Google
Google

Fugro aandelen

Wilt u Fugro aandelen kopen?

Fugro Fugro aandelenNV is opgericht in 1962 en is een Nederlandse onderneming die zich bezig houdt met bodemonderzoeken. Er worden gegevens over het aardoppervlak, de zeebodem enz. verzamelt. Deze gegevens worden geïnterpreteerd en hier worden door Fugro vervolgens adviezen gegeven die gebruikt kunnen worden voor de mijnbouw, gasindustrie en de bouw. Fugro is actief op zee, op het land en ook vanuit de lucht. Dit gebeurt in wereldwijd verband. Fugro is dus een wereldwijde onderneming die klanten voorziet van materieel, kennis en technologie die nodig is ter ondersteuning van de exploratie, productie en transport van ’s werelds natuurlijke grondstoffen.

Bij Fugro werken ongeveer 13.500 mensen in 60 verschillende landen. De oriëntatie van Fugro is dan ook erg internationaal en dit zorgt ervoor dat de onderneming wereldwijd bekend is op het gebied van bodemonderzoeken. Toch gaat het de laatste tijd niet goed met de bodemonderzoeker, dit is dan ook goed zichtbaar aan het verloop van de aandelen. Het grootste probleem zit hem in de terugvallende vraag naar olie- en gas. Fugro’s diensten worden minder vaak aangesproken en het gevolg hiervan is dat de groeidoelstellingen van Fugro niet meer zo makkelijk kunnen worden behaald.

 

Cijfers van Fugro

Bij Fugro werken ongeveer 13.500 mensen en als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg €2,8 miljard en het eigen vermogen bedroeg €1,2 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk €2,36 miljard en -€372 miljoen, er werd dus een verlies geboekt. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

Bekijk ook deze kerncijfers over de jaren 2014 en 2015

 

Fugro aandelen! Kopen, houden of verkopen?

In 2004 was een Fugro aandeel 9 euro waard. De aandelen stegen flink tot 2008, op het hoogtepunt waren Fugro aandelen zo’n €60,- waard. Na die piek zijn de aandelen langzaam gaan dalen, vooral in 2014 was dit erg goed zichtbaar. Op 10 juli 2014 verloor Fugro bijvoorbeeld bijna 20% van de beurswaarde na een winstwaarschuwing. De groeidoelstellingen werden naar beneden gesteld en er moest voor honderden miljoenen worden afgeschreven.

Fugro heeft op dit moment last van een aantal uitdagingen. De bodemonderzoeker heeft dan ook al voor de tweede keer in een korte tijd een winstwaarschuwing afgegeven. De terugvallende vraag naar olie en gas zorgt ervoor dat Fugro moeite heeft met het behalen van de groeistrategie die de onderneming wil hanteren. Fugro is voor een groot gedeelte afhankelijk van de olie- en gasmarkt en wanneer deze markt terugvalt, zal dit ook gevolgen hebben voor de bodemonderzoeker. De schuld is een ander punt waar Fugro aan zal moeten gaan werken. Door eenmalige tegenvallers is de schuld van Fugro nu vrij hoog en de onderneming is dan ook aan het kijken naar manieren om deze schuld terug te dringen. Fugro gaat dan ook verder snijden in de kosten en dit jaar wordt er geen dividend uitgekeerd.

 

Hoe kunt u Fugro aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. Als u bij de broker bent ingelogd, kunt u Fugro opzoeken en het aandeel in de gaten gaan houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Fugro aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google