Fugro aandelen

Fugro aandelen kopen of verkopen? 

Fugro aandelen

Fugro is een Nederlands bedrijf wat op wereldwijd niveau gegevens verzameld en analyseert over het aardoppervlak en de (zee)bodem. Dit gebeurt op land, op zee en vanuit de lucht. Het bedrijf werd opgericht in 1962 door Cornelis Joustra en staat sinds 1992 al genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Nog steeds groeit Fugro enorm, zowel autonoom als door middel van overnames. Aan het eind van 2016 had Fugro een totaal aantal medewerkers van 10.500 in dienst. En dat in meer dan 60 landen.

Het kopen van Fugro-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Fugro-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in de Fugro-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. En bekijk ook zeker de plannen van dit Nederlandse bedrijf.

Fugro kopen of verkopen? Open een account bij Plus500! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Olie- en gasindustrie, bouw en overheden

Fugro heeft als voornaamste klantengroep de olie- en gasindustrie, de (mijn)bouwsector en overheden. De gegevens die worden verzameld worden geïnterpreteerd en hier worden door Fugro vervolgens adviezen gegeven die gebruikt kunnen worden voor bovenstaande klantengroepen. Een belangrijk onderdeel van de strategie van Fugro is om niet afhankelijk te zijn van een (deel)markt of een beperkt aantal opdrachtgevers.

 

Materieel, kennis en technologie

Fugro is dus een wereldwijde onderneming die klanten voorziet van materieel, kennis en technologie die nodig is ter ondersteuning van de exploratie, productie en transport van ’s werelds natuurlijke grondstoffen. Het bedrijf voorziet de verschillende opdrachtgevers van de belangrijke gegevens die nodig zijn bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van infrastructuur en bouwwerken. 

 

Vier verschillende divisies

Simpel gezegd zijn Fugro’s activiteiten opgesplitst in vier verschillende divisies. Het gaat om Geotechnical Services, Survey Services, Seabed Geosolutions en Subsea Services. Het Nederlandse bedrijf heeft een leidende positie in de geotechniek. Evenals in offshore/diepwater onderzoek met een marktaandeel van boven de 60%.

 

Activiteiten van Fugro

De activiteiten van Fugro zijn verspreid over alle stadia die een olieveld doorloopt. Hierdoor is de cycliciteit minder dan de gespecialiseerde spelers. Er is een grote stabiliteit terug te vinden bij de Geotechnical Services en Survey Services. Dit aangezien de subdivisies bij elk stadium betrokken zijn. Het streven van Fugro is om een sterke marktpositie te bereiken. Ze zijn gebaseerd op technologieën, hoogwaardige dienstverlening en sterke internationale aanwezigheid.

 

Cijfers van Fugro

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg 2,8 miljard euro en het eigen vermogen bedroeg 1,2 miljard euro. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk 2,36 miljard euro en een verlies van 372 miljoen euro. Fugro heeft dus echt wel mindere jaren gekend. Naar verwachting wordt er dit jaar weer winst gemaakt en zal deze in de toekomst verder gaan toenemen.  

 201520162017201820192020
Omzet2 3631 7761 4971 5181 6311 719
Nettowinst-373-309-16044682,3
Koers/winst verhouding-3,27-3,81-6,5611221,714,4
Winst per aandeel ( € )-4,6-3,82-1,980,110,590,89
Dividend per aandeel ( € )0,010,210,29
Dividendrendement0,06%1,63%2,25%
 

Fugro aandelen? Genoeg groeimogelijkheden!

Begin dit jaar kwam Fugro wat moeizamer uit de startblokken. Een belangrijke oorzaak waren de moeilijke omstandigheden in de olie- en gasmarkt. In het eerste kwartaal behaalde Fugro een totale omzet van 350 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de omzet in het eerste kwartaal maar liefst 377 miljoen euro.

Het bedrijf ziet veel groeimogelijkheden in de offshore windparken. Volgens analisten is Fugro ook goed gepositioneerd voor groei. Het bedrijf zou na jaren van het herstellen van de balans en het bezuinigen perfect in positie zijn. De groeivooruitzichten worden ook ondersteund door de extra investeringen van klanten in de offshore-industrie. Zij zien meer voordeel in investeringen door de hogere olieprijzen.

 

Hoe kunt u Fugro aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Fugro-aandelen. Als u bij de broker bent ingelogd, kunt u Fugro opzoeken en het aandeel in de gaten gaan houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf 100 euro! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Fugro aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie