Euronext aandelen

KoopEuronext of verkoop nu ook Euronext aandelen!

Euronext N.V. kennen we vooral als het bedrijf achter de beurs in Nederland, maar het is daarnaast de eigenaar van onder andere beurzen in Brussel en Parijs. Wat dat betreft is de onderneming een stuk groter dan veel beleggers weten.

De AEX is de meest belangrijke graadmeter aan de beurs van Amsterdam, maar het is van belang om er rekening mee te houden dat het Euronext NV is dat de beurs daadwerkelijk in handen heeft. De AEX is niet meer dan de graadmeter van de 25 grootste fondsen aan de beurs, die goed weergeven hoe Nederland zich ontwikkelt.

Euronext ging in juni 2014 naar de beurs. De onderneming kreeg op Amsterdam, Brussel en Parijs een notering. Euronext bracht 42,1 miljoen aandelen uit, dit is 60,15% van alle aandelen. De prijs van een aandeel lag tussen €19,- en €25,-.

Euronext CFD’s? Begin bij Plus500! *CFD service.80,5% verliest geld

 

Amsterdam, Brussel en Parijs

Euronext NV is de partij achter de beurs in Nederland, maar het is daarnaast ook de eigenaar van de belangrijke beurzen in bijvoorbeeld België en Frankrijk. Net als in Amsterdam is er ook in bijvoorbeeld Brussel sprake van een nationale beurs, waar het mogelijk is om aandelen van bedrijven uit en in België te verhandelen. Hetzelfde geldt voor de beurs in Parijs, die zich richt op de Franse markt. Dankzij Euronext NV hebben we de mogelijkheid om aandelen aan te kopen, hierin te handelen of deze aan de andere kant juist weer van de hand te doen. Wat dat betreft is Euronext NV het bedrijf dat het handelen mogelijk maakt, uiteraard via de verschillende brokers waar we vervolgens als particuliere beleggers gebruik van kunnen maken.

 

LIFFE en BVLP

Euronext NV is doorlopend bezig met de uitbreiding van de mogelijkheden tot handelen, onder andere door nieuwe beurzen in te lijven en er daarmee voor te zorgen dat de invloed van de onderneming toeneemt. Euronext NV heeft onder andere de London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) over weten te nemen, net als de Bolsa de Valores de Lisboa e Porto (BVLP). Dit heeft ervoor gezorgd dat de onderneming nu actief is in Nederland, België en Frankrijk, maar daarnaast ook in Engeland en Portugal. Wat dat betreft lijkt Euronext NV er duidelijk op uit te zijn om de beurzen in Europa voor een steeds groter deel over te nemen, waarbij het westen van dit continent prioriteit lijkt te hebben.

 

Grootste Europese marktplaats

Inmiddels is Euronext NV erin geslaagd om de combineerde beurzen tot de grootste Europese marktplaats voor aandelen te maken. De invloed is groter dan die van nationale beurzen uit andere landen, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om grotere institutionele beleggers aan te trekken. Zij doen graag zaken met Euronext NV en zorgen er daarmee voor dat ze de mogelijkheid hebben om aandelen van diverse ondernemingen aan te schaffen. Des te groter het aantal mogelijkheden om te handelen, des te aantrekkelijker Euronext NV zich kan presenteren, waardoor de onderneming verder door kan groeien.

 

Nederlands recht en vestiging in Amsterdam

Euronext NV is actief in een aantal verschillende landen in Europa, maar dat neemt niet weg dat er nog altijd een Nederlands tintje aan zit. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de onderneming ooit is opgericht onder het Nederlands recht. Inmiddels heeft de onderneming zich uit weten te breiden naar een aantal andere landen en is de invloed van het Nederlandse deel wat afgenomen. Er is echter nog altijd sprake van een hoofdvestiging in Amsterdam. Wat dat betreft speelt Nederland een belangrijke rol voor Euronext NV en mogen we trots zijn op het feit dat we deze onderneming binnen de landsgrenzen hebben.

 

Geef een reactie