zeer bekend is. Heineken NV bezit naast het gewone Heineken merk ook nog eens 250 andere merken zoals Amstel, Desperados, Sol, Star enz.

In 2011 had Heineken een wereldwijd marktaandeel van 8,8% als het gaat over bier. In Nederland heeft Heineken een veel groter marktaandeel van 34,4% in 2015. Dit marktaandeel is wel gedaald in vergelijking met eerdere jaren. In 2010 had Heineken nog een marktaandeel van 38,1% in Nederland. Op jaarbasis produceert Heineken maar liefst 200 miljoen hectoliter en dit aantal lijkt alleen nog maar verder te kunnen gaan groeien. Hieronder vindt u één van de vele grappige Heineken commercials.

 

Plannen aankomend jaar

Vorig jaar introduceerde Heineken haar eerste alcoholvrije bier met de naam Heineken 0.0. Aankomend jaar wil Heineken het snelst groeiende bedrijf zijn met natuurlijk gebrouwen dranken. Ze willen een bedrijf zijn die niet alleen de meeste, maar vooral ook de beste innovaties op de markt brengt. Heineken staat met hun drie merken (Heineken, Amstel en Brand) voor verschillende waardes. Zo staat Heineken voor beleving en avontuur. Amstel staat voor vriendschap en Brand is een ode aan het bier.

 

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid steekt Heineken graag de handen uit de mouwen. Zo stapte de bierbrouwer dit jaar deels nog over op biogas. Ook maken ze gebruik van het binnenvaartschip van Nedcargo. Daarnaast is er getekend voor de intentieverklaring van Groene Corridor. Heineken is samen met andere bedrijven een project gestart om een drop-in hernieuwbare brandstof te demonstreren in de binnenvaart. Als laatste voorbeeld heeft Heineken op dit moment al vier windturbines op eigen terrein in gebruik.    

Cijfers Heineken

Gedurende de jaren heeft Heineken zich dus enorm ontwikkeld en is het vandaag de dag een enorm groot en toonaangevend merk in binnen- en buitenland. Heineken wist 2017 af te sluiten met meer winst en een hogere omzet. Er werd deels geprofiteerd van overnames. Toch wist de bierbrouwer zelf ook goede groeicijfers te realiseren. Op jaarbasis viel het biervolume 3% hoger uit.

De omzet van Heineken kwam in 2017 uit op bijna 22 miljard euro. Dat was een stijging van 5% ten opzichte van het jaar ervoor. Er bleef onderaan de streep een winst over van een ruime 2 miljard euro. In vergelijking met 2016 was dat een stijging van een ruime 9%. Deze financiële groei ging dus gepaard met een hogere productie. De productie van Heineken bier ging omhoog met 4,5% en dat is de grootste stijging in jaren. Het jaar 2016 was in tegenstelling tot 2015 ook al een beter jaar.

Heineken201520162017201820192020
Omzet20 51120 79221 88822 66023 62024 556
Nettowinst1 8921 5401 9352 1872 4072 594
Koers/winst verhouding23,926,425,622,420,218,6
Winst per aandeel ( € )3,32,73,393,834,244,62
Dividend per aandeel ( € )1,31,341,471,571,71,84
Dividendrendement1,65%1,88%1,69%1,82%1,98%2,15%
 

Veel groeipotentie

Uit de cijfers en historie blijkt dat Heineken duidelijk groeipotentie heeft. Dat betekent dat een buy en hold strategie een slimme tactiek kan zijn. Uiteraard bepaalt u de juiste strategie helemaal zelf. Heineken weet haar omzet en winst te verhogen en doet enorm veel op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Beleggen in Heineken aandelen kan daarom een slimme zet zijn. De bierbrouwer verwacht zelf dat de omzet- en winstgroei door zullen zetten. Echter wel met een kleinere groei dan eerder verwacht. Dat heeft o.a. te maken met de overname in Brazilië.

 

Heineken aandelen

De aandelen van de bierbrouwerij hebben het de afgelopen jaren erg goed gedaan. In 2009 stond de koers rond de €20,- per aandeel. Momenteel staat de koers echter rond de €73,- (op het moment van schrijven). Dit is dus een enorme stijging in waarde. Overigens is het zo dat er in 2008 wel een flinke daling plaatsvond van 50%. Wanneer u na deze daling was ingestapt kon u dus een grote winst behalen!

Doordat er vanuit het management is gekozen voor een strategie waarbij er een zo groot mogelijk marktaandeel moet worden behaald, is de multinational erin geslaagd om internationaal erg succesvol te worden. Er is op dit moment echter een gemengd beeld bij analisten over Heineken door de grote stijging in de aandelenkoers en door de “deels” verzadiging van de markt.

 

Beursagenda Heineken 2018

    • 18-04: Resultaten 1e kwartaal 2018
    • 19-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
    • 30-07: Halfjaarresultaten
    • 24-10: Resultaten 3e kwartaal
 

Hoe kunt u Heineken aandelen kopen?

Mocht u nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het handig om bepaalde strategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt onze broker het ook mogelijk om eerst te starten met 40.000 euro oefengeld. Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig uw demo account aan op de site. Ideaal wanneer u eerst eens uw persoonlijke handelskwaliteit wilt verbeteren. Met uitgebreide indicatoren en grafieken moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.

Wilt u Heineken aandelen kopen? Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Heineken CFD’s! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Eén gedachte over “Heineken aandelen”

Stefan schreef:

Krijg gelijk zin in een biertje. Proost!

Geef een reactie