Heijmans aandelen

Wilt u Heijmans aandelen kopen of verkopen?

Heijmans is één vHeijmans aandelenan de grootste bouwkundige ondernemingen van Nederland. Men speelt een centrale rol binnen bijvoorbeeld de woningbouw, maar ook de utiliteitsbouw en de installatietechniek. Het is één van de grote en bekende bouwers, die daardoor behoorlijk afhankelijk is van de ontwikkelingen van de Nederlandse economie als geheel. Andere bekende bouwbedrijven zijn Bam en Ballast Nedam

 

Over Heijmans

Heijmans is actief op een aantal verschillende fronten, allemaal gerelateerd aan de bouw. Het is een bedrijf dat zit in het vastgoed, bijvoorbeeld door te werken aan de ontwikkeling van woningbouw en utliteitsbouw. Dankzij infra en installatietechniek heeft Heijmans zich de laatste jaren wat breder op kunnen stellen, maar dat kon niet voorkomen dat de bouw flinke klappen uitdeelde aan het bedrijf toen het economisch ineens een stuk minder ging. Heijmans is vooral actief in Nederland, maar heeft daarnaast ook projecten in België en Duitsland, waardoor er sprake is van enige geografische spreiding van de verschillende projecten van het bedrijf. Bekijk ook de onderstaande video over de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.

 

Cijfers van Heijmans

De omzet van Heijmans bedroeg €1,98 miljard in 2015. Hier werd een verlies bij geboekt van €27 miljoen. Het balanstotaal van Heijmans bedroeg op 31-12-2015 €1,2 miljard. Het eigen vermogen was €266 miljoen. Heijmans heeft dus nog eigen vermogen om klappen op te vangen, maar er moet wel goed worden gekeken naar de winstgevendheid op alle projecten die Heijmans uitvoert. De bouwsector heeft het al jaren moeilijk. Ballast Nedam en Bam hebben hier overigens ook last van.

De bouw lijkt langzaam aan wel weer aan te trekken. Dankzij de brede activiteiten van Heijmans kan het bedrijf optimaal profiteren van deze trend. Op die manier moet het mogelijk zijn om de waarde van het aandeel te herstellen en er daarmee voor te zorgen dat ook de beleggers weer vertrouwen krijgen in het bedrijf.

 

Heijmans aandelen

Heijmans had behoorlijk last van de economische crisis, omdat dit een flinke invloed had op de bouw van woningen en utiliteitsgebouwen. De bouw heeft zware klappen te verduren gehad, wat onder andere betekende dat Heijmans moeite had om voldoende orders binnen te krijgen en de woningen en panden die zij bouwden aan de man te brengen. Inmiddels lijkt het weer wat beter te gaan met de bouw en dat valt ook terug te zien aan de cijfers die Heijmans laat zien. Het lijkt er wat dat betreft op dat ook de aandeelhouders weer betere tijden tegemoet zullen gaan en kunnen rekenen op een aantrekkelijk rendement op de investeringen die ze doen.

Het aandeel van Heijmans is behoorlijk uit het dal gekropen en bereikte in het begin van 2014 zelfs een top van €14,20. Vervolgens is de koers van het aandeel in 2015 weer flink achteruit gelopen en lijkt hiermee dus weer wat koopwaardiger te worden. Alles hangt bij Heijmans vooral af van de winstgevendheid. Als de winstgevendheid van het bedrijf achter blijft, zal de koers ook geen mooie stijging gaan laten zien.

 

Hoe kunt u Heijmans aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Geef een reactie