Gemalto aandelen

Wilt u Gemalto aandelen kopen of verkopen?

Gemalto N.V. is een nieuw bedrijf in de AEX. Gemalto aandelenHet heeft Aperam’s plaats ingenomen op 24 juni 2013. Er is veel kritiek geweest op de beslissing van Euronext om het aandeel op te nemen in de AEX. Met name omdat dit aandeel ook gewoon op de Franse index kan worden gekocht. Gemalto is een Nederlands-Frans bedrijf dat chipkaarten en gerelateerde software en beveiliging produceert. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam.  Er werken 10.000 mensen bij Gemalto N.V.

Gemalto N.V. is een wereldleider als het gaat om digitale veiligheid. de onderneming zorgt ervoor dat haar klanten veilige diensten kunnen leveren en professioneel kunnen over komen in deze nieuwe moderne tijd. Het is voor deze ondernemingen uiteraard cruciaal dat veiligheid goed is geregeld. De laatste tijd moet worden gedacht aan Ddos-aanvallen en alles dat hiermee te maken heeft.

Beursagenda Gemalto 2018

    • 02-03: Omzetcijfers kwartaal 4 2017
    • 18-07:  jaarresultaten 2014
 

Cijfers van Gemalto

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg €4,4 miljard en het eigen vermogen bedroeg €2,5 miljard. Gemalto is dus een multinational die relatief veel eigen vermogen, ten opzichte van het totaal vermogen heeft. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk €3,12 miljard en €134 miljoen. De nettowinst lag hierdoor in 2015 hoger dan de omzet. Dit i.v.m. herwaarderingen. Daarnaast zijn de volgende kerncijfers per aandeel vastgesteld:

 

Gemalto aandelen

De onderneming zit sinds 24 juni 2013 in de AEX, daarvoor zat het bedrijf echter in de Franse index. Hierdoor is er wel een koersverloop te vinden van het aandeel in de voorgaande jaren. In 2009 begon Gemalto met een flinke opmars. Het aandeel steeg behoorlijk in deze periode. Gemalto heeft het ook erg goed gedaan in 2011 en 2012. Er vond een stijging plaats van 84%. De laatste jaren stijgt Gemalto niet meer zo hard. Er lijkt enige consolidatie plaats te vinden na de flinke koersuitslagen van de afgelopen jaren. Gemalto moet overigens nog veel doen aan de bekendheid bij de Nederlandse belegger. De verwachting is echter dat dit goed gaat komen.

 

Hoe kunt u Gemalto aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Gemalto aandelen. Als u bij de broker bent ingelogd, kunt u Gemalto opzoeken en het aandeel in de gaten gaan houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Gemalto aandelen!

 

Geef een reactie