Flow Traders aandelen

Flow Traders: beste kwartaalresultaat in trading tot nu toe

Flow Traders aandelenFlow Traders is een technologiebedrijf, opgericht in 2004 door Roger Hodenius en Jan van Kuijk. In 2015 is Flow Traders genoteerd aan op de Euronext Amsterdam. Want het interessante is dat we het hier hebben over een bedrijf van Nederlandse bodem. Het bedrijf opereert in de financiële omgeving. Flow Traders levert liquiditeiten op wereldwijd niveau. Het specialisme van dit technologiebedrijf is ETP’s. Een afkorting die staat voor Exchange Traded Products.

Mogelijk heeft u interesse in het kopen van Flow Traders aandelen. Wij van aandelenkopen.nl helpen u dan graag een handje. U kunt eenvoudig een persoonlijke account aanmaken bij Plus500.

Deze broker heeft als grote voordeel dat u een demo account kunt aanmaken. Zo oefent u met 40.000 euro aan fictief geld. Alle indicatoren en grafieken geven u inzicht in het handelen. Binnen een mum van tijd wordt zo uw persoonlijke handelskwaliteit verbeterd.

Flow Traders kopen of verkopen? CFD-broker Plus500! *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Over Flow Traders

Flow Traders geeft bied- en laatprijzen af voor deze ETP’s. De winst voor het Amsterdamse bedrijf wordt gevormd door het verschil tussen de bied- en laatprijzen. De marktdeelnemers profiteren van hogere uitvoeringskwaliteit en de lagere algemene handelskosten. Tegelijkertijd profiteren de markten van meer transparantie en een grotere efficiëntie.

Het bedrijf biedt on- en off exchange aan een steeds groeiend aantal locaties verspreid over de hele wereld. Daarnaast ook aan een continu groeiend aantal institutionele tegenpartijen. Het doel is om de organisatie verder te laten groeien en ervoor te zorgen dat de trading desks zowel in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika liquiditeit bieden wereldwijde (en belangrijke) beurzen. Dit gedurende 24 uur per dag. Op verzoek biedt Flow Traders concurrerende offertes.

De strategieën welke het bedrijf hanteert, zijn ontworpen om openlijke informatie te gebruiken en het gebruik van eenvoudige, transparante en niet controversiële soorten orders. Het platform stelt het bedrijf in staat om concurrerende koersen aan te bieden. Dit doen ze altijd op basis van de laatste prijzen van gerelateerde of onderliggende instrumenten. En in de verschillende marktomstandigheden.

 

Belangrijke hoogtepunten

Een aantal opvallende feitjes: Flow Traders heeft vandaag de dag een buitenbeurshandel met meer dan 700 goedgekeurde bedrijven. Het bedrijf heeft een ETP-waarde verhandeld van 686 biljoen. Op dit moment heeft Flow Traders de grootste buitenbeurshandel met een bedrag van 1.3 biljoen euro. Het is de officiële liquidity provider op meer dan 4800 ETP-vermeldingen. Een laatste feitje: op dit moment citeren er continu om en nabij de 5500 ETP’s op wereldwijd niveau.

 

Cijfers Flow Traders

Onderstaande tabel geeft een goed overzicht van de resultaten van Flow Traders. Het bedrijf ging naar de beurs met een koers van 32 euro. Het jaar 2015 was voor het Amsterdamse bedrijf een recordjaar qua omzet en handelsresultaat. Er was dat jaar een enorme beweeglijkheid van de aandelenmarkten.

In 2016 steeg de koers van het aandeel naar 49 euro. De volatiliteit daalde echter enorm. Er was sprake van een historisch dieptepunt met een koers van 26 euro. Ondanks de lage volatiliteit wist Flow Traders haar marktaandeel in al haar actieve markten te vergroten. De tegenvallende resultaten van 2017 kwamen voor het bedrijf zelf niet echt als een verrassing. Het had vooral te maken met het ontwikkelen van de vaste kosten. Ook werd er vorig jaar veel geïnvesteerd in de lange termijn groeistrategie.

 
 201520162017201820192020
Omzet305250166362317370
Nettowinst12891,939,6170131140
Koers/winst verhouding16,416,523,5101311,5
Winst per aandeel ( € )2,761,980,853,282,532,86
Dividend per aandeel ( € )1,51,250,651,741,531,57
Dividendrendement3,31%3,82%3,25%5,30%4,64%4,77%
 

Resultaat 1e kwartaal 2018

De resultaten van het eerste kwartaal zijn bekend. Er was sprake van het beste kwartaalresultaat in trading tot nu. De resultaten van 2018 so far zijn dus erg goed. Niet voor niets zien de analisten dus een mooie groei voor het nog jonge bedrijf. Nog wat feitjes van Flow Traders: het bedrijf heeft een NTI (Net Trading Income) van maar liefst 213.2 miljoen euro, een EBITNA-marge van 63% en een nettoresultaat van 109.7 miljoen euro.

 

Toekomst van Flow Traders

De ETF-markt blijft de aankomende jaren groeien en dat is terug te zien in de cijfers. Zonder volatiliteit is er nog voldoende winstgroei te realiseren de aankomende jaren. Het aanbod droogt nu wat op en de koers begint weer iets te klimmen. De economie doet het weer goed. In Europa, maar ook in de VS. Ook China blijft groeien.

Wanneer de koers flink in beweging komt de rest van het jaar, dan bestaat de kans dat de koers weer boven de 40 euro uit gaat komen. Flow Traders laat ook zeker zien dat ze alleen maar stabieler en winstgevender geworden zijn. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat u interesse heeft om Flow Traders aandelen te kopen.

 

Flow Traders aandelen kopen?

Vanuit uw woon- of werkplek kunt u eenvoudig een persoonlijke account aanmaken bij de CFD-broker Plus500. Met deze broker wordt het mogelijk om op overzichtelijke wijze te handelen in Flow Traders aandelen. Dit kan al met een bedrag vanaf 100 euro. De CFD-broker Plus500 werkt met een hefboom waardoor u sneller winsten, maar ook sneller verliezen kunt realiseren.

Het is daarom altijd verstandig te kijken naar de fundamentele en technische analyse. Zo voorkomt u onnodig risico op een verkeerde beslissing. De Flow Traders aandelen zijn gewoon genoteerd in euro’s. Dat is natuurlijk extra handig om een goed overzicht te houden op uw beleggingsportefeuille.

 
Google