Google
Google

Heineken aandelen

Wilt u Heineken aandelen kopen?Heineken aandelen kopen

Heineken NV is ontstaan op 15 februari 1864 en de geschiedenis gaat dan ook erg ver terug. Het hoofdkantoor van Heineken staat in Amsterdam en bij de multinational werken ongeveer 80.000 mensen. Inbon 2015 bedroeg de omzet €20,5 miljard en hier werd een winst van €1,89 miljard bij geboekt.

Heineken is actief in 178 landen en behoort tot de grootste brouwerijen ter wereld. Alleen de brouwerijen Anheuser-Busch InBev en SABMiller zijn groter dan Heineken. Heineken richt zich niet alleen op bier, maar ook op cider, de multinational is daarmee ook de grootste ciderproducent ter wereld.

 

Over Heineken

Heineken behaalt meer dan de helft van de omzet in Europa. De rest vindt in andere landen plaats. Heineken is dus een gigantische multinational die wereldwijd ook zeer bekend is. Heineken NV bezit naast het gewone Heineken merk ook nog eens 250 andere merken zoals Amstel, Desperados, Sol, Star enz. In 2011 had Heineken een wereldwijd marktaandeel van 8,8% als het gaat over bier. In Nederland heeft Heineken een veel groter marktaandeel van 34,4% in 2015. Dit marktaandeel is wel gedaald in vergelijking met eerdere jaren. In 2010 had Heineken nog een marktaandeel van 38,1% in Nederland. Op jaarbasis produceert Heineken maar liefst 200 miljoen hectoliter en dit aantal lijkt alleen nog maar verder te kunnen gaan groeien. Hieronder vindt u één van de vele grappige Heineken commercials.

   

Beursagenda Heineken 2018

  • 18-04: Resultaten 1e kwartaal 2018
  • 19-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 30-07: Halfjaarresultaten
  • 24-10: Resultaten 3e kwartaal
  •  

Cijfers van Heineken

De publicatie van de jaarcijfers 2015 van Heineken leidde weer tot nieuwe inzichten over de bedrijfsvoering van de bierbrouwer. In 2015 werd er een omzet van €20,5 miljard behaald en hier werd een winst van €1,89 miljard bij geboekt. Het balanstotaal van Heineken is €37,7 miljard met een eigen vermogenspositie van €13,5 miljard.

 

Heineken aandelen

De aandelen van de bierbrouwerij hebben het de afgelopen jaren erg goed gedaan. In 2009 stond de koers rond de €20,- per aandeel. Momenteel staat de koers echter rond de €73,- (op het moment van schrijven). Dit is dus een enorme stijging in waarde. Overigens is het zo dat er in 2008 wel een flinke daling plaatsvond van 50%. Wanneer u na deze daling was ingestapt kon u dus een grote winst behalen!

Doordat er vanuit het management is gekozen voor een strategie waarbij er een zo groot mogelijk marktaandeel moet worden behaald, is de multinational erin geslaagd om internationaal erg succesvol te worden. Er is op dit moment echter een gemengd beeld bij analisten over Heineken door de grote stijging in de aandelenkoers en door de “deels” verzadiging van de markt.

 

Hoe kunt u Heineken aandelen kopen?

Wilt u Heineken aandelen kopen? Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Heineken aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google