Eurocommercial Properties aandelen

Eurocommercial Properties aandelen kopen of verkopen?

Eurocommercial Properties, ookwel ECMPA is een Nederlands vastgoedfonds met een notering in de AMX. Het fonds bezit vastgoed in de vorm van winkelcentra’s in drie verschillende regio’s, namelijk: Frankrijk, Italië en Zweden. Eurocommercial Properties bevindt zich als vastgoedfonds in dezelfde categorie als Klepierre, Nieuwe Steen Investments, Unibail-Rodamco, Vastned Retail, WDP en Wereldhave.

Eurocommercial Properties is een koopwaardig aandeel dat zeker de moeite waard kan zijn om in uw portefeuille op te nemen. Om dit aan te tonen gaan we ons eens goed verdiepen in dit fonds en de mogelijkheden die dit fonds u te bieden heeft. Mocht u nog vragen hebben over onze analyse, is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Eurocommercial Properties aandelen kopen of verkopen kan hier! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over Eurocommercial Properties

Eurocommercial Properties is in 1991 opgericht en het vastgoedfonds wist in 1992 een eerste stukje vastgoed in Frankrijk toe te eigenen. In 1994 werden er activiteiten in Italië verricht en in 2001 is Eurocommercial Properties zich ook gaan bezighouden met de Zweedse markt. In het verleden werd er geïnvesteerd in kantoorpanden, maar deze activiteiten zijn volledig verkocht. Het vastgoedfonds richt zich nou alleen nog maar op de exploitatie van winkelcentra. Hieronder zijn de regio’s te zien waar het vastgoed zich bevindt.

Regio's ECP

Bron: factsheet Eurocommercial Properties

Momenteel werken er 82 mensen bij dit vastgoedfonds. Ze zorgen er voor dat de huurinkomsten netjes worden betaald en verwerkt. Er gaat ook veel tijd zitten in het selecteren van nieuwe locaties die mogelijk kunnen worden geëxploiteerd. Er wordt dus sowieso altijd grondig onderzoek gedaan voordat er wordt overgegaan tot nieuwe investeringen. Eurocommercial Properties heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan en dit is te merken aan de hoge bezettingsgraad van ruim 99%. Het vastgoedfonds zorgt ervoor dat de winkelcentra vrijwel altijd bezet zijn. Dit komt de cashflow ten goede.

 

Eurocommercial Properties kopen of verkopen?

Dit vastgoedfonds is een zogeheten dividend aristocraat. Het fonds heeft sinds zijn oprichting nog nooit het dividend verlaagd. Zelfs in moeilijke jaren en bij jaren waarin de vastgoedmarkt er erg slecht voor stond, wist Eurocommercial Properties het dividend te handhaven. Het dividendrendement wijkt natuurlijk wel van dag tot dag af vanwege koersschommelingen.

Bron: Eurocommercial Properties > Financials > Dividend

Per 31 december 2016 beschikte het fonds over €37,34 aan eigen vermogen per aandeel (IFRS). De aangepaste netto activa waarde per aandeel (NAV) komt zelfs uit op €43,- per aandeel. Deze aanpassing is gedaan vanwege waardestijgingen. Als u de aandelen onder deze koers koopt, bent u dus eigenlijk spekkoper.

Uiteindelijk is het rendement op aandelen vooral gebaseerd op toekomstige ontwikkelingen van de winst. We moeten dus proberen de winst per aandeel over de komende jaren vast te stellen. Over 2017 wordt een winst verwacht van €2,26. Wij denken dat deze winst in 2018 tot 2020 kan worden geëvenaard en in deze periode mogelijk zelfs kan oplopen tot €2,50. Dit is mogelijk door hogere huurinkomsten en nieuw geopende winkelcentra. Bij een hogere winst per aandeel, komt de koers/winstverhouding alleen maar lager te liggen. Dit betekent dat u in feite uw inleg steeds sneller kunt terugverdienen.

Eurocommercial Properties is goed gepositioneerd en beschikt over een hoge bezettingsgraad. Het lijkt ons niet onwaarschijnlijk dat dit vastgoedfonds ooit nog een keer wordt overgenomen door bijvoorbeeld Unibail-Rodamco of een ander groter fonds. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren, maar consolidatie is altijd mogelijk in deze markt.

Het enige lastige in dit verhaal is de ontwikkeling van de rente. Eurocommercial Properties beschikt over een gezonde balans, maar moet toch zo nu en dan bij de bank aankloppen voor een lening of een herfinanciering van kapitaal. Investeren in grote winkelcentra kost nou eenmaal veel geld. De afgelopen jaren hebben vastgoedfondsen kunnen profiteren van de dalende rentes. Het is nu de vraag of deze rentes nog lange tijd zo laag blijven of dat ze langzaam aan weer zullen gaan stijgen. Bij hogere rentes kan de winst per aandeel van het vastgoedfonds onder druk komen te staan.

 

Koersdoel

Een koers van €40 per aandeel is op dit moment best realistisch. Er is dus nog wel wat upside mogelijk. Mocht de koers de komende maanden verder dalen, dan kan het zeker slim zijn om in dit fonds te gaan beleggen. Zorg er wel voor dat u de rentes in de gaten blijft houden, want die kunnen roet in het eten gooien.

 

Hoe Eurocommercial Properties aandelen kopen?

Interesse om dit vastgoedfonds te kopen? Als u huurt kan het best leuk zijn om toch op de één of andere manier in vastgoed te beleggen. Als huiseigenaar kan Eurocommercial Properties ook een mooie aanvulling zijn op uw portefeuille. Het is wel aan te raden om dit fonds meerdere jaren in bezit te houden. Zo hebben de huurinkomsten de tijd om op te lopen en kunt u mooi profiteren van het hoge dividendrendement van ruim 6%.

Beleggen in dit fonds is mogelijk bij een broker. Een broker zorgt ervoor dat u order kunt inleggen en op een eenvoudige manier transacties kunt verrichten. Wij raden de broker Plus500 aan, omdat deze ook de mogelijkheid biedt om met een demo-account te beleggen. Zo kunt u oefenen en kijken of beleggen iets voor u is.

 

Geef een reactie